Vlaggenwedstrijd 2017

Vlaggenwedstrijd 2017 2017-09-10T15:02:36+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Ronald Gorel

Verslag vlaggenwedstrijd 27 april 2017

Donderdag 27 april jl. Koningsdag en dan wordt elk jaar de vlaggenwedstrijd gespeeld. Persoonlijk vind ik dit één van de leukste wedstrijden van het jaar. De par van de baan + je playing handicap is het totaal aantal slagen dat je meekrijgt. Spelvorm strokeplay en op het moment dat je slagen op zijn, plant je jouw vlag.

Ik zat in de 2e flight, wat betekent dat je niet veel vlaggen in de baan tegenkomt. Zeker niet als in de flight voor je 2 toppers zitten die de vlag binnenbrengen.  Het weer was prima, maar één klein regenbuitje. De flight was top met Harry van Dalfsen en Patricia van de Riet. Ondanks het feit dat Harry behoorlijk wat putjes net langs de hole schoof, heeft hij zijn putter niet om een boom heen gevouwen. Patricia speelde prima. Als Harry en ik weer eens de lijn van een put bestudeerden (om daarna toch de put te missen), ging Patricia gewoon staan en putte de bal erin. Wat maar weer aangeeft dat als je te veel gaat denken bij golf, het spel er niet beter op wordt.  Uiteindelijk stond de vlag van Patricia op de laatste green. Mijn vlag stond een cm of 60 van de pin op de laatste hole en de vlag van Harry wapperde op de één na laatste hole.

Bas Mochtar was de grote winnaar van de dag. Hij bracht zijn vlag binnen en had  maar liefst 10 slagen over! Wij vonden dat hij ook nog wel even Zuid had kunnen gaan spelen……………………. Na de toost op de koning met een cocktail met oranje bitter was het tijd voor de prijsuitreiking.  Er was uitstekend gespeeld die dag. Naast Bas brachten nog 3 mensen de vlag binnen (Carla van Heerde, Joke Kroone en Herman van Gemert). De vlag van de 10e prijswinnaar stond iets meer dan 1 meter van de laatste hole.

Voor de prijswinnaars waren er koningsdag staatsloten. Bas mocht uiteraard als 1e een eindcijfer kiezen. Zelf was ik de nr. 7 die dag (vandaar dit stukje proza). Mijn eindcijfer was 2. ’s Avonds vol verwachting naar de uitslag kijken op Teletekst en het bleek een mooi eindcijfer te zijn. Helaas niet de prijs van 20 jaar lang € 250.000, maar wel € 20! Helemaal happy dus. Organisatie en deelnemers bedankt voor weer een leuke wedstrijd op de Nunspeetse!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars en de foto’s

Speler / SpeelsterEindpositie tot hole 18
1.Bas Mochtar10 slagen over
2.Carla van Heerde2 slagen over
3.Herman van Gemert1 slag over
4.Joke Kroone1 slag over
5.Marjo Schlenter 2 cm van de hole
6.Wanda Mochtar43 cm van de hole
7.Ronald Gorel73 cm van de hole
8.Jan Uytenbogaart76 cm van de hole
9.Bertus Spronk 93 cm van de hole
10.Gerrie Spronk 104 cm van de hole