Grote successen jeugd in de NGF-Competitie

///Grote successen jeugd in de NGF-Competitie

Grote successen jeugd in de NGF-Competitie

Met nog één wedstrijd voor de boeg in de Jeugd Par3 18 holes competitie doen de aanstormende talenten van De Nunspeetse het voortreffelijk en zijn al drie wedstrijden ongeslagen. Maar laten we beginnen bij het begin. In de zomer van 2016 zijn de plannen van de Jeugdcommissie van De Nunspeetse verder uitgerold en één van de speerpunten was om ook weer jeugdcompetitie te gaan spelen. De handicaps van de kinderen zaten echter op dat moment nog ruim boven de 36, wat nodig is om op een volwaardige baan competitie te mogen spelen van de NGF. De enige mogelijkheid was om mee te doen aan de Par 3 Competitie: zeg maar de onderste sport van de competitieladder. Werk aan de winkel dus voor de vijf jongens en pro Carolien Driessen. Vanaf september wordt er wekelijks gelest en daarnaast zijn de jongens vaak op de baan te vinden om te oefenen, de baan in te gaan en zelfs al clubwedstrijden mee te doen, zoals onlangs tijdens de Maandbeker van juni. Dat werpt al enorm zijn vruchten af. Het spelniveau gaat met sprongen vooruit: afslagen gaan verder, gaan vaker recht en met name in het korte spel zijn het al echte experts. Goede lessen en vaak oefenen werken echt! Volgende stap voor de Jeugdcommissie: deze jongens gaan doorstromen naar de competitie op een volwaardige baan en er wordt al gekeken of er een tweede team geformeerd kan gaan worden.

Laten we de sterren van de toekomst eerst maar eens voorstellen:

  • Wouter Rietvelt, 14 jaar, handicap 22, is inmiddels samen met Carolien een ambitieus traject begonnen om topgolfer te worden.
  • Bernard van Asselt, 17 jaar, handicap 33,2, heeft na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en rijbewijs alle tijd om deze zomer een nog completere golfer te worden.
  • Alex Plakke, 12 jaar, handicap 31, dit jaar de basisschool afgerond, heeft een echte winnaarsmentaliteit. Als er iets op het spel staat beginnen Alex’ ogen te glimmen.
  • Maurits Timmers, 12 jaar, handicap 51, aanvankelijk onze invaller maar inmiddels volwaardig teamgenoot, gaat de komende tijd gebruiken om zijn handicap naar beneden te spelen.
  • Björn Driessen, 10 jaar, handicap 30, dit jaar de al verlaagd van 50 naar 30 en al een tweede plaats op zak in het Dronten Xchange Jeugd Open vanaf de gele tees.

De jongens spelen in de zogenoemde Dubbel9 variant op Par 3/4 banen. Voor wie het wil nalezen op ngfcompetitie.com
Par3 18 holes Hoofdklasse Poule J 503.

Er wordt 18 holes stableford gespeeld en je kunt twee wedstrijdpunten verdienen door de eerste negen beter te spelen dan je tegenstander, twee punten voor een betere tweede negen en nog eens twee punten voor een betere 18 holes score. Een leuke variant, waarin elk punt belangrijk is. De tegenstanders dit jaar zijn Voorschotense, Zeewolde en Veldzijde. Helaas viel vlak voor de start Schaerweijde af in verband met te weinig spelers. Na drie van de vier rondes is De Nunspeetse nog ongeslagen, maar het is elke week berespannend.

De eerste wedstrijd vond plaats bij Voorschotense, een pittige baan met kleine harde greens, veel water en no room for errors. Menig ervaren golfer heeft hier zijn handen vol aan. Daarnaast de enige baan van Nederland met een kippenhok (volgens de jongens) als driving range. De allereerste competitiewedstrijd van onze talenten werd in een 18-10 zege omgezet tegen de thuisploeg.

Op 18 juni waren we gastheer en was de Noordlus omgetoverd tot een schitterende verkorte 18 holes baan met dito scorekaart. 14 keer par 3, variërend van 60 tot 163 meter en 4 keer par 4 van 210 tot 295 meter. Onze gasten en begeleiders waren vol lof over onze baan, de gastvrijheid en de mooie teamkleding van de boys van De Nunspeetse. Beide wedstrijden eindigden met het kleinst mogelijke verschil namelijk 15-13 en werden pas officieel na enkele malen scorekaarten controleren en natellen.  De Nunspeetse won van Veldzijde, de ploeg met alleen maar hele hoge handicappers, die dit jaar gestart zijn, maar ook al talenten in de dop zijn.

Zondag 25 juni vroeg uit de veren de polder in om tegen Voorschotense te spelen op de Jol van Golfclub Zeewolde. Ook een mooie baan, die onlangs gerenoveerd is, waardoor er nogal wat GUR was. Het eindresultaat zal over een paar maanden schitterend zijn: iets meer ruimte en lucht en vooral minder oerwoud aan de zijkanten van de holes. Onze mannen laten zich door dit ongemak al niet meer uit het veld slaan. Gefocust op hun eigen spel, slagen meetellen van de tegenstanders en op een nette manier de scorekaarten invullen: dit alles begint al routine te worden. De wedstrijd eindigde in een keurige 24-4 zege, wat betekent dat een zege of gelijkspel volgende week op Veldzijde tegen Zeewolde genoeg is om de titel te pakken.

Video- en fotoimpressies van onze jongens
xxx

De volgende films zijn te bekijken door op de link te klikken:

Door | 2018-02-27T13:29:25+00:00 26/06/2017|Categorieën: Competitie Jeugd 2017|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jan van de Craats 27 juni 2017 om 11:15 - Antwoorden

    Proficiat boys! Ziet er allemaal professioneel uit en mooie filmpjes. Veel succes op Veldzijde tegen Zeewolde: ik ken iemand die zegt “die is gebakken” of om golf-analist Douglas te citeren “we worden wereldkampioen”.

Geef een reactie