Het spande erom

//Het spande erom

Het spande erom

Een Alternatieve Competitie, wat een grandioos initiatief van Tjalling. De zondagsspelers in twee poules tegen elkaar. Dus heren tegen de dames en o wat waren de heren nerveus. Jawel met handicapverrekening. En het verhaal dat die handicap zo leuk is van het golfspel omdat je beide even veel kans hebt zat niet echt meer in het geheugen van de heren.

En zo gebeurde het dat op de derde speeldag duidelijk werd dat wij, dames 1 27 holes, zondag 2 mei de halve finale speelden tegen heren 2 36 holes.

Het werd wederom een dag om niet te vergeten. Mooi speelweer, goed gehumeurd en lekker ontspannen ging de eerste flight met Petra en Marianne tegen Thijs en Wybe Jan goed van start. Monique en Joke namen het op tegen Jan en Ronald. Na wat verwarring over de spelvorm bij de 1e green opgewekt door met de 2e hole. Tenslotte Erica en Saskia en René en Eric.

Ja en als je dan in de wedstrijd zit kan het zo maar gebeuren dat je af en toe toch wat fanatieker wordt. Tussen de holes af en toe een opgestoken of neergestoken duim leek enig inzicht te geven in de stand. Na 9 holes was het duidelijk dat de dames goed speelden. 1e flight up, 2e slechts 1 down, 3e flight up. Na 18 holes was er volop spanning over het eindresultaat. 1e flight met 1 slag gewonnen, 2e flight met 2 slagen verloren. Ai 1 slag verschil. Hoe gaat het met de 3e flight? Hebben die dames hun voorsprong behouden? Met spanning bij beide teams werd de binnenkomst afgewacht. Ook door de ‘donderdagpoules’ die voor ons de halve finale hadden gespeeld. Dames 1 senioren 18 holes tegen heren senioren 1 18 holes. Ook die dames hadden van de heren gewonnen.

De dames verloren de laatste hole. Dat mocht de pret echter niet drukken want de vorm was behouden. Uitslag voor die dames was: 11 ½ om 6 ½. Dikke winst dus!

Sportief als ze zijn werd het ons gegund door de heren. Uiteraard hadden ze ook graag gewonnen.

In het zonnetje op het grasveld, zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht nemend werd de ‘overwinning’ gevierd met de aanvankelijk sip kijkende heren maar al snel met grappen en grollen.

Op naar de finale op 15 mei waarin de dames tegen dames spelen.

Door |2021-05-03T19:56:29+02:0003/05/2021|Categorieën: Competitie|0 Reacties

Geef een reactie