Geen NGF-competitie, maar …

//Geen NGF-competitie, maar …

Geen NGF-competitie, maar …

Geen NGF-competitie 2021 en dan ……

Verslag onderlinge competitie poule A

Eind 2019 besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mij (als nog redelijk beginnend golfer) aan te melden voor deelname aan de NGF-competitie 2020. Ik werd ingedeeld bij een nieuw team: Dames Senioren 18 holes. Een gezellige groep dames, bestaande uit onze captain Bep, Thérèse, Wil, Margriet, Rita, Jane en ik. Enthousiast begonnen wij met lessen bij Brian en zochten wij onze competitiekleding uit: het werd een blauwe trui met witte polo en naar keuze een donkerblauwe (korte) broek/rok. Maar helaas, tot competitiespelen kwam het in 2020 door de corona-maatregelen niet. Wel bleven wij een keer per maand gezellig met elkaar een golfrondje lopen om onze teamspirit hoog te houden.

Met hoop op betere tijden schreven wij ons vervolgens in voor de competitie 2021. Jane moest door een blessure afhaken en Tera werd aan ons team toegevoegd. Vol verwachting volgden wij de berichtgeving van de NGF. Maar helaas kwam er 24 februari een brief van de NGF, dat ook deze competitie werd afgelast. Wat waren wij blij met de daaropvolgende mail van de Competitiecommissie, dat er plannen waren voor een alternatieve onderlinge competitie, waarin de opgegeven competitieteams onderling op hun eigen speeldag tegen elkaar zouden spelen. De teams werden ingedeeld in vier poules: poule A met de dames senioren van de donderdag, poule B met de heren senioren van de vrijdag en twee poules C & D beide met een mix van heren- en damesteams van de zondag. De spelvorm werd een FBBB matchplay met handicapverrekening over 2 x 9 holes.

Eindelijk mochten wij dan 15 en 22 april onze eerste ‘competitie’wedstrijden spelen. Wel jammer voor Bep, onze captain, die 12 april aan haar knie werd geopereerd en dus niet mee kon spelen. Maar zij leefde met ons mee, maakte onze flight indeling, stuurde ons, zelfs vanuit het ziekenhuis, aanmoedigende berichten en voor onze eerste wedstrijd ontvingen wij van haar een geluksklavertje vier voor aan onze golftas. Wat attent!

Op 15 april speelden wij tegen Dames Senioren 1-27 holes. Helaas kon Rita wegens familieomstandigheden 15 april niet meespelen en werd zij vervangen door schoonzus Ankie. De klavertjes brachten geluk en de eerste negen wonnen alle drie de flights overtuigend met totaal 18 – 7,5. Wij waren allen ‘goed op tik’ en onze tegenstanders hadden het er moeilijk mee. De tweede negen kwamen zij echter steeds beter in hun spel en speelden wij gelijk 13,5 – 13,5, wat de totaalstand bracht op 31,5 – 21. De eerste overwinning was een feit en vol spanning keken wij uit naar de volgende week.

De tweede speeldag speelden wij tegen Dames Senioren 2-27h. En wie zat ons op te wachten met een heerlijk bakkie ‘koffie to go’: onze captain, op krukken! Door de Marshall werd Bep ‘afgeleverd’ op zuid-1 om ons allemaal een goede start te wensen. Goed gemotiveerd werden de eerste negen door alle drie de flights, waarvan tweemaal echter nipt met 5 – 4, gewonnen wat een tussenstand opleverde van 11,5 – 15,5 punten. Tja, je kan je captain toch niet teleurstellen. De tweede negen verloren wij er een, maar de dagzege was voor ons met een totaalstand van 23,5 – 30,5. Op het terras was onze trotse captain weer van de partij om samen met ons te toosten op onze daarmee behaalde poulewinst. Dames 27h-teams bedankt en complimenten aan de Competitiecommissie voor de organisatie! Wij kijken terug op twee gezellige en succesvolle eerste ‘competitie’ dagen.

En dan ……. mogen wij zondag 2 mei de ‘senioren’ finale spelen tegen een nog niet bekend Heren Senioren team uit poule B. Daar moeten de laatste wedstrijden vrijdag 30 april nog gespeeld worden. Heren, wij zien er al naar uit tegen jullie poulewinnaar te mogen spelen. Wij zijn er klaar voor!

Namens Dames Senioren 18holes,
Medi Holstege.

PS Alle (tussen)standen van de onderlinge competitie zijn in te zien op de website van de Nunspeetse bij Nieuwsberichten

Dames Senioren 18holes vlnr: Tera, Medi, Rita, Thérèse, Bep, Wil en Margriet

Dames Senioren 2 – 27holes vlnr: Erna, Inge, Hetty, Jos, Annette en Thea

Dames Senioren 1 – 27holes vlnr: Ineke, Yvonne, Ingrid, Tineke, Hannie en Corinne

Door |2021-04-24T16:28:53+02:0024/04/2021|Categorieën: Competitie|0 Reacties

Geef een reactie