Nieuwjaarswedstrijd 2018

Nieuwjaarswedstrijd 20182018-01-12T21:31:31+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Thérèse Leeman

Na een enorme hoeveelheid sneeuw in december en de nodige winterse stormen daarna, mochten we op zaterdag 6 januari de baan in voor de Nieuwjaarswedstrijd. De start van een sportief en hopelijk succesvol golfjaar. Het weer werkte op alle fronten mee. Er was zelfs af en toe een zonnetje! Het was wel af en toe even slikken wanneer je keek naar wat de bomen hebben geleden onder het natuurgeweld.

Met mijn flightgenoten had ik het uitstekend getroffen. Mijn korte termijngeheugen werd gelukkig niet op de proef gesteld want ik kon met het uitroepen van: ”mooie bal Jan!”, zowel Jan de Groot als Jan Goemans, bewonderend toeroepen. Met het goede voorbeeld van hoe ballen lang en recht door de baan moeten gaan kon ik vanaf de rode tee niet achterblijven. Dit resulteerde na 10 holes dat mijn marker Jan, mij aanmaande vooral goed mijn best te blijven doen omdat dat zij zeker met de winnaar van de dag door de baan liepen en dat zij zeker bedankt wilde worden als aanmoedigende flightgenoten.

Na 15 holes passeerden wij de flight waar de uiteindelijke winnaar van de dag in zat en hoorden wij hun tussenstand!! Beide Jannen maanden mij vooral goed door te blijven gaan en me vooral niet zenuwachtig te maken. Nou is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het eerste streepje kwam op de scorekaart.

Maar met een nette 38 stableford punten dacht ik toch wel bij de eerste 3 of 4 prijswinnaars te mogen gaan behoren. Niets is minder waar. Een 7de plaats met weliswaar een heerlijke fles wijn als prijs maar ook met een grappig klein opschrijfboekje plus pen. Ik mag het verslag schrijven van deze fantastische golfwedstrijd die zoveel hoge scores heeft mogen geven. Hulde aan onze jeugdgolfer Bjørn Driessen. We hopen je nog vaak te mogen zien op onze wedstrijden.

Als hij weer meedoet zullen we allemaal wel heel erg goed ons best moeten doen om in aanmerking te kunnen komen voor een eerste prijs.

Ook beide Jannen nogmaals dank voor de aanmoedigingen en vooral voor de gezelligheid. Dat is uiteindelijk voor mij het allerbelangrijkste.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto en ranking van de winnaars

NaamHCPPL HCPSTB
1Bjørn Driessen22.52140
2Jacco van Dam7.4840
3Douglas Driessen6.6739
4Nita Bos25.03039
5Thijs van der Schee14.01639
6Jan Willem Norbart13.21538
7Thérèse Leeman27.03238