Heerendag vriendendag

//Heerendag vriendendag

Heerendag vriendendag

Wedstrijdverslag Heeren vriendendag

door: Jan Marechal

SPELEN VAN ROOD OP DE VRIENDENDAG

Alsof er nooit corona is geweest starten we op woensdag 28 juli onze jaarlijkse vriendendag samen weliswaar op 1,5 meter afstand op hole “nul” met koffie en iets lekkers op het terras. De prachtige tent geeft niet alleen beschutting tegen de regen die af en toe valt maar zorgt ook voor een prettige “besloten” sfeer; kortom als vanouds een plek waar je graag anderen uitnodigt zoals ik mijn broer heb gevraagd.

Maar we hebben ieder een kleine beperking: hij is herstellend van een liesbreuk en ik van een golfarm en dus hebben we afgesproken ons in te houden en geen gebruik te maken van de driver. Hoewel het onze eer te na is, spelen we dan maar van de “damestee” maar dat mag niet meer zo heten, zegt mijn vrouw. We zijn sinds kort vanwege de NGF-genderneutraal. Geslacht en kleur van de teebox hebben geen relatie meer met elkaar.

Het voelt wel als meedoen ex equo, zeg maar voor spek en bonen; feitelijk kansloos.

Maar dan wordt het spannend want spelen met je jongere broer die op de eerste hole een beter resultaat neerzet, roept herinneringen op van voeger, van “putjes-voetbal” op straat waar toen nog geen auto’s stonden en waarbij hij bijna altijd won. Het zal toch niet waar zijn dat ik weer verlies. Ik ga me concentreren en probeer zo goed mogelijk te spelen maar hij doet dat ook. Hij haalt bijna de neary, ik speel een par, hij slaat een birdie maar ik weer twee. Ik noteer alleen de slagen want vanwege rood moet je teveel inleveren maar dan roept Wils Pronk “he, dat gaat lekker”.

Op de laatste hole sla ik een birdie en we hebben een score van 49! “Kan niet”, denk ik nog en ben bang dat niemand weet dat we van rood spelen maar nee Wim Cofino (dankjewel voor het verborgen werk van de organisatie) heeft dat prima bij de aanmelding verwerkt. Tijdens de heerlijke BBQ (hulde aan de kok) check ik nog even de scoretabellen beneden.

Ongelooflijk! Maar zegt Henri Steneker na afloop: “zie je wel de NGF heeft gelijk met het advies op iedere scorekaart: vanaf rood sla je 150 meter dus met een houten drie ben je met twee slagen op de green, slim van jullie”. Ik denk: “welnee ik moest winnen van mijn broer!”.

Zou dit mechanisme ook werken als we een “echtparendag” organiseren?

Nog even een nabrander: op de Heerendag van de Hoge Graven in Ommen wordt altijd van blauw gespeeld!

De winnaars

TeamScore
1Jan Marechal & Frans Marechal49
2Alex Vosselman & Hans Willemsen49
3Harry Kunzel & Eric Kuiper45
4Jan Goemans & Guido Hartog 44
5Adri Meijer & Cees Duits44
6Hans van der Linden & Casper Hulsenbeck44
7Jan Willem Heiligers & The43
8Ko de Haas & Henk Zevenbergen43
9Jan Uytenbogaart & Jan Hupkes43
10Wils Pronk & Hans Minnaar 43
Neary Noord-2Alex Vosselman
Neary Oost 3Henk Kasper

Door |2021-08-01T20:46:36+01:0030/07/2021|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie