Finale onderlinge competitie

//Finale onderlinge competitie

Finale onderlinge competitie

En toen de finale ……

Er is al veel gesproken en geschreven over de onderlinge competitie, die door onze vereniging is georganiseerd ter vervanging van de NGF-competitie, omdat deze voor het tweede jaar op rij moest worden geannuleerd wegens de corona beperkende maatregelen. Volgens Wybe Jan, voorzitter van de Competitiecommissie, hebben zij reacties ontvangen van ‘super, geweldig en waarom hebben jullie dit vorig jaar niet al gedaan’ tot ‘waarom 100% handicap verrekening, een onmogelijke strijd’ en suggesties voor andere spelvormen. Iets voor de commissie om over na te denken, mocht besloten worden dat dit initiatief een vervolg krijgt. Maar het blijft een feit dat het golfspel vaak een golfende beweging kent in onze prestaties en dat ‘de vorm van de dag’ of misschien wel ‘van het moment’ medebepalend is voor het resultaat en dat hebben wij ook weer eens aan den lijve ondervonden.

Enthousiast meldden wij, Dames Senioren 1-18 holes, ons zaterdagmiddag 15 mei present voor de finale tegen Dames 1-27 holes. Nadat wij de poule fase door waren gekomen als winnaar, mochten wij twee weken geleden de halve finale spelen tegen Heren Senioren 1-18 holes en ook die wedstrijd mochten wij op onze naam schrijven. En dan nu: de finale, wie had dat ooit verwacht.

De wedstrijdvorm was weer FBBB op de lus Oost–Zuid over 2 x 9 holes. In de eerste flight speelden Wil en Thérèse tegen Petra en Marianne. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd. Ondanks de mooie lange puts van Petra, konden Wil en Thérèse zowel de eerste als de tweede negen met een nipte overwinning van 5 – 4 afsluiten. In de tweede flight mochten Rita en Margriet het opnemen tegen Monique en Joke. Ook hier werden de eerste negen afgesloten met een 5 – 4 score, maar de tweede negen behaalden onze dames, mede dankzij enkele mooie ‘parretjes’ van Margriet, een 5,5 – 3,5 zege.

In de derde flight speelde ik met Tera tegen Saskia en Sandra. Wij begonnen allen sterk en de eerste hole werd ‘gehalfd’. Mijn afslag op de Oost 2 was mooi, maar iets te veel op rechts. De green was aanspeelbaar en met de spreuk van Marieke (captain van het vorige dames senioren team) ‘no guts no glory’ in het hoofd, waagde ik deze slag tussen de bomen door, maar de bal kaatste terug en ik lag weer bijna op dezelfde plek. Tera kwam links op de heuvel in de problemen, dus de zege ging naar longhitter Sandra (wat een mooie afslag!) en de zeer steady spelende Saskia. Op hole 3 waren onze balletjes helaas van mening dat het tijd was voor een bad en belandden onze beide afslagen in de vijver. Dus ook daar weer een zege voor Sandra en Saskia. Kortom de eerste negen liepen niet lekker en Saskia en Sandra wonnen met 6,5 – 2,5.

Na de break en de beloofde update app naar onze thuiszittende non-playing captain Bep gingen wij naar zuid. Een opbeurend ‘Bep-talk’ appje zorgde ervoor dat wij weer met frisse moed de tweede negen in gingen. De eerste hole ging nog naar D1, maar toen kwam de flow en konden wij profiteren van het feit dat het bij Sandra en Saskia soms niet echt meezat. Op zuid 6 liep ik een par, zuid 7 werd ‘gehalfd’ en op zuid 8 belandden Sandra en Saskia in resp. de linker en de rechter bunker.

Ondertussen stonden bij zuid 9 Bep en de competitiecommissie (Wybe Jan, Nathalie, Tjalling en Bart), die voor onze finale flights uit hadden gespeeld, ons vol verwachting op te wachten. De tussenstand na 9 holes had een voorsprong opgeleverd voor D1 met 14 – 12,5. Na binnenkomst van de eerste twee flights bleken wij een lichte voorsprong van 1,5 punt te hebben. Duidelijk werd dat de uitslag van ons bepalend was. Wat een spanning, hoe kwam de laatste flight de tweede negen door …….

Gelukkig waren Tera en ik ons van dit alles niets bewust. Tera liep een prachtige zuid 9 die onze laatste punt opleverde en ik hoefde na een mooie slag vanuit de bunker op de green, niet meer uit te putten. De tweede negen konden wij met een positief resultaat afsluiten en daarmee bleek de overwinning een feit.

Met een drankje ‘to go’ en een bitterbal gingen wij naar de puttinggreen, waar onze trotse captain Bep uit handen van Wybe Jan de enorme wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Bep bedankte de Dames 1 – 27 holes voor de sportieve strijd, de Competitiecommissie voor de perfecte organisatie en Het Rijk en de marshalls voor de prima begeleiding.

Wij kijken, mede door dit resultaat, vol vertrouwen uit naar de NGF-competitie 2022!

Namens Dames Senioren 1-18holes
Medi

Dames Senioren 1-18h – Dames 1-27 holes totaal uitslag: 29 – 24 punten
Flight 1 Thérèse & Wil – Petra & Marianne 5 – 4 en 5 – 4 totaal 10 – 8
Flight 2 Rita & Margriet – Monique & Joke 5 – 4 en 5,5 – 3,5 totaal 10,5 – 7,5
Flight 3 Tera & Medi – Saskia & Sandra 2,5 – 6 en 6 – 2,5 totaal 8,5 – 8,5

Door |2021-05-19T18:41:25+01:0017/05/2021|Categorieën: Competitie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Annette 17 mei 2021 om 17:21 - Antwoorden

    Gefeliciteerd Dames, namens Dames Sen 2

Geef een reactie