Feestelijke afsluiting van de NGF competitie 2018

//Feestelijke afsluiting van de NGF competitie 2018

Feestelijke afsluiting van de NGF competitie 2018

Het seizoen 2018 werd half mei weer afgesloten, onze vereniging kwam met 13 teams, verdeeld over verschillende klassen, uit in de NGF competitie. En dit jaar konden wij 3 teams in het zonnetje zetten.

Vorig jaar, toen we voor het eerst de huldiging op deze wijze organiseerden, kregen we het verzoek om het geheel nog wat feestelijker af te sluiten. Daar hebben we gehoor aan gegeven en bijgaande foto’s spreken voor zich.

Bij een afsluiting als deze hoort ook een wedstrijdvorm die zowel de teamspirit als de sfeer ten goede komt. De spelvorm voor vandaag is Texas Scramble, strokeplay minus de gecorrigeerde playing handicap van de flight. Maximaal kans op een topscore, mits de afslagen van een ieder minimaal 2 keer gebruikt werden. Daarnaast stonden er ook in de baan weer neary’s en longest drives voor zowel de dames als de heren.
Om het prijzenfestival helemaal compleet te maken, waren er prijzen voor beide lussen, op zowel Noord als Zuid.

Winnaars Noord
Daar werden de neary’s op hole 2 gewonnen door Erna Alink en Bram Ten Hove jr. De Longest drives op hole 6 kwamen van Karin Kaptein en Jan Martijn Eijgelaar.
Daar 2 teams met een gelijke netto score van 29 binnenkwamen, bleek de birdie op hole 8 het verschil te maken en werd de wedstrijd gewonnen door de mannen van heren 1 – 27 holes: Jan Martijn Eijgelaar,  Bram ten Hove jr., Bart de Wilde en Harry Ten Hove.

Winnaars Zuid
Zuid is volgens de kenners de moeilijkste lus, de neary’s werden op hole 3 gewonnen door Petra ten Hove en Wybe Jan Nauta. De Longest drives op hole 7 kwamen op naam van Marianne Kers en van Marcel Scholten. Daar ook op deze lus 2 teams met een gelijke en wel bijzonder knappe netto score van 30 binnenkwamen. Bleek ook hier de birdie op de par 5, hole 9 het verschil te maken.! Het gelegenheidsteam bestaande uit René Groot Bruinderink, Harry van Dalfsen, Bert Snoek en Wybe Jan Nauta gingen er met de winst van door.

De dagprijzen voor deze wedstrijd zijn aangeboden door Het Rijk van Nunspeet, nogmaals hartelijk dank voor deze attente geste!

De competitie 2018
We namen deel met 13 teams, waarvan er 3 poulewinnaar zijn geworden, 8 teams zich gehandhaafd hebben en 2 gedegradeerd zijn.
Handhaving is vaak al een hele prestatie en voelt meestal bijna net zo goed als een kampioenschap. Aan degradatie valt soms niet te ontkomen, het is vaak erg close.
Dat is geweest, de blik op het nieuwe seizoen en volgend jaar speel je je gewoon weer terug in de klasse waar je net uit gedegradeerd bent … en zetten wij jullie weer in het zonnetje.

Tijdens de competitie verzoeken we teams ook de ervaringen te delen op onze site. 13 teams schreven ongeveer 55 verslagen en leverden circa 180 foto’s aan. Mede daardoor werd “Het Wel&Wee” door  honderden mensen bezocht, die ook doorklikten naar de volledige verhalen. En natuurlijk vonden we het ook erg gaaf om de filmpjes met de matchplay tips van onze eigen Thijs van der Schee op de site te mogen zetten.

Natuurlijk werden ook onze pro’s, Carolien Driessen en Brian Gee, bedankt en even in het zonnetje gezet. Net als Ronald Gorel, die ons ieder jaar in de voorbereiding op de competitie trakteert op een leuke en bijzonder leerzame regelavond en tijdens de competitie onze steun is in moeilijke situaties. Dat waardeert de Competitiecommissie enorm.

Bloemen voor de kampioenen
Dames2 senioren, onder leiding van de kersverse Team Captain Annette Horsman bestond verder uit Erna, Inge, Hetty, Jos, Thea en Carla. Dit bleek een ‘Dreamteam’ te zijn! Annette bracht haar team al rap in de modus van lessen, trainen, voorspelen en een goed gastvrouw zijn.

Heren Dubbel9, die alle partijen overtuigend met 6-0 gewonnen hebben, stond onder leiding van Team Captain Chris Westerink. Het bestond verder uit Henk, Hans, Rob, Coen, Ben, Alex en Auke. Chris haalde in zijn speech even kort aan hoe zij toegewerkt hebben naar dit kampioenschap en sloot af met woorden: “Je moet de lat hoog leggen, anders kan je er niet onderdoor lopen.”

Tenslotte, heren 1-27 holes. Wat een team, een team dat alles aan de kant heeft gezet om dit kampioenschap te kunnen bereiken. Men heeft zich optimaal voorbereid en nam geen enkel risico, er werd vervoer voor de uitwedstrijden geregeld, zodat de focus volledig op het spel bleef. Ik denk dat de voorzitter van de Competitiecommissie het woord ‘discipline’ gebruikte en vatte daarmee de prestaties krachtig samen. De non-playing captain Bram ten Hove jr., bedankte uitvoerig zijn teamgenoten: playing captain Bart de Wilde, Bram, Jan Martijn, Harry, Erik, Gerald en Herman.

Onder het genot van heerlijke en goed verzorgde BBQ genoot iedereen nog lang na van een fantastische dag. Natuurlijk kwamen de mooie en sterke verhalen van de competitie weer naar boven. Werden nieuwe doelen gesteld voor het volgende seizoen.

Wij als Competitiecommissie kijken terug op een zeer geslaagde afsluiting. Dank jullie wel voor jullie komst en we rekenen weer op jullie in het nieuwe seizoen. Vanaf half augustus starten wij weer met de inschrijvingen.

Met vriendelijke groet,

De Competitiecommissie
Karin Kaptein, Bart de Wilde, Kees van der Ham en Wybe Jan Nauta

Fotoalbum

Om foto’s te downloaden, direct te delen op Facebook, een indruk te krijgen van deze mooie afsluiting of om gewoon even rond te kijken… ga dan naar het volledige fotoalbum!

Door |2018-06-11T11:57:11+00:0010/06/2018|Categorieën: Competitie|3 Reacties

3 Comments

 1. Harry van Dalfsen 10 juni 2018 om 23:26 - Antwoorden

  Klasse Wybe Jan. Wat een feestelijke afsluiting van de competitie. Een inspiratie voor komend seizoen.

 2. René GB 11 juni 2018 om 09:53 - Antwoorden

  Bedankt voor de perfecte organisatie, de leuke wedstrijd en de gezelligheid. Het was een mooie afsluiting van de competitie.

 3. Bert Snoek 14 juni 2018 om 12:45 - Antwoorden

  Bedankt Comp.Cie. Een perfecte dag en zeker volgend jaar een vervolg geven.
  Ook dank aan de keuken voor een prima barbecue!

Geef een reactie