Heren 1 De Nunspeetse van lachertje tot titelkandidaat in tweede klasse

//Heren 1 De Nunspeetse van lachertje tot titelkandidaat in tweede klasse

Heren 1 De Nunspeetse van lachertje tot titelkandidaat in tweede klasse

Wie herinnert het zich niet: de wonderbaarlijke handhaving van heren 1 36 holes van De Nunspeetse in de tweede klasse in 2017. Als u het niet meer weet verwijs ik u graag naar het interview wat ons blad Golfers Magazine vorig jaar had of spreek één van de hoofdrolspelers aan en ongevraagd zal het relaas van de slotdag weer door hen, enigszins aangedikt, in geuren en kleuren worden verteld.

Voor GM reden om dit team in de competitie van 2018 te gaan volgen.

Zoals ons blad al had voorspeld heeft het team afscheid moeten nemen van good old Jan van de Craats, die inderdaad de Senioren is gaan versterken. We zullen u de details besparen, maar deze keuze was een zware bevalling, die pas na enkele taaie gesprekssessies zijn beslag heeft gekregen.

Deze aderlating, zekere punten in de eerste foursome en tweede single, zou het team toch niet kunnen opvangen?  De TC heeft echter niet stil gezeten. De gevraagde pecunia om trainingen, materiaal, kleding en randzaken mogelijk te maken (er wordt gesproken over een budget waar je een nieuwe middenklasser van kunt kopen, red) waren uiteraard geen probleem, maar Jan vd C vervangen is een ander verhaal.

Briljant is het enige woord, wat GM te binnen schiet bij de oplossing.

In de zoektocht naar een vervanger is de TC uitgekomen bij een andere Jan, die ook nog eenzelfde speltype heeft. Zo is het voor de andere teamspelers toch heel vertrouwd allemaal. Ze zijn de afgelopen jaren gewend geraakt om Jan C na elke wedstrijd te feliciteren, om “mooie bal, Jan” of “mooie putt, Jan , of “mooie fade, Jan” te zeggen en met de speler, waar GM het over heeft, namelijk Jan ten Have, heeft de TC een identieke speler weten te strikken. Briljant!

Daarnaast hebben Philippe en Gerald in de winter bewezen moeiteloos in te kunnen springen bij eventuele blessures of ziektes. Gerald maakt toch al snel furore binnen de vereniging, want direct ingelijfd door Heren 1 27 holes. En niet onverdienstelijk gezien het mogelijke kampioenschap.

Philippe heeft zelfs tijdelijk zijn baan opgegeven om zich volledig op zijn golfcarrière te kunnen concentreren en het zal u niet verbazen, dat hij nog ongeslagen is in de competitie.

Handhaving in de tweede klasse was het doel van deze competitie, maar na drie van de vijf speelrondes doet het sterrenensemble van de Veluwe nog gewoon mee om de titel na twee eclatante zeges en één onterechte en geflatteerde nederlaag. Omdat alle teams al minimaal één keer hebben verloren is de titelstrijd weer volledig open.

Aanstaande zondag gaat het team in de vertrouwde opstelling op Zeewolde, alias Driver’s Paradise, de strijd aan met het op papier gelijkwaardige Waterland. GM verwacht een spannende strijd, waarin veel verwacht wordt van oudgedienden Ivo en Wybe Jan. Deze twee hebben zich keurig in een underdogpositie weten te manoeuvreren door enkele opzichtige nederlagen in de voorgaande wedstrijden, maar zullen nu wel toeslaan als het er echt om gaat.

Een overwinning en dan het liefst met ruime cijfers zet de deuren naar de eerste klasse wagenwijd open, een gelijkspel heeft niemand wat aan en bij een nederlaag is alles over, maar hebben de mannen van De Nunspeetse wel een wereldtijd gehad.

Door |2018-04-26T19:09:00+00:0026/04/2018|Categorieën: Competitie|2 Reacties

2 Comments

 1. Harry van Dalfsen 26 april 2018 om 20:30 - Antwoorden

  Geweldig
  Ook ik, naast GM, geloof helemaal in jullie.
  Op Zeewolde zal Heren1 36 holes victorie kraaien. Mind my words!!
  Harry van Dalfsen

 2. D Driessen 30 april 2018 om 08:00 - Antwoorden

  3-15, strijdend ten onder.

Geef een reactie