Heerendag naar Hakron

//Heerendag naar Hakron

Heerendag naar Hakron

Wedstrijdverslag

door: Tonie Herkert

De Heerendag wedstrijd van afgelopen woensdag 30 maart, stond in het teken van de Hakron Trofee. Deze wisseltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de deelnemer, die lopende het jaar, de meeste ‘Hakronnetjes’ heeft geslagen. Iedere birdie, die tijdens een Heerendag gescoord wordt (op zomergreens), ongeacht of men van geel, blauw of rood speelt, wordt beloond met een mini flesje whisky. Deze flesjes worden gesponsord door de firma Hakron, het bedrijf dat ‘betonnen fundamenten’ legt voor een solide swing. Zo spreekt men dus op de Heerendag uitsluitend nog over geslagen ‘Hakronnetjes’. De winnaar van het jaarklassement mag de Hakron wisseltrofee gedurende een jaar koesteren en leegmaken….

Deze mooie voorjaarsdag, was met ruim 70 deelnemers, een positieve weergave van hoe de heren deze birdie-beloning waarderen. Henk, Christian, Geert en Simon van ‘t Slot en de golfende medewerkers van Hakron speelden op uitnodiging mee en waren vertegenwoordigd in zes flights. De dag begon kil, maar met het vooruitzicht op een warme ontvangst in Harderwijk, was de ochtendkou prima te trotseren. De deelnemers speelden vanaf 10:00 uur op twee lussen, oost/zuid en noord/oost. Zo had iedereen voldoende tijd om zich na de wedstrijd te douchen, om te kleden en zich voor 17:00 uur te melden aan de Wattstraat in Harderwijk, waar wij gastvrij werden onthaald door de firma Hakron.

Na het welkomstwoord van onze Heerendagvoorzitter Coen Holstege, waarin hij o.a. de familie van ’t Slot bedankte voor de uitnodiging deze middag en avond bij Hakron te gast te zijn, kregen wij een korte film van de nieuwbouw te zien. Daarna volgde een rondleiding door het imposante pand, met zijn moderne uitstraling, zowel qua in- als exterieur. De opvallende, grote raampartijen bieden met name aan de voorzijde veel daglicht. In de ontvangsthal van het kantoor is een vide met een fraaie trap naar de verdiepingen. Vanuit het kantoorpand is er een directe verbinding met het logistiek centrum. Gebouwd met een duurzame visie en met het oog op eventuele uitbreidingsmogelijkheden klaar voor de toekomst.

Na een heerlijk uitgeserveerd voorgerecht ging de wedstrijdleiding over tot prijsuitreiking. De winnaar van de lus oost-zuid werd Harry Klumper met 41punten en van de lus noord-oost werd, na card-matching met Carlie Schipper, Harrie Koster met 46punten de winnaar. Ook werden op deze dag weer de nodige Hakronnetjes geslagen, o.a door Christian en dat nog wel op onze moeilijke zuid-9. Hij kreeg natuurlijk de spreekwoordelijke ‘sigaar uit eigen doos’: een Hakronnetje! Daarna werden wij uitgenodigd voor het met smaak en zorg bereide buffet.

Nestor Henk verzorgde de uitreiking van de Hakron Trofee, besprak de geschiedenis en nam de statistieke aanbevelingen voor toekomstige winnaars door met, zoals we van hem gewend zijn, de niet uit te wissen enthousiaste uitschieters! De Winnaar van de trofee 2021 was niemand minder dan onze eigen golfcrack Jan van de Craats, die met een ‘korte en duidelijke to-the-point’ speech nog een leuke attentie aan Henk overhandigde.

De avond werd afgesloten met het uitreiken, namens alle Heerendagleden, van de ‘Hoorn des Hakrons’, een onuitputtelijke whiskybar, om onze waardering naar de fa. Hakron en de familie van ‘t Slot toe, een tastbare uiting te geven en alle deelnemers kregen nog een doosje Hakron ballen mee, waarvoor dank! Wij hopen oprecht dat deze geweldige sponsoring, die al tientallen jaren loopt, nog tientallen jaren door mag gaan!

De winnaars

Noord-oostHCPPl HCPStbf Score
1Harrie Koster40.84846
2Carlie Schipper24.82946
3Paul Gerrets34.14041
4Willem Hoefakker21.52540
zuid-NoordHCPPl HCPSTBF Score
1Harry Klumper19.62341
2Alex Vosselman23.02740
3Aart van Rhee25.23039
4Jaap Schipper27.63338

Door |2022-04-06T15:09:31+02:0003/04/2022|Categorieën: Heerendag|2 Reacties

2 Comments

  1. Henk van ‘t Slot 4 april 2022 om 11:12 - Antwoorden

    Een heel mooie verwoording door Toni!
    Prachtige foto‘s mannen!
    Dank, was weer een dag met een gouden randje!

  2. Christian 4 april 2022 om 11:41 - Antwoorden

    Dank voor jullie komst en warme belangstelling, het was een prachtige dag !

Geef een reactie