De Heerendag in Nijmegen

//De Heerendag in Nijmegen

De Heerendag in Nijmegen

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

Met 41 heren werd de Heerendag van woensdag 25 mei gespeeld op de Nijmeegse lussen van onze zusterbaan. Een beetje magere opkomst, misschien door vakanties, hoge brandstofprijzen of de finale van dat clubje uit Rotterdam, Feyenoord heten ze geloof ik.

Bij aankomst stond er appelgebak klaar en er kon zelf allerlei koffie gefabriceerd worden met een vernuftige machine.
Door de start op twee tee boxen liepen alle flights binnen 3 kwartier in de wei zodat er niet lang gewacht hoefde te worden en de binnenkomst later verliep ook vlot.

De baan lag er prachtig bij, de gele brem stond mooi in bloei, echt een baan het Rijk waardig en wat opvalt is de ruimte, je zou er pleinvrees van krijgen. Een afzwaaier naar links of rechts ligt meestal toch nog goed speelbaar en zelfs van een andere fairway kan je de bal op de green slaan en een par maken zoals Koos ons liet zien.

Na de dag ervoor nog van de baan geregend te zijn in Nunspeet waren de weergoden ons gelukkig gunstig gezind want ondanks de dreigende donkere luchten zijn we de 18 holes droog doorgekomen, prima golfweer.

Bij binnenkomst was er de borrel op het terras maar omdat de voetbal liefhebbers graag op tijd thuis wilden zijn voor de finale werd dat ingekort en was het tijd voor het uitreiken van de prijzen.

De winnaar van de dag was Leo Bronkhorst met 42 punten en hij kreeg de felbegeerde Homarpolo en hij had tevens de 2-pot dus zijn dag kon niet meer stuk. Ook de neary was voor Leo en Jan de Gier had de leary en daarvoor ontvingen zij ieder een doosje ballen van onze gewaardeerde sponsor Ebbens Architecten.

Vermeldenswaardig is de eagle van Victor Macrae op hole 9 met als beloning eeuwige roem en een collectors item; een eagle beeldje gesponserd door Wout van de Hare.

Na het grote aantal van 19 Hakronnetjes verleden week bleef de schade op Nijmegen beperkt tot slechts 6. Dus Henk wees gerust, we houden Hakron uit de rode cijfers. Hoe er verder gescoord is kan men op de site lezen dankzij de noeste arbeid van Carlie die bij thuiskomst alle kaarten 1 voor 1 heeft ingevoerd, hulde voor deze man.

Restte ons nog het diner met een keuze uit vlees, vis of vegetarisch met wijn naar keuze. Na het toetje en de koffie kon een ieder de terugreis beginnen en met de wetenschap dat er die dag een record aantal kilometers file had gestaan leek dat nog een spannend avontuur. Het bleek echter mee te vallen en ik denk dat iedereen op tijd thuis was om de droom van Feyenoord in duigen te zien vallen. Dus winnen is niet alleen bij golf moeilijk.

Al met al een geslaagde Heerendag met een prima verzorging door het Rijk van Nijmegen en ik geloof dat iedereen er met een tevreden gevoel op terug kan kijken.

De winnaars

Naam:Hcp:Pl Hcp:Stbf score:
1Leo Bronkhorst17.82042
2Ed van Went24.82840
3Jan de Gier11.31339
4Bert Snoek16.31937
Door |2022-05-28T20:05:19+02:0026/05/2022|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie