Evco-rona

//Evco-rona

Evco-rona

Wedstrijdverslag

door: Wim Evers

Wat had de Evenementencommissie een heerlijke dag uitgezocht om de eerste na-corona activiteit te organiseren. Heerlijk weer en een heel leuk en uitdagend format neergelegd. Ik wil jullie oprecht bedanken voor deze prachtige dag. Eindelijk ook eens niet tegen een buffer en een handicap vechten maar gewoon lekker samen ontspannen overleggen hoe we het aan moeten pakken om zoveel mogelijk punten voor het team bij elkaar te vergaren.

Ik was gebombardeerd tot captain van een team dat verder nog bestond uit Theresa Leeman, Riet Ligthart en Vincent Eggink.

Ik hoop dat jullie (Evenementencommissie) snel weer eens zo’n gezellige activiteit gaan organiseren.

Het format was als volgt: We mochten alle 4 afslaan en daarna de beste bal kiezen. Dat is altijd al een leuk en ontspannen aspect. Alle tactische overwegingen ga ik hier niet prijsgeven want geheimen kun je maar 1 keer weggeven, dus dat gaan we niet doen. Als je een aap leert klimmen zit je immers zelf zonder bananen.
De enige beperking was dan dat ieder 4 keer minimaal moest afslaan. Verder speelden we daarna gewoon stableford en de beste 2 scores tellen. Zaak dus om de speler met de meeste slagen zo veel mogelijk direct voor birdie te laten putten. Dat is ons dan ook regelmatig gelukt en wist Riet, van de 98 punten die wij totaal binnen wisten te brengen, er maar liefst 31 op haar naam te schrijven. Vandaar dat wij toen wij de laatste hole hebben gespeeld ervan overtuigd waren dat niemand ook maar in de buurt zou komen van onze score.
Dat bleek echter niet helemaal waar te zijn want blijkbaar zijn er nog meer teams die hun hersens weten te gebruiken in de baan. Als 2de eindigde een team met 96 punten (captain Thijs van de Schee, wie kent hem niet) en ook de 3de plaats was een team (captain Anouk Hage) met 96. Goed dat we niet wisten dat ze ons nog zo kort op de hielen hebben gezeten anders hadden we misschien te veel risico genomen.

Risico’s die we overigens natuurlijk wel hier en daar moesten nemen. Ik kan me nog herinneren dat we op onze 10de hole (Noord 1) een hele goede afslag hadden van Vincent. Over de heuvel op het talud naar beneden. Maar mijn afslag ging nog een meter of 30 verder, dus ruim over de heuvel. Aangezien het al mijn 5de afslag was moest ik als captain ingrijpen want iedereen was er van overtuigd dat we de afslag van Vincent moesten nemen. Toch mijn afslag genomen omdat ik ervan overtuigd was dat we 4 kansen kregen om dicht bij de vlag te komen. Vincent en Therese wisten de bal zo dicht bij de vlag te krijgen dat er 2 birdies volgden en dat betekende 8 punten op deze hole. Binnen is binnen dacht ik en dat ik nog maar 1 afslag overhield bleek in het verloop van de wedstrijd geen probleem.

Op de laatste hole hadden Vincent en ik zelfs allebei nog een afslag over en uiteindelijk moesten we de afslag daar nemen van Riet. Hier blijkt dus duidelijk dat we elkaar echt nodig hadden om deze wedstrijd naar onze hand te zetten. Uiteindelijk bleken de dames samen als eindscores totaal 60 van de 98 punten binnen te hebben gebracht en Vincent en ik 38. Verschil moet er zijn zullen we maar zeggen ook al waren de dames vaak erg verrast dat ze met hun 2de slag al voor de green konden gaan.

Kortom een echt gezamenlijk resultaat en de bijdrage van ieder was aanzienlijk. Verder wil ik de andere teams complimenteren met hun score want het heeft niet veel gescheeld of met name team 2 had ons achterhaald. Zij haalden nl op de laatste hole slechts 1 punt (tegen wij 4) en dan is er dus, met 4 personen deze hole spelend, echt iets mis gegaan.

Aardig om te vermelden is nog dat bij zo’n wedstrijd waarbij de score en andere bijzaken moeten worden bijgehouden ieder zijn eigen systeem ontwikkeld. Ik kreeg nl van Erna de scorekaarten van de winnaars mee voor het verslag. Alle drie hadden we nl de score op een geheel van elkaar afwijkende wijze bijgehouden en na enig studeren kon je er uiteindelijk nog wijs uit worden ook.

Ik heb de Evenementencommissie-leden al bedankt voor de prachtige dag maar ik mag hierbij ook niet vergeten dat we verrast werden met heerlijke hapjes en drankjes en ook nog een prachtige prijs en dit allemaal zonder dat we een eigen bijdrage behoefden te betalen. Proficiat en op naar de volgende creatieve activiteit. Dat kunnen we zeker aan jullie overlaten.

De winnaars

TeamScore
1Therese Leeman, Riet Ligthart, Vincent Eggink en Wim Evers98
2Patricia van de Riet, Lyda de Beurs, Ronald Gorel en Thijs van der Schee96
3Hildeke Deley, Koos Versteeg, Robert van de Riet en Anouck Hage96

Fotoalbum

Het fotoalbum vind je hier

Door |2020-07-28T15:43:42+02:0028/07/2020|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie