Heerendag met stamppottenbuffet

//Heerendag met stamppottenbuffet

Heerendag met stamppottenbuffet

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

De Heeren aan de stamppot

Traditiegetrouw wordt de laatste Heerendag van de maand afgesloten met een diner of een borrelplank en hoe toepassend was dat ditmaal: een stamppotten diner, je moet er maar opkomen. En jullie weten dat de Heerendagcommissie geen moeite teveel is en vanzelfsprekend een bijpassend weertype regelt. En ook dat de wintergreens veranderd werden in zomergreens met dank aan de greenkeepers.

Na een koude middag door de baan lieten de Heeren die meededen aan het diner zich de voorgeschotelde winterkost goed smaken.

Zoals daar zijn: boerenkool, hutspot en zuurkool. Met de bijbehorende vleeswaren: worst, gehaktbal, speklap en spekjes, dus keus genoeg, ook voor iedere moslim en vegetariër. En als accessoires: piccalilly, uitjes en mosterd. De keukenbrigade had weer goed hun best gedaan en aan de volgeladen borden te zien smaakte het de Heeren goed en menigeen waagde zich aan een tweede gang om de verbrande calorieën gedurende de koude wedstrijd aan te vullen. Hulde aan Evert en zijn mensen. Dit alles weggespoeld met de belangeloos verstrekte flessen met wit en rood gerijpt druivensap.

Na de voedzame maaltijd was het tijd voor de prijsuitreiking door het organiserende duo: Henk en Carlie, een paar apart, ook in te huren voor bruiloften en partijen. Henk begon als ervaren spreekstalmeester met het intrappen van een open deur waardoor de weledelgestrenge Heer van de Craats de gelegenheid nam om de microfoon van Henk over te nemen om even de dag door te nemen.

Gelukkig hadden wij al gegeten anders was het eten zodanig afgekoeld dat we het als toetje konden beschouwen. Jan bleek de mentale dreun van het missen van de neary goed te kunnen verwerken, die ging naar Jan Meijboom, en nam genoegen met het behalen van de longest in two. Die man gaat nooit met lege handen naar huis. Jan bedankte in zijn, redelijk kort gehouden deze keer, speech de sponsor voor de ballendoosjes voor neary en longest: Ebbens Architecten, vertegenwoordigd door Henk Eilander.

Voor de aandeelhouders van de firma Hakron was het een goede dag want er was maar 1 Hakronnetje voor Alle de Wit. Op een dag als vandaag zou je dat ook antivries kunnen noemen. Met maar 1 birdie is de kans dat de 2’s pot gewonnen wordt zeer klein en dat was niet het geval en de pot blijft staan voor volgende week, dan is er kans op een goed gevuld varken. Dus meedoen allemaal.

Een groot aantal prijswinnaars was niet aanwezig. Helaas maar we zullen aan ze denken als sponsors voor de eerstvolgende verstrekte versnapering bij de doorloop want dat geld moet toch ergens aan op. Hoewel, Coen heeft zich pas een mooie Audi aangeschaft, zou dat ……..? Diegene die wel deelnamen aan het diner hebben hun prijzen in ontvangst mogen nemen. Dat waren: op de lus oost-zuid – 3de Wim Evers met 37 punten op de lus noord-oost – 2de Steve Lomas met 39 punten en 3de Maarten Horsman met 38 punten.

Na een gezellig samenzijn en nazit togen we gevoed en voldaan huiswaarts. Wat mij betreft kan ik terugkijken op een koude maar desalniettemin leuke golfdag met gezellige flightgenoten in de persoon van Ebo Aling en Jan van Rooijen en de kans om een keer zuurkool te eten want dat lust mijn eega niet (als ze dit leest zijn de rapen gaar).

De winnaars

Noord-oostNaamHCPPl HCPStbf score
1Wout van de Hare29.42841
2Steve Lomas23.02639
3Maarten Horsman20.02338
4Ed van Went25.12337
Oost–zuidNaamHCPPl HCPStbf score
1Ger de Jong17.02040
2Jos Schoot Uiterkamp19.22338
3Wim Evers15.01837
4Wim Wille26.33137

Door |2023-01-29T10:07:37+01:0028/01/2023|Categorieën: Heerendag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Ronald 31 januari 2023 om 20:08 - Antwoorden

    Fantastisch verhaal weer Maarten! Alleen waren er 3 hakronnetjes: Alle, Jan de Gier en ondergetekende

Geef een reactie