Foursome stableford

///Foursome stableford

Foursome stableford

Wedstrijdverslag

door: Maartje en Jolt

“April doet wat hij wil!”, een zonnige, licht bewolkte maar koude zaterdag 13 april. Er zouden winterse buien komen in het noorden en oosten van Nederland, aldus de weerdeskundigen. Maartje en ik hadden onderweg naar de golfbaan bedacht dat ook Nunspeet zich in het midden van Nederland bevindt, naast Utrecht en onze woonplaats Amersfoort. Voor ons dus geen sneeuw en geen hagel, hadden wij ons trouwens ook niet op voorbereid. Kou, daar kun je je op kleden, dus wat extra lagen aan en hup de auto in!

Wij speelden met Annette en Erna de foursome Oost-Zuid, tussen ons maar 1 slag verschil dus de punten konden alle kanten op vallen. Ikzelf heb nog op Oost-4 geprobeerd Annette te elimineren door een halve shank haar richting op te slaan maar haar golfscooter is supersnel dus moest het toch met golf zelf gebeuren. Het ging op en af, puntje hier, puntje daar, wolkje hier, lekker verwarmend zonnetje daar.

Uiteindelijk op Zuid-8 kwam dan toch die winterse bui, sneeuw dwarrelde naar beneden, “is dat niet code rood, iedereen naar binnen en waar blijft de toeter?”, vroeg Maartje zich af. Even doorbijten, hole 18 nog even afmaken en dan snel naar binnen. Wij waren op tijd, anderen kregen nog echt even een fikse hagel- en sneeuwbui over hun heen. De green was tijdelijk helemaal wit!

Nadien, onder het genot van een warme choco, deelden wij onze ervaringen als flight met twee heren van Heren-1, ik zal hun namen niet noemen. Zij hadden ook van alles beleefd en wilden dit maar al te graag in een stukje verwoorden, moet je wel 7e worden in de uitslag. Wat schetste onze verbazing, de beiden heren en Maartje en ik allebei als 7de geëindigd maar door de back 9 viel het kwartje onze kant op en dropen de heren af. April doet dus écht wat hij wil, in de ochtend maar 3 graden, hier en daar toch een heerlijk zonnetje maar op het einde die winterse bui. Nunspeet ligt dan toch in het noorden en oosten, als je vanuit Zeeland redeneert!

Het was een lekker dagje, leuke flight, redelijk gespeeld en nadien zeker de warme choco en het warme bad thuis verdiend!

De winnaars

TeamHCPPl HCPSTBF Score
1Ronald Gorel / Bert Snoek11.3 / 11.11232
2Jacqueline Benckhuijsen / Tiny Klabbers23.8 / 32.63232
3Annette Horsman / Erna Alink17.7 / 17.72130
4Marry en Jan Steenbakkers14.4 / 22.32130

Door |2019-04-16T18:54:00+01:0016/04/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie