Finale Het Verwaeyde Zwijntje

//Finale Het Verwaeyde Zwijntje

Finale Het Verwaeyde Zwijntje

Wedstrijdverslag

door: Ingrid Zonnevylle

“Het Verwaeyde Zwijntje” 2020/2021

Eind augustus 2020 ontvingen wij een gezellige mail met daarin de uitnodiging om in te schrijven voor de matchplay-wedstrijd “Het Verwaeyde Zwijntje”. Uit deze uitnodiging bleek dat deze wedstrijd in de winterperiode werd gespeeld en toegankelijk was voor alle dames van onze vereniging (ongeachte speelsterkte/handicap).

Uit “betrouwbare bron” heb ik trouwens vernomen dat Corinne Noordman “Het Verwaeyde Zwijntje” in 2010 heeft bedacht en dat sindsdien deze wedstrijd vanuit de Damescommissie ieder jaar door haar wordt georganiseerd.

Zelf vind ik matchplay een erg leuke en competitieve wedstrijdvorm.
Ik was toen net een jaar lid van de vereniging en zag dit dus ook als een leuke manier om andere leden (beter) te leren kennen èn heb me dus direct ingeschreven.

In september 2020 gingen we van start met 6 poules van 5 dames, waardoor iedereen 4 wedstrijden moest spelen. Door het soms slechte weer en de drukke baanbezetting (vanwege de coronabeperkingen) was het af en toe wel een uitdaging om een afspraak te kunnen maken, maar uiteindelijk is het prima gelukt.

De eerste poulewedstrijd speelde ik tegen Erica en verloor ik op de laatste hole (1 down). Dus dat begon lekker! Na een gelijk spel tegen Therése en 2 gewonnen partijen eindigde ik als 2e in de poule en mocht ik door naar de knock-outfase.

Na 3 gewonnen partijen in de knock-outfase speelde ik op vrijdag 26 maart j.l. de finale tegen Yvonne. Wij zijn allebei ‘ex-Harderwolders’ dus ik vond het wel bijzonder dat wij samen de finale mochten spelen! Yvonne speelde de laatste weken de ‘sterren van de hemel’ dus ik stond hierdoor toch wel iets minder zeker in mijn golfschoenen! Desondanks werd het toch een spannende finale die ik
uiteindelijk met 2&1 heb gewonnen.

Ik kijk terug op een erg leuke matchplay-periode en wil de dames bedanken voor alle gezellige golfrondjes en Corinne voor de prima organisatie.

Verder wens ik iedereen heel veel plezier en natuurlijk ‘GOOD GOLFING’ in het komende
zomerseizoen!

De winnaars

Naam
1.Ingrid Zonnevylle
2.Yvonne Schipper

Door |2021-04-04T18:48:17+02:0004/04/2021|Categorieën: Damesdag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Ria Sol 15 april 2021 om 09:23 - Antwoorden

    Leuk verslag en nogmaals gefeliciteerd ,een mooi golf seizoen. groetjes Ria

Geef een reactie