Handicart trofee

Handicart trofee

Wedstrijdverslag Handicart trofee

door: Jolt Bosch

6 jaar geleden had ik zelf voor het eerst een handicart nodig. Maartje en ik waren uitgenodigd door vrienden voor een golfwedstrijd in Noorwegen. Ik kon destijds nauwelijks lange afstanden lopen, laat staan op golfschoenen 18 holes. Ik was blij met de aanwezigheid van een handicart op die golfclub. Sinds een paar jaar ben ik, mede met die ervaring in mijn achterhoofd, donateur van de St. Vrienden van Handicart. Een jaarlijkse bijdrage en je maakt uiteindelijk iemands, jong of oud, golfdag een stuk plezieriger.

Afgelopen zondag 27 juni was de wedstrijd op naam en ten behoeve van deze Stichting, de Handicart Trofee. Het inschrijfgeld, maar voornamelijk de vrijwillige extra bijdrage voor de ‘specials’ hebben tot een opbrengst voor het goede doel van EUR 885,– gezorgd, super! Deze extra specials waren the neary, de longest in twee slagen en nearest to the line (je afslag het dichtst bij een in het verlengde van de fairway (op noord-9) circa 100 meter lint laten eindigen), geen afzwaaiers gewenst!☺

Mijn flight begon vroeg, de temperatuur was nog prima, de scores waren divers. De tweede negen was het al wat warmer, de scores divers. Het meest memorabele aan mijn dag was toch wel hole 18, waar het lint op de fairway was gespannen. Mijn afslag rechts, randje rough, die van Dini circa 5 meter rechts van het lint, Marjan rechts, niet dichtbij genoeg. Wij waren druk met het meten van de afstand tot het lint, het ophalen van de koker (Thijs had deze ver achter het lint geplaatst) en ook nog het spel zelf. Toen Marjan haar tweede slag mocht doen was haar kar verdwenen, niet op de fairway, niet nog bij de teebox, niet bij de green. Vanaf hole 1 (Noord 1) werd FORE geroepen, een bal eindigde nearest to the line, links van het lint. Ik liep richting deze speler om dit te melden, hij verontschuldigde voor de afzwaaier maar wat zag ik verderop links, in een soort van greppel, van hole 1 liggen, een gecrashte, over de kop geslagen kar met tas van Marjan. Deze elektrische kar was vanzelf die kant op ‘gewandeld’, er zit geen begrenzer op, dus dwars door het bos wat er tussen ligt, over de fairway van noord-1 links geëindigd. Wij waren zo druk met het lint en dergelijke, hadden dit helemaal niet gemerkt. Uiteindelijk alles weer op orde, de hole afgemaakt en ik de 7de plek veiliggesteld. Al met al een plezierige en gezellige dag, dank hiervoor aan mijn flightgenoten en dank ook aan de organisatie. Uitslag van de specials zijn:

Longest in twee slagen:

  • dames –  Linda Klomp
  • heren – Thijs v.d. Schee

Neary: Wim Evers

Nearest to the line: Jacqueline Benckhuijsen

De winnaars

HCPPl.HCPSTBF Score
1Marcel Scholten12.11541
2Roos Markus26.83437
3Petra van Uffelen29.63737
4Arie Bultman15.71937
5Corinne van der Meijden15.82136

Door |2021-06-30T20:12:23+02:0030/06/2021|Categorieën: handicart, Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie