Dames-/Heerendag – Jubileumeditie

/, Lustrum/Dames-/Heerendag – Jubileumeditie

Dames-/Heerendag – Jubileumeditie

Wedstrijdverslag

door: Mayke de Witt Hamer en Jos Schoot Uiterkamp

Dit jaar staat de gecombineerde Dames-/Heerendag gepland op de dinsdag in de Jubileumweek. Vanaf de weg van de parkeerplaats naar het clubhuis wordt je al vrolijk, overal versieringen en gezellige zitjes op het voorplein. Het is gelijk duidelijk dat deze week bijzonder is en vandaag werkt het weer prima mee.

We spelen een Greensome stableford wedstrijd waarin gemengde koppels worden samengesteld. Voor mij betekent dat Jos als maatje en Erica en George als medespelers.

Zoals dat gaat in een nieuwe samenstelling moet je even aan elkaar wennen. Na een birdy en twee parren op de eerste drie holes met in totaal 12 punten is dat wel gelukt en beginnen we ‘normaal’ te golfen. Dat eerste gewin bezorgt ons uiteindelijk wel de 4de plaats met de ‘eer’ om dit verslag te schrijven.

Eerst ‘s ochtends zoals gebruikelijk deze week, koffie met een lekker stukje taart en daarna de baan in. Wij hebben de pech dat we naar de hole Oost-5 moesten lopen die het verst van het clubhuis af ligt (en dus na afloop ook weer terug), dat kost ons wel een kwartier, maar ook daar was het startsein nog duidelijk hoorbaar. Wij vroegen ons wel af of dit een compliment voor onze fitheid was of dat we ergens voor gestraft werden.

Bij de turn staat op het plein een Foodtruck met hamburgers en kun je aangeven wat je wel en niet op je broodje wilt, de kwaliteit is prima en de picknicktafels komen nu goed van pas. Daarna weer in de benen voor de tweede helft, dat kost altijd weer even extra energie als je net lekker gezeten hebt.

Op Noord-2 komen we Brian Gee tegen die in zijn schitterende Hickorykleding met bijbehorende stokken ons uitdaagt hem te verslaan. Dat lukt 6 koppels en zij krijgen allemaal na afloop op het terras een golfballetje. Brian mopperde later een beetje op de bunker links voor de green, die wordt volgens hem niet goed bijgehouden en waar hij dus af en toe strandde.

Na binnenkomst kaarten inleveren en naar het terras waar de Pauwergirls al druk bezig zijn voorbereidingen te treffen voor hun optredens met leuke herkenbare nummers die hier en daar ook meegezongen worden en waar later op de avond feestelijk op gedanst word. De stemming zit er goed in.

Het spaarvarken t.b.v. de Stichting Handicart wordt goed gevuld door de fanatieke pogingen om een bal in de hole op de floating green te krijgen. Ab heeft het ons niet makkelijk gemaakt, alleen een bal van Bjorn bleef vrijdag op de green liggen en vandaag voegt Brian daar een bal aan toe. Maar nog steeds heeft niemand uitgeholed.

Vanwege Corona is er geen gelegenheid geweest om afscheid van Brian te nemen zodat dit nu wordt ingehaald en waarbij hem een collectors item van De Nunspeetse wordt aangeboden.

Rosina en haar team worden ook nog hartelijk bedankt door onze spreekstalmeester van deze week voor hun bijna 24/7 aanwezigheid en zorg om alles op rolletjes te laten verlopen.

De dinsdag van deze week is geslaagd. Op naar de nog komende wedstrijden!

Diverse prijzen

Longest:

  • Alle de Wit
  • Wilma Harderveld

Neary Noord-2: Nick van Loendersloot
Neary Oost-3: Henny Kuiper

Beat the pro:

  • Karel van der Woude/ Geke Reijn
  • Els van der Woude / Gerrit Bronkhorst
  • Leen Ruygrok / Tiny Klabbers
  • Nick van Loendersloot/ Ineke van der Graaf
  • Wouter Herzog / Marieke Uytenbogaart
  • Aart Klok / Marianne Kers

De winnaars

TeamPl HCPScore
1Monica Menke / John Schouten2244
2Jandaan Felderhoff / Marry Steenbakkers1440
3Wilma Hardeveld / Wim Lubberding2440
4Mayke de Witt Hamer/ Jos Schoot Uiterkamp3040

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2022-09-07T18:00:23+02:0007/07/2022|Categorieën: Jubileum, Lustrum|0 Reacties

Geef een reactie