Greensome december 2019

///Greensome december 2019

Greensome december 2019

Wedstrijdverslag

door: Hetty Schinkel en Frank Korzaan

Tja, zoals altijd in deze tijd van het jaar sloeg ook nu weer de twijfel toe……wel of niet inschrijven voor welke wedstrijd dan ook? Lang niet gespeeld door allerlei omstandigheden en dus misschien wel lekker om even buiten te lopen.

Maar hoe ziet het weer er dan uit? Nog geen inzicht in wat ons eventueel te wachten staat omdat de inschrijving dreigt te sluiten……. Toch maar doen dan….

Naarmate de wedstrijddag nadert, worden de berichten steeds slechter! Aangezien ik ergens in een vorig leven in de tropen moet hebben geleefd, is het vooruitzicht om een paar uur lang in kou en nattigheid te moeten lopen een beeld dat mij, in aanloop naar deze dag, ’s nachts soms in angstzweet heeft doen ontwaken……. Benamingen als watje, softie en meer van dat soort kreten worden dan ook diverse malen over mij uitgestrooid door mijn partner voor deze wedstrijd , dus schik ik mij in mijn lot en leg vast een stapel kleding klaar waar een Michelin mannetje jaloers op zou zijn.

En ja hoor, bij aankomst op de club regent het er vrolijk op los, om over de horizontale wind nog maar te zwijgen. Het is lastig om uit de auto te kruipen met zoveel textiel, waterafstotend, waterdicht en thermohemden over en tussen elkaar aan het lichaam, maar het lukt. Ik zie toch meerdere gezichten op onweer staan (had er ook nog wel bij gekund, dan was dat gedoe tenminste afgelast!), dus dat sterkt mij in de gedachte dat ik niet alleen sta in deze.

De spelvorm is in elk geval prettig omdat je de keuze hebt uit twee afslagen, om met de beste, dan wel meest tactische bal verder te spelen.

Zoals wel vaker het geval is wordt door menigeen de laatste versie van weerberichten, buienradar en andere voorspellers bekeken en er schijnt licht aan de horizon!

Onze flightgenoten Daan en Monique zijn ook gearriveerd en wij kunnen aan onze wandeling beginnen. Toch blijft het gezegde dat “golf a good walk spoiled is”, in mijn gedachten hangen op zo’n dag.

Maar op de eerste tee mag de paraplu in zijn hoesje blijven want het is op wonderbaarlijke wijze ineens droog! Dat komt de stemming zeker ten goede en gaan toch met iets dat op hoop lijkt van start.

De eerste negen holes op Oost worden niet onaardig verwerkt en met 18 punten wordt hoopvol aan Zuid begonnen, ondanks het feit dat gedurende de laatste 2 holes het hemelwater is opengezet en de wind ijverig meehelpt om paraplu’s en karren ondersteboven te blazen……..wat soms aardig lukt.

Het is en blijft toch gezellig in onze flight, wat zeker helpt als de resultaten zienderogen een geheel andere wending nemen dan bedoeld en het niveau met de hole verslechterd. Onze medespelers Daan en Monique gaan daarentegen steeds betere en verdere ballen slaan. Maar……. en dat is eigenlijk het belangrijkste, het is vanaf de 1ste Zuid hole droog gebleven en af en toe is er zelfs sprake van een verlegen, bleek zonnetje! Alles staat dan plotseling in een geheel ander daglicht! Vooral letterlijk, want de resultaten worden er niet beter op.

Terug in het clubhuis is het niet alleen maar warme chocolademelk (met of zonder shot), wat aangeeft dat het allemaal wel is meegevallen.

Saskia doet de prijsuitreiking (had de hele dag in het clubhuis moeten doorbrengen vanwege haar blessure, compliment daarvoor!) en de winnaars werden twee soorten kerstbomen (zoals spits door de winnaar werd opgemerkt), Douglas en Noordman, (resp. Driessen en Corinne) met maar liefst 40 punten en met grote voorsprong op de nummers 2, Harry en Hannie Kunzel, die 32 punten bij elkaar sloegen.

Met één punt minder werd de familie Holstege fraai 3de.

Voor plaats nr. 7 en het slachtoffer om schrijver dezes te moeten zijn, was een serieuze kaart matching nodig en pas op de laatste 3 holes viel die beslissing. Het resultaat moge duidelijk zijn.

Al met al toch een zeer geslaagde dag ondanks bange vermoedens vooraf en het blijkt maar weer eens dat weersvoorspellingen vaak niet waar maken wat ze beloven. Gelukkig niet in dit geval!

 

P.S. Op verzoek van Hannie is de foto gemaakt voor de vitrine met pas gepoetste bekers.

De winnaars

TeamPl. HCPScore
1Corrine Noordman en Douglas Driessen1140
2Hannie en Harry Kunzel1732
3Medi en Coen Holstege2731

Door |2019-12-10T09:48:06+01:0010/12/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie