Finale onderlinge competitie (2)

//Finale onderlinge competitie (2)

Finale onderlinge competitie (2)

Wat een dag!

De weersvoorspelling Regen, Onweer en Hagel. En dat voor de finale van de alternatieve competitie.

De dag begon toch een beetje zonnig en werd feestelijk toen bij aankomst bleek dat we werden verwelkomd door vier leden van de Competitiecommissie. Die zorgden voor een buffer door voor ons – Dames 1 27 holes Dames 1 senioren 18 holes tegen – uit te spelen, zodat ze ons ook konden ‘binnen halen’.

Maar eerst koffie met een heerlijke koek die Stefan speciaal voor ons had gehaald. Erica moest helaas verstek laten gaan maar gelukkig was Sandra ook nu weer stand-by en versterkte ons team, net als op de openingsdag.

Wij hadden de eer om te starten. Petra en Marianne tegen Thérèse en Wil. Die gingen met zijn 4en goed van start. Monique en Joke tegen Rita en Margriet. Dat ging iets minder. Zeker de bal van Joke, nog niet eens over het pad! Niet getreurd, ijzertje pakken en door met die bal. De laatste flight Saskia en Sandra tegen Medi en Tera vergezeld door Bep, de enthousiaste captain die jammer genoeg zelf niet kon meespelen.

Flight 1 en 2 waren de 1e 9 holes aardig tegen elkaar opgewassen. Saskia en Sandra gingen als een trein; 6 om 3 na 9 holes.
Het was heel leuk dat bij binnenkomst Wybe Jan, Tjalling, Nathalie en Bart ons stonden op te wachten. Zowel flight 1 als 2 van de Dames 1 senioren 18 holes gewonnen. Houden Saskia en Sandra vol en is het verschil dan genoeg? Medi en Tera dachten er duidelijk anders over. Met 6 om 3 de 1e 9 holes verliezen dat moet anders. Zo gezegd, zo gedaan met als resultaat: 6 om 3 de 2e 9 hole gewonnen dus gelijk geëindigd en een verdiende zege voor Dames 1 senioren 18 holes.

Dames 1 27 holes begrepen nu iets beter het gevoel van de heren alhoewel… Het was een sportieve en gezellige competitie die net als bij de professionals buiten op het gras, met een echte beker feestelijk met een drankje en bitterballen werd afgesloten. Wybe Jan reikte onder toeziend oog van Tjalling, Nathalie en Bart de beker uit waarop Tjalling verbazingwekkend snel de naam van het winnende team had bevestigd. Wybe Jan denkt dat er vast een vervolg komt al is het alleen al om recht te doen aan die echte wedstrijdbeker die nog voldoende plaats biedt voor (andere) teams.

Wij kijken terug op een geslaagde competitie en waren blij verrast met de ontvangst en aanmoediging van de leden van het Competitieteam. Nogmaals dank voor het idee, de organisatie en de huldiging waarmee, zoals Wybe Jan aangaf, weer een beetje de gezellige sfeer van voor Corona terug was.

En het weer? Dat viel erg mee, op elke lus slechts één flinke bui.
Dames 1 27 holes, Petra, Marianne, Erica, Monique, Saskia en Sandra.

Joke

Door |2021-05-17T18:06:22+01:0017/05/2021|Categorieën: Competitie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Tineke Jager 18 mei 2021 om 21:51 - Antwoorden

    Dames 1 senioren van harte gefeliciteerd met jullie overwinning, Top Top Top gedaan. Tineke Jager

Geef een reactie