Heerendag Hakronbokaal

//Heerendag Hakronbokaal

Heerendag Hakronbokaal

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

De Hakron Bokaal

Een vast onderdeel op de wedstrijdkalender is de wedstrijd in het teken van de Hakron Bokaal. Hakron is al jaren een trouwe sponsor van de Heerendag en wij zijn blij dat Christian na de overname van het bedrijf van zijn vader ook deze traditie voort zet.

Verleden jaar hebben we allemaal tijdens een bezichtiging van de nieuwe vestiging in Harderwijk een idee gekregen wat Hakron precies is en doet. Hakron is een begrip in de bouwwereld net zoals de Hakronnetjes een begrip zijn in de Nunspeetse golfwereld. In de reclamewereld gaat het voornamelijk om naamsbekendheid en ik denk dat een 100% score onder de Heerendagleden makkelijk gehaald wordt wat betreft de Hakronnetjes.

Het idee voor de Hakronnetjes is zo’n 15 jaar geleden spontaan ontstaan tussen Henk en good old Rob van Kranen en daar zijn we ze nog altijd dankbaar voor. Er worden elke week verwoede pogingen gedaan om birdies te maken en als beloning het mini-flesje malt whisky bij de prijsuitreiking te ontvangen. De een slaagt daar beter in dan de ander. Er wordt een klassement bijgehouden van de geslagen birdies van het afgelopen jaar en de prijs, de felbegeerde Hakron Bokaal bestaande uit een glazen karaf gevuld met een excellente single malt whisky wordt tijdens de prijsuitreiking aan de winnaar uitgereikt.

Voor Auke Hermanides was het een bijzondere dag want hij sloeg een hole in one op oost-3 en aangezien Auke niet kon blijven eten heeft Henk hem voor het diner nog even in het zonnetje gezet en hem de eagle trofee overhandigd. Proficiat Auke, je naam wordt bij geschreven op het schild of fame.

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een diner en dit keer stond er een heerlijk Indisch buffet klaar. Evert en zijn keukenbrigade hadden zich weer overtroffen en een gevoel van nostalgie kwam boven onder diegenen die, ofwel in Indonesië dan wel in een krijgsmacht onderdeel de “blauwe hap” hebben genuttigd. Enak sekali, terima kasih banyak.

Na het eten werd het tijd voor een hoop “gelul” (excuse my french) Als eerste bedankte onze voorzitter Coen de firma Hakron, vertegenwoordigd door Christian, Geert en Simon voor deze dag en de trouwe sponsering door de jaren heen en sprak hij de wens uit op een langdurige voortzetting van de relatie. Heel scherp merkte hij op dat deze wedstrijd tevens het Slot (what’s in a name) was van de wintercompetitie.

Toen nam mister Hakron himself, Henk, de microfoon en begon met het vertolken van “kom van dat dak af”. Ik zag de zonen al denken; wordt het geen tijd om moeder Nel te bellen om pa op te komen halen. Maar gelukkig was dit karaoke optreden van korte duur.

Allereerst werden de “gewone prijzen” voor deze speciale Heerendag uitgereikt. Het was opvallend hoe vaak de naam van ’t Slot op de startlijst voorkwam, hoe zou dat komen en zouden ze in de prijzen vallen. Christian deed het heel verdienstelijk ondanks dat hij dit jaar nauwelijks gespeeld had. Hij bleek met 37 punten de beste score van de “Slotjes” te hebben. Christian was ingedeeld met Jan zodat hij zelf kon zien waar zijn geld bleef en wellicht heeft Jan met zijn effectieve oefenswing en putting routine Christian positief beïnvloed.

Maar het ging uiteindelijk om de einduitslag van het birdie-klassement. Tot ieders verrassing was er niet alleen de bokaal voor de winnaar maar ook prijzen voor de nummers 2 t/m 6 en een blijk van waardering voor de man die de stand had bijgehouden, de stille kracht uit Epe, Henk Eilander. De spanning steeg ten top want wie o wie zou de Hakron bokaal in de wacht slepen. Drie maal raden; Jan van de Craats! Wie had dat gedacht. Met een ruime meerderheid was Jan weer topscorer met 41 Hakronnetjes, goede tweede was Henri Steneker met 29.

Natuurlijk stond Jan te popelen om het woord tot de aanwezigen te richten. Nu hij gestopt is met roken moet hij de achterkant van de sigarendoos missen als geheugensteuntje. Desalniettemin kwam er genoeg ter sprake en op de valreep overhandigde Jan een koffertje met een reisputter aan Christian zodat hij gedurende zakenreizen volop kan oefenen om wellicht Jan ooit van de troon te stoten.

Het laatste woord was aan de CEO van Hakron, Christian van ’t Slot, die ons bedankte voor de gezellige dag en beloofde de sponsering voort te zetten. Onze dank daarvoor is groot en we kijken al uit naar volgend jaar.

Wat gaat de toekomst brengen. Om de hegemonie van de heer van de Craats een halt toe te roepen moet er wat gebeuren. Hoezeer we Jan de overwinning ook gunnen, het is nu wel mooi geweest. Dus doe allemaal je best.

Tot slot nog een opmerking. Binnenkort wordt de baan weer qualifying, Erik en de greenkeepers hebben hard gewerkt om de baan in een optimale staat te brengen. Laten we allemaal ze een handje helpen om dat zo te houden; dus leg de plaggen terug, hark de bunkers en repareer de pitchmarks op de green. Daar hebben we allemaal plezier van.

De Heerendagcommissie wenst iedereen een mooi en vooral gezellig golfseizoen toe.

De winnaar

Zuid-noordNaamHCPPl HCPSTBF Score
1Pim Krijnsen32.04044
2Jan Goemans18.32341
3Jan van de Craats6.3841
4Gijs Lamers27.32741
Oost-zuidNaamHCPPl HCPSTBF Score
1Ben Schoon23.72843
2Henry Ditewig28.63438
3Jo Sol19.72338
4Ben Heijnen28.53437
NAAMAANTAL BIRDIESAANTAL EAGLES
1Jan van de Craats41
2Henri Steneker29
3Cees van de Ham22
4Alle de Wit211
5Jan Daan Felderhof21
6Marcel Scholten20

Door |2023-03-30T18:36:40+02:0030/03/2023|Categorieën: Heerendag|2 Reacties

2 Comments

 1. Henk van ‘t Slot 1 april 2023 om 13:51 - Antwoorden

  Maarten,
  Wat heb je weer een mooi stuk geschreven. Klasse en
  hartelijk dank voor de mooie woorden. Ook de toevoeging van de foto’s geven het nog meer waarde.
  Hopelijk kunnen we dit nog enkele jaren blijven doen.
  Ik zal in ieder geval mijn zoons enthousiast proberen te houden.

 2. Jan de Gier 4 april 2023 om 19:39 - Antwoorden

  Lees het verslag net vanuit zonnig Tenerife. Top verslag Maarten. Tot binnenkort.

Geef een reactie