De Gouden putter

De Gouden putter

Wedstrijdverslag

door: Yvonne Schipper-Scheffel

Wedstrijd ‘de gouden putter’ is qua prijzengeld de hoogst genoteerde wedstijd, gezien de goudprijs op dit moment. Daarnaast ben ik een zoektocht begonnen wat voor mij de beste putter is en begon ik de wedstrijd met een leenputter. Bij een goed resultaat zou ik een gouden putter rijker zijn, waar elke golfzaak wel 7 nieuwe andere putters voor wil geven, zodat ik elke dag een andere putter kan uitproberen. De wil om te winnen was geboren.

Wat de wedstrijd bijzonder maakte is, dat de onderneming Het Rijk van Nunspeet en de Vereniging de Nunspeetse gezamenlijk het “Ready Golf “ introduceerden. Elke flight kreeg een toespraak van onze voorzitter Jacco en een flyer uitgereikt met de punten die bijdragen aan een goede doorstroming en hoe we de bunkers en greens horen achter te laten. Daarnaast waren in de baan een aantal holes omgedoopt tot bushaltes, waar aangegeven stond hoe laat je als flight op deze hole had moeten aankomen / vertrekken.

Maar net als in het verkeer kun je te maken krijgen met opstoppingen. Zo had de onderneming een greenfee flight van 4 personen voor de wedstrijd gepland die meteen tot filevorming leidde. Gelukkig kwam flightgenoot Hannie op het idee om de meldkamer te bellen, waarna de verkeersregelaar kwam en het probleem oploste. Leermoment: Plan geen flight van 4 personen kort voor een wedstrijd, want dat ondermijnt de doelstellingen en leidt tot veel ergernis. Eén van de regels voor een goede doorstroming is goed weer. En gezegd moet worden, daar had Jacco zeker voor gezorgd.

De Wedstrijdcommissie had voor een leuke flightindeling gezorgd . En als we wedstrijden met 4 bal spelen, is een samenstelling van 2 dames en 2 mannen zeker zo leuk. Ik wil Hannie, Wim en Aart bedanken voor de sportieve inzet en fijne golfwedstrijd. Ook wil ik Jacco bedanken voor zijn inzet deze dag en de begeleiding van de wedstrijd en ben benieuwd naar de ervaringen van deze nieuwe opzet.

Ja en dan het resultaat? De leenputter heeft zeker zijn werk goed gedaan met een score van 36 stableford punten wat ik zeker niet had verwacht, maar het is tevens een score dat je de ronde voor jezelf naloopt en je afvraagt: Waar heb ik een paar slagen laten liggen om mijn hcp te verbeteren?

In de flight na ons bleek de uiteindelijke winnaar van de Gouden Putter te zitten en ik was getuige dat zij over een hele goede putter beschikt. Op de laatste hole (zuid 9) moet een put gemaakt worden van ongeveer 10 meter met 2 lichte breaks. Haar flightgenoten riepen, kom Linda prik hem erin. Linda ging staan, zei tegen zichzelf nu de 3 V’s (Visualiseren, Voelen en Vertrouwen). De bal begon te rollen, ging iets naar links, daarna iets naar rechts en de blik en gedachten van Linda stuurden de bal naar de hole waarna de ontlading volgde. Op het terras bleek later dat dit de winnende put was.

Gefeliciteerd Linda met de Goude Putter en mag ik je putter een keer lenen?

De winnaars

NaamHCPPl HCPScore
1Linda Klomp17.72340
2Herman van Gemert15.01838
3Douglas Driessen4.4537
4Jos de Wit22.02837
Door |2020-10-07T23:20:07+02:0001/10/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Linda 10 oktober 2020 om 19:31 - Antwoorden

    Wat een leuk verslag! Dank voor de mooie woorden. En ja hoor, mijn putter is zeker te leen 😉

Geef een reactie