Brian Gee – Hickory golf

//Brian Gee – Hickory golf
Brian Gee – Hickory golf2020-03-19T14:10:40+01:00

 

 

Brian Gee

 

Golfprofessional

logo de-nunspeetse-39x45_gscBrian Gee’s HICKORY GOLF EXPERIENCE

leef golf zoals er 100 jaar geleden gegolfd werd!

 

Het spelen met honderd jaar oude clubs is een prachtige ervaring. De shafts werden toen van notenhout (hickory) gemaakt, en de houten clubs hadden koppen van persimmonhout. Het gevoel en het geluid van het slaan met deze originele clubs is zo mooi dat iedereen dat een keer beleefd moet hebben!  De swing van hickory golfers is ritmischer en de bal wordt preciser en rustiger geslagen. Dit werkt door in het spelen met moderne clubs. Daarin is dan vervolgens een aanzienlijke verbetering te merken.

 

 

Hickory Golf bestaat pas sinds het begin van deze eeuw. Vooral in Amerika en Scandinavië spelen duizenden mensen Hickory golf. In Nederland spelen niet zoveel golfers ook met hickory clubs maar Brian en een groep van andere enthousiasten hebben dit jaar de Dutch Hickory Society opgericht en zijn aan het proberen een toer op te zetten met evenementen op Afferden, Nunspeet, Geijsteren en Domburg.

Brian speelt al drie jaar ook internationale Hickory toernooien en is inmiddels al kampioen van Zwitzerland, Oostenrijk en Nederland geweest.

Brian heeft een aantal complete sets verzameld, waarvan hij elke club met passie en zorg gerenoveerd heeft. Hij nodigt je uit om negen holes hickory-golf met hem te spelen. Een historisch kostuum is natuurlijk niet verplicht! Wij beginnen op de driving-range om daar te wennen aan de antieke clubs. Vervolgens gaan we de baan op. Het leuke is, dat speciale slagen die destijds gebruikt werden, ook kunnen worden toegepast in het moderne spel. Dit leert Brian je tijdens de ronde op de baan. Maar de doelstelling is vooral: ervaren en plezier beleven aan het spelen. En natuurlijk hoort het napraten onder het genot van een gezellig drankje, net als honderd jaar geleden, ook bij!

Prijs: 2 lesuren voor slechts €44,50 (€ 54,50 voor niet-leden) per persoon. Dit bedrag is gebaseerd op 2-3 personen. Wanneer je de les alleen wenst te volgen betaal je €89,- (toeslag van  €10,- voor niet-leden).

Je kunt je inschrijven via de shop, of via golfschool@golfbaanhetrijkvannunspeet.nl of Hier.

Voor al je vragen kun je Brian ook gewoon aanspreken op de baan in Nunspeet.

 

Golfschool Het Rijk van Nunspeet is ook te vinden op Facebook!