Dames / heerendag

/, Heerendag/Dames / heerendag

Dames / heerendag

Wedstrijdverslag

door: Ed van Went

Een bijzondere wedstrijd, onder bijzondere omstandigheden met een bijzonder slot.
Om 11 uur een stortbui met lichtflitsen en onweer. Wat gaan we doen? Maar bij de shotgun start om 12 uur was het droog en begon de zon door te dringen met uiteindelijk een zeer warme middag.

De indeling gemaakt door Adri Meijer samen met Ria Sol zag er goed uit, alle flights over de 18 holes verdeeld met als resultaat een goede doorstroming. We speelden Oost en Zuid met in totaal 76 personen. Bij het aanmelden hebben Adri en ik enige drang op de dames gedaan om mee te doen met de 2-Pot, kost maar Euro 2,- máár met een kans op de POT als je een hole in 2 slagen maakt. Bij de Heerendagen doen we dit reeds heel lang.

Uiteindelijk hadden we 50 deelnemers bij deze extra wedstrijd. En wat kwam eruit?? niet een van die hele lage handicappers had de 2-pot maar Annette Horsman-Langerak was de gelukkige ontvanger van Euro 100,- mooi meegenomen.

Bij terugkomst konden we lekker buiten op het terras genieten van de volgende verrassing!! Een grote Urkse viskraam met aardige Urkse dames die heerlijke haringen serveerden met daarbij twee Urkse dames die mooie en uitdagende muziek maakten. Daarbij nog een heerlijk aangeboden drankje en onze dag kon niet meer stuk. Om de feest vreugde verder te verhogen kwamen er ook nog lekkere frituur hapjes door. Hartelijke dank aan de organisatoren van het RIJK.

Nu nog even serieus met de uitslagen bezig zijn. Iedere keer als ik een stukje mag schrijven is er steeds dezelfde speler met een hééél lage handicap die dan ook nog een heel goed scoort. Jan van de Craats met HCP 5.7 komt dan binnen met 39 punten. Gefeliciteerd !!!! Verder veel birdies met, bij de Heerendag, gewoonlijk goed voor een Hakronnetje. Wel een uitdaging van de firma Hakron .

Bij onze dames won Hannie Kunzel met 36 punten.

Rest mij nog een uitslag voor de beste heer vandaag die de mooie polo van Homar krijgt (Jan had er reeds een) en die heer was Bert Snoek.

Rest mij het bijzondere slot uit te leggen onze Emmy was jarig en werd 88 jaar. Zij kreeg allereerst het eerste maatje haring aangeboden en van de heren en dames twee grote bloemenmanden.

Wat een fantastische dag hebben we weer gehad.
Smaakt naar meer, tot volgend jaar !!

De winnaars bij de Dames

NaamHCPPl. HCPSTBF Score
1Hannie Kunzel12.91736
2Jacomien Eilander16.62236
3Geke Reijn23.43035
4Rita van der Straaten27.43534

De winnaars bij de Heeren

 

NaamHCPPl. HCPSTBF Score
1Jan van de Craats4.6639
2Bert Snoek12.01438
3Chris Westerink25.83137
4Adri Meijer14.31734

De foto’s

Een foto impressie van de haringparty welke aansluitend gehouden is kun je hier vinden.

Door |2019-06-25T15:10:40+01:0022/06/2019|Categorieën: Damesdag, Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie