Who is afraid of Red, Yellow and Blue?

////Who is afraid of Red, Yellow and Blue?
Who is afraid of Red, Yellow and Blue? 2018-04-08T14:56:45+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door René Groot Bruinderink

Who is afraid of Red, Yellow and Blue?

Wat is dit toch een leuke wedstrijd. Echt een dagje uit op de volledige Nunspeetse baan. Samen met Patricia van de Riet en John Vunderink begon ik om 11:49 stipt vanaf de Red tees Noord. We zaten ergens middenin het goed gevulde veld van meer dan 40 deelnemers en dus ruim 90 minuten starttijd voor de club. De weerprofeten en andere kenners gaven aan dat het wel mee zou vallen, maar het zou toch wel weer een lange dag worden.

Op de tee werd direct de toon gezet – want dan wil je als man toch eindelijk eens over “die bult” slaan. Na een balletje rechts op de voet van de tweede heuvel kom ik toch weg met een double bogey. Zo makkelijk is het dus niet vanaf de dames tees, toch maar goed concentreren en nadenken op iedere tee. Datzelfde deden Patricia en John – uiteindelijk vielen we alle drie in de prijzen. Mijn flightgenoten door goede prestaties, ik vanwege plaats 7, vandaar dit verslag.

Na een hole of 5 veranderde de setting stevig. Tijdens een tropische bui raakten de mooie scorekaarten (Bert bedankt) doorweekt, werd het veel te warm in de regenpakken, klapten de paraplu’s door en raak ik een bal naast de green kwijt. Frustrerend, toch maar een streep zetten en niet terug om een nieuwe bal te slaan, de volgende flight stond namelijk al te wachten en het zou toch een lange dag worden. Gelukkig was het een korte bui en zagen we de catering in de felle zon langskomen met de fruitspies, dat smaakte goed.

Dan naar Oost voor de Yellow tees. Patricia speelde de lange holes slim door de eerste slag bij de damestee te leggen en vandaar het vertrouwde recept te spelen. John ging steady door met geregeld 2 à 3 stablefordpunten en ik start met birdie. Uiteindelijk was er nog een wolkbreuk te doorstaan, voor ons op Oost-3 en speel ik mijn beste Oostje ooit. Toch schrijf ik dit verslag omdat ook blauw zeer lastig bleek. Na de Oost-ronde was er een saucijzenbroodje in het clubhuis, dank daarvoor – ook al werd het niet door iedereen met gejuich ontvangen.

Zuid blijft een kuitenknijper, ook van de Blue tees, want de doorlooptijd in de baan bleek lang. De eerste flight gaf na afloop aan ruim 2 uur te hebben gewacht op de laatste flight – de stemming zat er op het zonnige terras goed in, en het blijft leuk en leerzaam om de clubgenoten op Zuid-9 binnen te zien komen. De prijsuitreiking vond gelukkig snel na binnenkomst van de laatste flight plaats. Anouck en Kees – gefeliciteerd met jullie prijs vanwege de mooie scores van 54 respectievelijk 55 punten. En oh ja, Patricia werd derde en John ook, al werd hij werd per abuis niet genoemd tijdens de prijsuitreiking.

Tot volgend jaar, het blijft een topwedstrijd die iedere 27 holes baan zou moeten oppakken!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscWhite and Orange left behind

Uitslagen Dames
NaamHCPPl. HCPScore
1.Anouck Hage11.2754
2.Saskia ten Have18.21147
3.Patricia van de Riet25.71645
4.Erna Alink15.51043
5.Hannie Kunzel12.6840
6.Josina Kukupessy15.31040
Uitslagen Heren
NaamHCPPl. HCPScore
1.Kees van der Ham9.0355
2.Harry Kunzel14.0652
3.John Vunderink19.1952
4.Ronald Gorel12.3551
5.Jan ten Have10.4451
6.Gerald Nijhuis12.5551