Foursome

Foursome

Wedstrijdverslag

door: Petra van Uffelen en René Groot Bruinderink

Foursome – Stableford – 90% handicap

Met deze korte toelichting werd er een mooie wedstrijd gespeeld op zaterdag 17 april. Voor ons was het best wel speciaal omdat het de eerste clubwedstrijd was die we als team gespeeld hebben. Omgerekend kregen we 23 slagen mee en als voorbereiding hebben we kort nagedacht over het teamtenue, de speelbal en de volgorde van spelen. Dat is het minste dat je kunt doen dachten wij. Zwarte broek en trui, NGF Corona Polo, witte schoenen, bal van Petra en René begint van Geel zodat Petra de even holes afslaat van Rood. Het idee is dat je om en om met dezelfde bal speelt en die oppakt zodra er geen stableford punt meer te halen valt. In totaal hebben we er 32 van dat soort opgepikt.

We waren ingedeeld met Hans Wessels en Jan van Tilburg om rond 10:30 te starten op Oost. In totaal speelden maar liefst 72 deelnemers mee en werd ook gestart op Zuid! Complimenten voor iedereen die dit allemaal – vaak op de achtergrond en zonder gedoe – organiseert. Hans en Jan hebben gezorgd voor een goede sfeer, mooie slagen en kleurrijk inkijkje in hun golfervaringen. Wij zijn dus als zevende geëindigd, mede dankzij een Par als start (goede chip Petra, nadat René van 90 meter de green mist) en een pracht van een Par op die verschrikkelijke Zuid 9. Drie uitstekende slagen van Petra en een lay-up en een lag putt van René.

Binnen het competitieteam heeft René in de voorafgaande jaren al een paar keer de waarschuwing gekregen dat foursome met je partner de nodige stress tijdens en vooral tot ver na de wedstrijd kan opleveren. Bij ons was dat alleen tijdens de wedstrijd, midden op de zuid-lus voor een periode van een half uurtje aan de hand (“zie je wel dat die putt toch recht is!)”. Zoals jullie hebben begrepen was het voor het einde van de ronde weer bijgelegd.

Complimenten zijn er natuurlijk voor de winnaars: Herman & Roos (39), Henk & Corinne (38), Anette & Willem (37) en Gerrie & Bertus (37). Wij zijn er graag volgend jaar weer bij, wat een gezellige vereniging hebben we toch.

De winnaars

Oost-zuidTeamPl HCPSTBF Score
1.Annette Horsman / Wim Evers 1937
2.Gerrie en Bertus Spronk2337
3.Cris Bijker / Jos Schoot Uiterkamp2236
4Erica van Dam / Jolt Bosch2633
Zuid-noordTeamPl HCPSTBF Score
1Roos en Herman van Gemert2939
2Corinne en Henk van der Meijden2338
3Philippe van den Boogert / Eric Tamming1131
4Rita Andriessen / Leo Bronkhorst2728

Door |2021-04-21T20:04:27+02:0020/04/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie