Het Wel&wee van Dames zondag 36 holes (1)

//Het Wel&wee van Dames zondag 36 holes (1)

Het Wel&wee van Dames zondag 36 holes (1)

Verslag

door: Karin van Dalfsen (Captain)

Zondag 3 april, 5:45 uur op poeh das weer even wennen!

We spelen vandaag op de Noord-Nederlandse tegen de dames van ‘t Sybrook. Rond 7:45 uur aangekomen in het hoge noorden, nou met recht het hoge noorden, de thermometer in de auto geeft -1 gr aan en tot onze verbazing zijn de greens helemaal wit van de sneeuw.

Ik stel toch maar even de vraag aan een van de dames van de Noord-Nederlandse; wat denk je gaat het door vandaag? Waarop ze mij verbaasd aankijkt en zegt, natuurlijk gaat het door. Oké het zal de nuchtere mentaliteit van het hoge noorden wel zijn…

Na een rit van ruim een uur, toch wel even zin in een bakkie koffie. Alles nog dicht, nou we voelen ons meer dan welkom zal ik maar zeggen ook hier heerst een nuchtere mentaliteit, waar ik al lang lichtelijk last van ontploffingsgevaar zou hebben gehad 🤬

De wedstrijd wordt toch maar een half uurtje uitgesteld en we beginnen uiteindelijk met 5 winter greens. Eerste dubbel wordt gespeeld door Nathalie en Sandra. Sandra is back on track en daar zijn wij als team heel blij mee, want ze is een sterke speelster en brengt ook nog eens heerlijke humor en veel gezelligheid mee.

Ze gaan goed weg, ondanks dat Nathalie zwaar de griep heeft is ze toch gekomen om te spelen, waarvoor dank Nathalie!! Ik ben als captain blij natuurlijk, anders hadden we een probleempje, want de dames voor het eerste team liggen niet bepaald voor het oprapen.

2de dubbel: Anouck en Linda, ook deze dames gaan goed weg in de foursome en ik denk dat zit wel snor, want Linda is flink op tik en Anouck tsja die timmert de ballen zo ver, dat ze nauwelijks nog te volgen zijn en dat maakt indruk!

Als laatste mag ik deze keer met mijn eigen dochter Roos de Foursome spelen en dat is toch wel bijzonder kan ik je melden. Ik weet dat het bij Roos goud of fout kan zijn en verwacht niets en geef aan dat ze gewoon lekker moet ballen om haar gerust te stellen. Ook hier geldt, ze helpt ons uit de brand vandaag.

Uiteindelijk is de score in de ochtend minimaal, 2 van de 6 punten, maar Sandra en Nathalie verliezen op de laatste hole en hebben alles gegeven.

Linda en Anouck verliezen ook op de laatste hole en in dit geval was Linda inderdaad goed op tik en Anouck had een beetje storing hoorde ik, waardoor het allemaal net niet was….

En ja ik ben toch wel trots op Roos dat ze met mij, haar eerste 2 punten voor dames 1 heeft binnengehaald! Ook al vlogen er hier en daar wat ballen out of bounds en of in het water, we hielden stand en wonnen. Kei leuk!!

Op naar de singels en ik blijf als captain altijd optimistisch en positief, maar helaas konden alleen Sandra en Anouck de winst vd singels binnen brengen. Sandra was snel klaar 5/4 tegen de jonge Leonie hancipap 4.5 en deed gewoon wat er van haar verwacht werd! Anouck wilde blijkbaar iets recht zetten en won met 1 up van Sylvia handicap 7.4. Nathalie was helemaal leeg na de singel en is na een kopje thee
Richting huis gegaan om daar verder uit te zieken, want ja morgen weer aan het werk.

Linda had in de ochtend alles gegeven, dus had het in de middag zwaar en kon haar single niet in winst omzetten. Roos handicap 23 heeft tegen Regina handicap 15 lang op 3 up gestaan, maar nadat ze besefte dat 36 holes toch wel heeel veeeel holes zijn, moest ze de winst uiteindelijk ook uit handen geven.

En ja ik verloor op de 17de en was eerlijk gezegd ook bekaf en had er vrede mee, want het was een super spannende partij en tsja er kan er maar ééntje winnen.

Toch ben ik een blij en trotse captain want we doen ons best.
En ik weet dat mijn dames alles geven
Op naar volgende week op de Heelsumse tegen de dames van Nijmegen.

Het team

Helaas is er (nog) geen foto van dit team beschikbaar.

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-04-18T12:14:58+02:0017/04/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie