Fictief klassement golfer/ster van 2020

//Fictief klassement golfer/ster van 2020

Fictief klassement golfer/ster van 2020

Verslag

door: Jan ten Have

Wat doe je als fanatiek wedstrijdgolfer van Nunspeet aan het eind van het golfseizoen? Nu de unieke mogelijkheid zich voordoet om de Masters te kijken en daar onzinnig veel over te appen met je teamgenoten heb je in ieder geval wat afleiding. Daarnaast kun je alvast je grips schoonmaken voor volgend jaar of gewoon je hele set vervangen. Tenslotte kun je ook het fictief klassement van golfer van het jaar 2020 opmaken omdat je denkt daar kans op te maken. De resultaten van de laatste activiteit wil ik met jullie delen in deze bijdrage.

Aan het begin van dit golfjaar is door de Wedstrijdcommissie het toentertijd ongetwijfeld wijze besluit genomen dat er dit jaar niet gestreden kon worden om de titel golf(st)er van het jaar. Als reden werd opgegeven dat de golfers best moeite zouden hebben om via hun mobieltje de eigen wedstrijdscore door te geven. Op een enkel probleemgeval na bleek de overgrote meerderheid prima in staat om de score in te vullen. Al blijft het natuurlijk vervelend als je een echte wanprestatie hebt geleverd om die dan ook nog zelf te moeten vastleggen op je eigen mobieltje. Een schooltoets waarop je onvoldoende had gescoord nam je vroeger toch ook niet mee naar huis om daar te laten zien?

Wat we aan het begin van het wedstrijdseizoen na de afgelaste competitie ook niet wisten was of en hoeveel wedstrijden we dit jaar zouden spelen. Nu aan het eind van het seizoen kunnen we constateren dat het allemaal best is meegevallen. Ik heb het dan niet over de noodgedwongen geminimaliseerde gezelligheid rondom de wedstrijden. Van alle wedstrijden die meetellen voor het klassement zijn alleen de aspergewedstrijd, de voorjaarswedstrijd en twee maandbekers afgelast.

Iemand die geen last had van afgelaste maandbekers was Allan van Laar. Bij maandbekers geldt namelijk de regel dat slechts de drie beste resultaten meetellen voor het klassement. Allan heeft namelijk 3 van de 4 maandbekers II gewonnen, met bijbehorende hcp-daling van 34 naar 25. Het klassement voor golf(st)er van het jaar bestaat uit categorie 1 en categorie 2 wedstrijden. Via een weldoordacht puntensysteem wordt de totaalscore berekend. Je maakt eigenlijk alleen maar kans als je aan veel wedstrijden meedoet. Iemand die veel meedoet is Herman van Gemert. Herman had naast twee goede maandbekers vooral een enorm sterke seizoensfinish door punten te scoren in de laatste vijf categorie 2 wedstrijden. Ondergetekende leverde naast zijn totaalscore een unieke prestatie door in de zogenaamde red-yellow-blue wedstrijden een keer 1ste en een keer 2de te worden, met recht de kleurenkoning van Nunspeet 2020. Het supertalent van Nunspeet Bjorn Driessen (hcp 1.5) is dit jaar (nog) net niet als eerste geeindigd omdat er vanuit de NGF ook veel verplichtingen worden opgelegd. Vergelijk het met een speler die punten verzamelt voor het klassement van de Europese tour en daarnaast ook verplichtingen heeft op de PGA-tour.

Wat betreft de dames was het een spannende ontknoping waar waarschijnlijk niemend weet van heeft gehad. Zelfs de verdeling over de categorieen was tussen Maartje Merx en Valerie Korzaan opvallend gelijk. Zelf ben ik blij dat ik nu uitgeteld ben en het resultaat aan jullie kan tonen. Buiten is het opvallend zacht voor November en over twee weken mogen we zelfs weer met 4-ballen de baan in. Hierbij sluit ik het boek over het golfwedstrijd seizoen 2020. Op naar 2021, te beginnen met de competitie.

Noot van de redactie:
Hoewel de telling met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is uitgevoerd kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Correspondentie over het eindresultaat wordt niet in behandeling genomen.

De winnaars

DamesNaamCategorie 1Categorie 2Totaal
1Valerie Korzaan19005502450
2Maartje Merx18005502350
3Linda Klomp85013002150
HerenNaamCategorie 1Categorie 2Totaal
1Jan ten Have200013503350
2Bjorn Driessen22008503050
3Herman van Gemert150013002800
3Allan van Laar24004002800

Door |2020-11-20T15:20:45+02:0020/11/2020|Categorie├źn: Communicatie|0 Reacties

Geef een reactie