Golfregels 2019

//Golfregels 2019

Golfregels 2019

DE REGELS M.I.V. 2019

We zijn inmiddels aangeland in 2019, hetgeen betekent dat de nieuwe golfregels zijn ingegaan. Op Golf.nl en op de facebookpagina van de NGF staat inmiddels allerlei informatie. In de maand november van 2018 zijn door de NGF maar liefst 6 regelseminars georganiseerd om de Regel- & Handicapcommissies en Wedstrijdcommissies te informeren over de veranderingen in de golfregels.

Inmiddels is de Spelerseditie van de Golfregels beschikbaar in het Nederlands. Op de website golfboeken.nl is dit boekje te bestellen. Het is heel leesbaar en voorzien van allerlei plaatjes die behulpzaam zijn bij het verklaren van de regels. Voor de Handicap- & Regelcommissies (en overig geïnteresseerden) zijn ook nog beschikbaar The Rules of Golf (Het complete regelboek voor wedstrijdspelers en regelcommissarissen) en The Official Guide to the Rules of Golf. Dit laatste boek was voorheen het Decisions Book. Hierin zijn de Decisions opgenomen en voorbeelden van Local Rules.

Er is ook een app ontwikkeld waarop de nieuwe golfregels per 1 januari 2019 te vinden zijn. De app Rules 2019 kan hier gedownload worden. De Nederlandse vertaling van de spelerseditie zal binnenkort in deze app beschikbaar zijn. Via deze app zijn naast de nieuwe golfregels ook de onderstaande items te vinden:

  • de spelerseditie
  • de definities
  • de plaatselijke regels en wedstrijdregels
  • interpretatie van de golfregels
  • regels voor golfers met een beperking

Om de leden van De Nunspeetse te informeren over de nieuwe regels zullen er in januari één of meer regelavonden worden georganiseerd. Daarnaast zal er voor competitieteams en overige belangstellenden de mogelijkheid worden geboden om een praktijk regelles te volgen op de kleine baan. In deze les zullen spelsituaties en de veranderingen in de regels worden toegelicht. De regelavonden zullen worden aangekondigd op de website van De Nunspeetse.

De voorbereiding voor een ieder kan uiteraard nu al beginnen. Op het Youtubekanaal van de NGF staan 25 filmpjes waarin de belangrijkste veranderingen worden toegelicht. Zie hiervoor de volgende websitelink:
You Tube-kanaal NGF. (Golfregels 2019).

De veranderingen in de golfregels hebben tot gevolg dat de local rules zullen wijzigen. Op de website van De Nunspeetse staan de nieuwe local rules die gelden vanaf 1 januari 2019. Hier staat ook de tijdelijke local rule “Plaatsen”. Deze tijdelijke local rule is nu gebaseerd op de nieuwe golfregels.

De 25 belangrijkste wijzigingen in de Golfregels 2019 zijn hier te lezen.

Door |2019-01-23T18:36:10+02:0009/01/2019|Categorieën: Handicap & regels|0 Reacties

Geef een reactie