Tiger Trofee2018-09-13T22:09:53+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Douglas Driessen

Na een week waarin we onaangenaam werden verrast door het plotselinge overlijden van Jan Willem hebben we gepoogd de draad weer op te pakken op de golfbaan.

Onder zomerse omstandigheden, er werden zelfs korte broeken gesignaleerd, vond de jaarlijks terugkerende wedstrijd om de TIGER TROFEE plaats.

Maar liefst 39 spelers gingen de baan te lijf vanaf de backtees en dat is best wel een mooi aantal. De baan speelt eigenlijk ook mooier van wit en blauw, is uiteraard iets langer, maar qua uitzicht van de tee op sommige holes schitterend.

Als winnaar van het eindklassement van de Tigercompetitie werd ik door de uiterst deskundige wedstrijdleiding ingedeeld in de zgn showflight: drie toppers in één flight, waar meestal veel publiek op af komt. Mijn medespelers deze dag waren dan ook niet de minsten: Corinne Noordman en Laurence Lichtenvoort Cats. Ik zal de spelers aan u introduceren: 

*Corinne, toch een doorgewinterde speelster, had aanvankelijk wat last van zenuwen door zoveel geweld om zich heen, maar toen ze door had, dat haar beide flightgenoten ook wel eens wat verkeerd deden (niet veel!) speelde ze al snel haar vertrouwde spel. Ballen recht slaan en uiterst bedreven op en rond de green. De in het begin opgelopen schade kon niet meer worden ingelopen, maar de tweede negen waren meer dan acceptabel en daarnaast een heel prettig iemand om in je flight te hebben. 

De mannen: *Afslagen recht en ver, schitterende ijzers naar de green en jaloersmakend kort spel, het moet een genot zijn om naar te kijken. Onwaarschijnlijke up en downs voor par, hier en daar een birdie en een fluwelen touch op de greens en dan ook nog eens vriendelijk in de omgang en zelfs flirtend met het baanrecord op Noord en Oost, wat een golfer!  

*Ook Laurence speelde een prima wedstrijd. Hij speelt normaliter competitie op Almeerderhout en met zijn handicap van 1 zou hij, met de juiste begeleiding, een aanwinst kunnen zijn voor Heren 1 op De Nunspeetse. Dit is door het aanstaande vertrek van Steven Jan en Ivo uitermate actueel geworden. Er komen twee plekjes vrij in het Veluwse sterrenensemble en naar verluid zijn er al een aantal open sollicitaties bij de Competitie Commissie binnen gekomen van spelers, die hiervoor denken in aanmerking te komen. Met Laurence is men in gesprek en wordt vervolgd (hopelijk).

Laurence speelde fantastisch, eigenlijk een ander soort golf dan ondergetekende. De ballen gaan verder, hoger en vaker recht en heel onopvallend liep hij gewoon zijn handicap met 73 slagen en 36 punten en werd hiermee 5e. Niet genoeg voor een prijs of zelfs een eervolle vermelding, dus dat doen we maar bij deze.

Corinne kwam tot 29 punten en een keurige 4e plaats.

Mijn eigen spel is inmiddels ook weer aardig op de rit dit seizoen. Carolien en ik moeten alle zeilen bijzetten om Björn voor te blijven en dat betekent meer oefenen en spelen. En warempel de scores worden steeds lager. Zelf schrik er soms nog van, zo ook tijdens deze wedstrijd. Met nog 2 holes te spelen liep ik 3 boven par en met nog handicapslagen tegoed op Oost 8 en 9 dreigde een nieuwe handicapdaling. Zo onopvallend mogelijk heb ik deze twee holes zo verprutst (triple, double bogey), dat ik op een rondje 80 uitkwam en 35 punten. En dan weet je, dat je een goede kans maakt om een stukje te mogen schrijven.

Uiteindelijk winnaars van zowel de wisseltijgers als de mag-je-houden-tijgers waren Marcel Scholten en Saskia ten Have.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

DamesHCPPl.HCPSTBF Score
1Saskia ten Have19.12435
2Erica van Dam 26.03231
3Marianne Kers18.82430
4Corinne Noordman12.71729
5Annette Horsman15.82029
HerenHCPPl.HCPSTBF Score
1Marcel Scholten11.11340
2Jos Schoot Uiterkamp 21.42639
3René Groot Bruinderink12.01437
4Karsten Bos18.02237
5Laurence Lichtenvoort Cats1.0136