Het jeugdteam van ‘De Nunspeetse’ ongeslagen kampioen

///Het jeugdteam van ‘De Nunspeetse’ ongeslagen kampioen

Het jeugdteam van ‘De Nunspeetse’ ongeslagen kampioen

Het jeugdteam van ‘De Nunspeetse’ ongeslagen kampioen bij debuut in de NGF competitie

Op de par-3 baan van golfclub Veldzijde in Wilnis zijn de vijf jongens van de Nunspeetse met vlag en wimpel geslaagd voor hun eerste echte golfexamen.

Want ga er maar aanstaan: als team moet er namelijk absoluut gewonnen worden tijdens de laatste competitiewedstrijd van het op papier gelijkwaardige Zeewolde, omdat concurrent Veldzijde waarschijnlijk wel zal toeslaan (NB op eigen terrein) tegen Voorschotense. Dit gegeven resulteerde in strakke koppies vooraf, ondanks dat er de afgelopen week nog uitgebreid getraind en geoefend is door onze boys. Bernard kampte met een, al een paar dagen sluimerende, heupblessure en had aangegeven, in het belang van het team, zijn plek vrijwillig af te staan aan Maurits. Grote klasse, nooit risico nemen met een blessure!

Na een hartelijke ontvangst met zelfs een welkomstcadeau voor alle spelers heeft men zelfs de regen verjaagd en kon er droog afgetrapt worden op de leuke, open 9 holes par-3 baan van Veldzijde. Niet heel moeilijk, wel veel Out-of-Bounds, maar goed te bespelen door golfers die hun hoofd gebruiken en goed kunnen chippen. En deze korte baan voorziet in een enorme behoefte bij GC Veldzijde. Naar verluidt heeft men een kleine 400 leden, alleen al op deze 9 holes baan!

De wedstrijd

Veldzijde had zoals verwacht geen kind aan Voorschotense en won uiteindelijk met 24-4. Onze jongens hadden hier geen weet van en waren alleen maar bezig met hun eigen wedstrijd. Wouter met een playing handicap van 10 (over 18 holes) ging goed van start en bouwde al snel een voorsprong op van enkele stablefordpunten. Nummer twee Björn maakte op de eerste holes ook direct duidelijk aan zijn tegenstander, dat er vandaag niets te halen viel: met 5 parren op de eerste 6 holes was de eerste tik uitgedeeld. Alex trof in zijn tegenstander Thijmen een taaie opponent: beiden speelden heel sterk en het ging heel lang gelijk op. Maurits speelde de slotpartij en ook hij nam gelijk een voorsprong ondanks de ruzie met de Out-of-Bounds aan de rechterzijde.

Na 9 holes waren de tussenstanden als volgt: Wouter 17-14, Björn 20-13, Alex 17-19 en Maurits, die vooral profiteerde van de trage start van zijn tegenstandster, 12-5.

Op de tweede negen ging het nog beter. De knikkende knieën en zweethanden maakten plaats voor topgolf en nog meer punten. Wouter won ook de tweede 9 met 17-14, Björn met 20-16, Alex draaide de wedstrijd schitterend om en pakte de volle winst:18-15. Maurits tenslotte gooide alle schroom van zich af met 24-21. Als je dat kan op het moment dat het er echt om gaat, dan kun je dus echt golfen!

Zo werd de eindstand maar liefst 26-2 en is het kampioenschap van ‘De Nunspeetse’ in de Hoofdklasse een feit en dat in het eerste jaar, dat deze 5 jongens pas echt trainen en spelen onder leiding van Carolien Driessen. Waar gaat dit eindigen? De ouders, die er elke week de hele dag bij waren en tot nu toe vooral chauffeur en sponsor zijn, zien al een mooie toekomst voor hun jongens op golfgebied voor zich en kreten als Ryder Cup en US Open komen steeds vaker langs. Het zal je niet verbazen, dat onze jongens nu de hele wereld over gaan: Spanje, Bali en IJsland zijn de eerste bestemmingen, nog niet op de PGA tour, maar om van een welverdiende vakantie te gaan genieten.

Daarna zijn ze weer terug om op de club alle prijzen te gaan wegkapen tijdens de komende wedstrijden en om uitgebreid gehuldigd te worden.

 

Door | 2018-02-27T13:29:11+00:00 03/07/2017|Categorieën: Competitie Jeugd 2017|6 Reacties

6 Reacties

 1. Jaap van Petegem 3 juli 2017 om 22:54 - Antwoorden

  Kanjers, gefeliciteerd

 2. Wybe Jan Nauta 4 juli 2017 om 09:30 - Antwoorden

  Top gedaan mannen, wij zijn trots op jullie, van harte gefeliciteerd!

 3. Bert Snoek 5 juli 2017 om 08:48 - Antwoorden

  Prima gedaan jongens !!

 4. Karin Kaptein 5 juli 2017 om 16:29 - Antwoorden

  Gefeliciteerd mannen en op naar volgend seizoen!

 5. D Driessen 6 juli 2017 om 15:22 - Antwoorden

  En wat n fantastische teamkleding, met dank aan Jan van Asselt

 6. Harry van Dalfsen 8 juli 2017 om 23:06 - Antwoorden

  Wat goed van onze jongens. Met overmacht kampioen in hun eerste competitieseizoen.
  Klasse!
  Een mooie toekomst voor jullie.
  Ook dank aan coaches en ouders.
  Een welverdiende vakantie allemaal. Geniet ervan.

Geef een reactie