Competitie mijmeringen (2)

/, Competitie/Competitie mijmeringen (2)

Competitie mijmeringen (2)

Geen golf, alle tijd die we gepland hebben voor de NGF-competitie moeten we nu anders opvullen. Om je toch een beetje competitie gevoel te geven gaan we een aantal herinneringen ophalen. Dat willen we de komende periode vaker doen.

Competitiemijmering van dames senioren 18 holes.

2015. Kers op de taart dit jaar: de NGF heeft besloten dat er voor het eerst dit jaar een kampioenschap wordt uitgeschreven voor de senioren 18 holes spelers en dat geeft natuurlijk wel een beetje extra sjeu aan onze inspanningen. Het motto van dit jaar blijft echter wel: “ER WORDT NIET GEWONNEN”. Deze boude uitspraak behoeft wel enige uitleg. Sinds 2011 heeft het team een nieuwe captain, die al snel in de gaten had dat een paar teamleden wel heel erg zenuwachtig waren, zo erg zelfs, dat ze er slecht van sliepen. Dat moest dus anders. Natuurlijk wordt er gestreden, tenslotte vertegenwoordigen wij De Nunspeetse!, alle teamleden zetten hun beste beentje voor, maar hoofdzaak blijft dat we spelen, gewoon omdat het leuk en gezellig is, we komen op andere banen waar we leuke dames ontmoeten en we vijf weken mee optrekken. Het moge duidelijk zijn dat het motto de afgelopen jaren niet gewerkt heeft, na vier jaar op rij winnaar te zijn geweest van de poule. Inmiddels hebben de teamleden een bijnaam gekregen van de captain: DE MUITENDE MUTSEN!, want duidelijk is, de dames kunnen niet luisteren!

Vol goede moed, zin en plezier beginnen we op 2 april 2015 aan de competitie. Deze eerste dag wordt al weer duidelijk, dat het team zich wederom niets aantrekt van hun captain en er wordt met gemak gewonnen. Bij één van de wedstrijden moest onze Emmy (toen 83 jaar!) nog even worden opgepept: bij de afslag meldde ze ineens aan de captain dat ze helemaal geen zin had, mede omdat ze een paar keer haar wedstrijd had verloren. U begrijpt dat er even een paniekgevoel bovenkwam bij de captain, “Emmy die niet wil spelen, dat bestaat toch niet!”. Snel het motto nog even herhaald ER WORDT NIET GEWONNEN en ga lekker genieten. Het zal u niet verbazen dat ook Emmy de titel “muitende muts” dik verdiende die dag!

De resultaten van de poule worden u bespaard, want – wederom – staat het team na het afwerken van de poule weer relaxed bovenaan. Zou nu de spanning eindelijk een beetje stijgen? Snel wordt duidelijk dat we de halve finale op Golfclub Vlagtwedde moeten spelen (bijna twee uur rijden!) op zondag 17 mei. De uitslag is bekend.

Donderdag 21 mei de finale, op de De Hooge Graven in Ommen. Mooi weer en met goede zin. Het is toch geweldig om, de eerste keer dat er een kampioenschap wordt gespeeld in deze categorie, gelijk in de finale te staan! Tegenstanders komen uit Molenschot, Golfclub Princenbosch. Dit team heeft hun poule echt met veel overmacht gewonnen, dus het Nunspeetse team is heel relaxed en al heel tevreden met de tweede plaats. Bij aankomst op de Hooge Graven worden twee dingen al snel duidelijk:

  1. De tegenstanders zijn al sinds de dag voor de finale aanwezig, hadden de baan al gespeeld en staan nog driftig het putten en chippen te oefenen.
  2. De Hooge Graven wordt ‘overvallen’ door deze finale. Zij zijn ons letterlijk vergeten. Er waren geen kaarten die klaarliggen, er is geen starter én er wordt dit dag ook de finale gespeeld van de dames senioren 27 holes! Wij kunnen dus niet starten om 12.00 uur, dat wordt een uur later. Princenbosch over de rooie en wij nog maar een kopje koffie op het terras. Grote verrassing, Frank Korzaan stapt het terras op, komt ons aanmoedigen! En hij is niet de enige, door de dag heen komen steeds meer leden van onze geweldige vereniging naar Ommen, Roos, Karin Kaptein, Annet (lid van het team) en Jan-Willem Heilijgers, Carla (invalster van het team, maar kon door blessure niet spelen) en Rinus, Margreeth en Bert Elffers en als klap op de vuurpijl had Jan U. stiekem de mannen van de teamleden opgetrommeld om na de wedstrijd allemaal aanwezig te zijn! Gelukkig hielden ze zich schuil, want hole 18 kwam uit bij het terras. Als ze zichtbaar waren geweest had dat natuurlijk van invloed kunnen zijn op het laatste putje!

Enfin, eerst moet er gespeeld worden én dat deden we! Emmy kwam als vierde binnen en had haar wedstrijd gelijk gespeeld: 3 punten ……… nu staan we op 19 van de 36 punten totaal ……….. KAMPIOEN! Uiteindelijk weten nummer vijf en zes nog 9 punten binnen te slepen en is Princenbosch verslagen met 28-8!! De aanwezige clubleden springen vanachter de heg omhoog en de vreugde is geweldig. Wat een verrassing en wat geweldig dat er zoveel leden zijn gekomen, totaal onverwacht! Karin laat champagne aanrukken en het feest is compleet. Het team krijgt van Jan U. allemaal een bos bloemen. Het team uit Molenschot is ongelofelijk teleurgesteld. Zij hadden echt op de overwinning gerekend, maar waren door een stelletje MUITENDE MUTSEN finaal de pan in gehakt. De bloemen die door Liesbeth Leeflang, een bestuurslid van de NGF, aan het winnende team worden uitgereikt gaan naar de dames van Princenbosch en worden in dank aanvaard, maar de overwinningsschalen gaan mee naar huis, inclusief het fel begeerde schildje voor in het clubhuis!

De MUITENDE MUTSEN zijn Carolien Driessen dankbaar voor de lessen en de teambuilding en Karin Kaptein voor haar niet aflatende inzet en begeleiding vanuit de Competitiecommissie. Ook de teamleden/invalsters van de afgelopen jaren (Olga, Margreeth, Ans, Els F., Carla)hebben bijgedragen tot deze topprestatie voor onze vereniging, waarvoor onze grote dank! Dit prachtige resultaat wordt later afgesloten op de club met een hapje en een drankje én een artikel met foto in de plaatselijke krant.

Wil je meer foto’s van dit Kampioenschap, je kunt ze hier vinden

Heb jij ook een herinnering aan een heroïsch gevecht, ben je kampioen geworden of wil je gewoon een golf ervaring met je medeleden weten? Laat het ons weten, stuur het verslag liefst met een foto naar .

Door |2020-05-06T16:33:12+02:0006/05/2020|Categorieën: Communicatie, Competitie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Karin 7 juni 2020 om 16:52 - Antwoorden

    Was echt een geweldige dag!

Geef een reactie