Tegen Par met Bisque

Tegen Par met Bisque2018-11-28T10:08:17+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Jos Schoot Uiterkamp

Jeetje, win je de wedstrijd, maar mag je toch het verslag schrijven. Normaal valt die eer te beurt aan de winnaar van de zevende prijs, een doosje ballen. Maar ja, als webmaster heb je er ook belang bij dat er van iedere wedstrijd een verslag op de site komt, en als er dan geen zevende prijs uitgereikt wordt, dan kan je slachtoffer van een dwaling worden. Dus toch maar in de pen geklommen.

We speelden een spelletje dat de naam droeg “TEGEN PAR MET BISQUE”. Zei me niets, ik had de regels ongeveer, maar lang niet goed genoeg gelezen. Gelukkig hadden Joke en Marjo dat beter gedaan, anders was ik waarschijnlijk gediskwalificeerd wegen diverse regelovertredingen. Deze regels komen er op neer dat je voor een birdy een ‘+’ krijgt, voor een par een ‘0’ en voor een bogey of erger een ‘-‘. Wie aan het eind de meeste ‘+’jes na aftrek van de ‘-‘netjes over heeft wint uiteindelijk de wedstrijd (ik dus).De slagen die je krijgt, in mijn geval 25, kun je gebruiken om tot een bidry of par te komen, sla je op een par-3 4 slagen, dan lever je 1 slag in voor een ‘0’of 2 voor een ‘+’.

Ik begon lekker op oost-1 met mijn eerste slag een bal in het water, en mijn vijfde slag tegen een boom, die bal hebben we nooit weer gezien. Een eerste ‘-‘dus.
Op oost-2 ging het beter, afslag met een hybride van zo’n 160 meter, tweede bal op de green, 2 putjes, één slag inleveren en ik had een eerste ‘+’. Daarna op oost alleen maar ‘+’ gescoord, koste me al met al 16 slagen, maar omdat ik op zuid altijd minder scoor vond ik dat niet zo erg.

En inderdaad, zuid was minder, mede door een paar slechte puts. Op zuid-7 had ik nog 4 slagen en scoorde ik een dubbel. Na lang denken besloot ik te gokken op 2 bogeys op de laatste twee holes zodat ik met deze 4 slagen toch nog twee ‘+’jes kon scoren.

Zo gezegd, zoo gedaan, afslag op zuid-8 hopeloos links in het bos, daar ga je met je goede voornemen dacht ik. het bleek dat de bal op 20 cm van een boom tot stilstand was gekomen. Nu heb ik gelukkig een links ijzer in de tas, daarmee kon ik de bal op de fairway slaan, maar helaas, de bunker tussen mij bal en de vlag. Dan maar gokken alles of niks. Een hele hoge bal met mijn lob wedge, en zowaar, een keer geen puberbal, op een kleine meter bleef hij liggen. Putje viel en de eerste bogey was binnen.

Op zuid-9 had ik een geweldige afslag, ruim 200 meter. Tweemaal een goede ijzer 4 en de bal lag op de green. Drie put zorgde voor een volgende bogey en een eindtotaal van 6 ‘+’jes wat genoeg bleek voor de eerste plaats, dit met dank aan Joke en Marjo, voor de gezellige begeleiding.
Achter mij waren een aantal ook goede (maar gelukkig net iets mindere) scores van Stefan Apel en Marry Steenbakkers. Beide werden met vijf ‘+’ tweede en derde.

Nu het doosje ballen nog en ik ben weer helemaal blij.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto van de winnaars