Heerendag naar Duitsland

//Heerendag naar Duitsland

Heerendag naar Duitsland

Wedstrijdverslag

door: Coen Holstege

48 heeren op stap naar Duitsland

Maandagochtend rond zes uur ging de wekker. Het moest even landden, maar ik zou rond kwart over zeven Herman ophalen, om gezamenlijk te vertrekken naar Gut Heckenhoff in Eitorf, het decor voor de Heerendag onlangs op 19, 20 en 21 augustus. De reis verliep voorspoedig en rond tien uur konden wij ons meldden bij Adri en John, die al lekker buiten in de zon op ons zaten te wachten met koffie, gebak en een lunchpakket. Al snel druppelden de overige heeren (sommigen waren zondag al aangekomen) binnen. Onze kamers waren al vrij en wij konden gelijk inchecken om daarna in te slaan en ons vervolgens naar de eerste tee te begeven. De eerste dag liepen wij de lus geel-groen. Het was weer even wennen aan de lange afstanden van de diverse holes, maar Jan Daan had daar de minste moeite mee en eindigde op de eerste plaats. Een mooie start. Na een heerlijk diner togen de meesten richting bed om de volgende dag weer fris en fruitig aan de start te kunnen verschijnen.

De tweede dag hadden we een twee tee’s start op de lus rood-geel. Hier bleek Jan vd C. de sterkste te zijn. Een van de heeren leverde een bijzondere prestatie door deze ronde maar liefst zes keer out of bounds te slaan. Hij ontving, onder grote hilariteit, een uitgebreid verzorgingspakket, beschikbaar gesteld door Dutch Hair uit Nunspeet. Gelukkig zat er ook nog iets voor je vrouw bij is het niet Bert?

De derde dag ook een twee tee’s start en speelden wij de lus geel-groen. Deze dag ging het dus echt om de knikkers, immers hier zou de overall winnaar voor de dag komen. Er waren toch wel een aantal gegadigden, maar zoals altijd kan er maar één de winnaar worden. Deze eer ging naar Bart de Wilde, die ook de dag winnaar werd. Net als de voorgaande jaren was alles weer tot in de perfectie geregeld. Rond half negen ‘s avonds kon ik Herman weer thuis afleveren en keken wij terug op een super golf weekend. De locatie was gezellig, het eten was goed en het vocht vloeide rijkelijk, maar ja daar was het weer dan ook naar.

Na de laatste wedstrijddag zijn er mooie woorden gesproken door de dag winnaars en de overall winnaar. Maar hoe nu verder met het Heerendaguitje? De organisatie, bestaande uit Bram ten Hove, Adri Meijer, John Schouten en Rob van Kranen, heeft te kennen gegeven dat zij het na zes jaar welletjes vinden en hopen dat er gegadigden opstaan om het stokje (draaiboek ligt klaar) over te nemen. Dus heeren schroom niet en meld je aan bij de Heerendagcommissie! Rest mij nog, en dan spreek ik denk ik namens alle deelnemers van de afgelopen zes jaar, de organisatie hartelijk te bedanken voor de mooie reizen, die zij voor ons hebben georganiseerd!

De winnaars

NaamDag 1Dag 2Dag 3Totaal score
1Bart de Wilde363239107
2Jan Daan Gelderhof423232106
3Jan Goemans363534105

De foto’s

Een foto impressie kun je hier vinden.

Door |2019-09-27T15:13:18+02:0002/08/2019|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie