FAQ: Aanpassingen m.b.t. reserveringen (aanvulling)

/, Communicatie/FAQ: Aanpassingen m.b.t. reserveringen (aanvulling)

FAQ: Aanpassingen m.b.t. reserveringen (aanvulling)

FAQ (veelgestelde vragen)

Tijdelijke nieuwe regels m.b.t. reserveringen vanaf 24-3-2021

Enorme drukte in de baan vraagt om tijdelijke aanpassingen. Het blijft op alle golfbanen in Nederland nog steeds enorm druk en het verkrijgen van startijden is lastiger dan ooit. Zoals aangeven in een eerder bericht zijn we als Het Rijk van Nunspeet in overleg met het bestuur aan het onderzoeken welke tijdelijke aanpassingen we zouden kunnen doorvoeren teneinde een betere balans in de tee sheet te krijgen, opdat een ieder de mogelijkheid heeft een starttijd te boeken. We merken sinds de pandemie dat er meer rondes dan voorheen per golfer worden gespeeld op onze 27 holes baan. Gevolg is dat er zoveel reserveringen uitstaan dat er veel leden zijn die niet meer kunnen boeken. Kortom we dienen het gebruik van de baan beter met elkaar te verdelen. We rekenen op uw steun in deze.

De aanvullingen die per 12 april zijn toegevoegd vind je aan het eind van dit artikel!

Buiten de inschrijving voor Heren-, Dames-, Senior Social Mix dagen en verenigingswedstrijden hanteren we een maximum van 3 uitstaande reserveringen binnen 14 dagen.

Mag ik dan niet vaker dan 3 keer spelen in 14 dagen?

 • Je mag zeker vaker dan 3 keer spelen in 14 dagen. Je kunt weer reserveren als je de eerste ronde van je reserveringen hebt gespeeld of als je een reservering annuleert.

Als ik 3 boekingen heb staan en hiervan de eerste heb gespeeld, vanaf welk moment kan ik dan weer een volgende boeking plaatsen?

 • Om 00:00 uur ’s avonds van diezelfde dag na het spelen kun je weer een nieuwe boeking plaatsen.

Voorbeeld: Je speelt op maandag, dinsdag en woensdag. Zodra je op maandag hebt gespeeld kan je diezelfde avond vanaf 00:00 weer voor een nieuwe dag boeken. Dit wordt binnenkort aangepast naar “direct nadat je hebt gespeeld”.

Wat gebeurt er als ik vaker dan 3 keer probeer te reserveren binnen een periode van 14 dagen?

 • Wil je een vierde starttijd reserveren, dan verschijnt er een pop up dat je het maximum aan reserveringen hebt bereikt en kan de boeking niet worden voltooid. Je mag niet meer dan 3 starttijden hebben uitstaan in een periode van 14 dagen. Ook als je als buddy bij een flight staat ingedeeld, dan telt deze ook mee als gereserveerde starttijd.

Vanaf wanneer moet ik de periode van 14 dagen rekenen?

 • In elke willekeurige periode van 14 dagen in de toekomst mag je 3 starttijden geboekt hebben. Voorbeeld: vandaag is het 19 maart en over 14 dagen is het 2 april, binnen deze periode mag je dus 3 boekingen op je naam hebben staan.

We adviseren om de 3 openstaande starttijden korter op elkaar te reserveren. Dan kun je daarna weer een starttijd die verderop in de toekomst (< 14 dagen periode) ligt reserveren. Hierdoor zal er meer spreiding komen en meer beschikbaarheid voor de spelers die pas lastminute weten of ze kunnen spelen.

Kan ik nu nooit meer spontaan komen golfen, omdat ik al aan mijn 3 boekingen zit?

 • Als er op de dag zelf nog ruimte is om te komen golfen, dan mag dit altijd, ook al heb je al 3 boekingen staan. De reservering dient dan telefonisch of aan de receptie zelf te worden gedaan.

Valt deelname aan wedstrijden ook onder deze regel?

 • Deelname aan verenigingswedstrijden incl. Herendag, Damesdag, Senior Mix, valt niet onder deze regel.

Vervallen al mijn boekingen die ik al na 24-3 boekt heb?

 • Nee, de regels gaan per 24-3 in, de boekingen die nu al staan ná 24-3 blijven gewoon staan. Wel is het zo dat als je bijvoorbeeld 8 reserveringen hebt openstaan, je pas weer een reservering kunt maken, zodra er minder dan 3 starttijden openstaan. Tot die tijd krijg je een pop-up in het boekingsscherm te zien. Ook als een ander lid van de vereniging een starttijd reserveert en jou als buddy selecteert, dan krijgt die speler een pop-up te zien dat hij / zij een andere buddy moet selecteren, omdat jij meer dan 3 starttijden hebt openstaan.

Leden dienen zelf hun eigen flightreservering te maken. Er is nu een groepsbutton waarbij 1 persoon 2 flights van 4 personen kan boeken.

Wij spelen altijd met een groepje van 12 personen en dit wordt door 1 iemand gereserveerd, hoe kunnen we dit nu doen?

 • Als je met een groepje van 12 personen wilt spelen, betekent dit dat er in ieder geval 2 verschillende personen moeten reserveren. 1 persoon kan 2 flights van 4 reserveren d.m.v. de groepsbutton. Een tweede persoon dient dan de 3e flight van 4 personen te reserveren.

Alle namen van spelers van een flight dienen bij een boeking te worden ingevuld d.m.v. de buddylijst.

Ik kan mijn flightgenoot niet vinden in de buddylijst, wat nu?

 • Indien je buddy nog niet in je buddylijst is toegevoegd, kan je deze via ‘’buddy’s beheren’’ toevoegen. Een buddy zoek je altijd op achternaam, en eventueel een voorletter. Voorbeeld: Jansen, J.

Mijn flightgenoot heeft nog niet eerder op Het Rijk van Nunspeet gespeeld, hoe voeg ik hem/haar nu toe aan mijn boeking?

 • Indien je flightgenoot nog niet eerder op het RvNu heeft gespeeld, staat deze nog niet in het systeem. Kies dan als naam: ‘’gastspeler RvNu’’ en voeg deze toe.

Heb je vragen m.b.t. de aanpassingen stel ze gerust .

**** Aanvulingen per 12 april 2021****

Nieuwe ronde boeken na start geboekte ronde

 • Na een gelopen ronde kun je nu pas die avond om 24.00 uur een nieuwe ronde boeken. Dat laten we in het systeem aanpassen naar 1 minuut na de starttijd van een ronde die men loopt. Dat kan pas met de nieuwe release die ergens in juni/juli uitkomt. We doen ons best dit naar voren te halen.

Annuleringen

 • De regel is dat je binnen 12 uur voor de starttijd telefonisch annuleert. Dat belast de receptie, terwijl we met deze gegevens nog niets doen. Leden kunnen vanaf nu in alle gevallen via het boekingssysteem annuleren.

Omzetten 18 holes reservering naar 9 holes

 • Wie een boeking van 18 holes wil omzetten naar 9 holes kan dat op twee manieren oplossen:
  1. de boeking annuleren en meteen een nieuwe boeking maken of
  2. contact opnemen met de receptie die dat dan doet.
 • Het is niet mogelijk in het systeem zelf deze boeking om te zetten. Gelieve niet de reservering te laten staan en na 9 holes uit te stappen.

Boeken voor groepen

 • Boeken voor groepen en alleen de naam van de boeker opgeven en later de flight aanvullen met de namen, is niet de bedoeling. Hetzelfde geldt voor aanmelden van drie introducés.
 • Uitgangspunt is en blijft dat alleen voor personen voor wie geboekt is het speelrecht geldt. Een lid dat onder de vlag van introducé de baan in gaat heeft geen speelrecht en loopt het risico van de baan gestuurd te worden.
 • Soms wordt de button voor groepen gebruikt voor een groep van 4 personen of minder. Dat werkt niet. Alleen bij een groepsgrootte van 5 of meer kan de button voor groepen gebruikt worden.

Boeken andere Rijkbaan

 • Bij het boeken op een andere Rijkbaan blijken de openstaande starttijden op RvNU mee te tellen. Andersom geldt dat ook starttijden bij andere Rijkbanen meetellen voor het totaal van drie openstaande boekingen. Dat is niet de bedoeling. Dit probleem is gemeld bij de leverancier van CPS.
 • Als je hier bij het boeken tegenaan loopt, bel dan met de receptie van de baan waar je wilt boeken. Die zal dan alsnog een reservering maken.
Door |2021-04-13T17:29:07+01:0012/04/2021|Categorieën: BaanInfo, Communicatie|0 Reacties

Geef een reactie