Matchplay kampioenschap 2017

Matchplay kampioenschap 2017 2017-09-22T20:56:49+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Bert Snoek

Afgelopen weekend hebben 12 dames en 16 heren gestreden voor de finale van het Matchplay kampioenschap. Excuses over het weer en de baan konden niet worden gemaakt: optimale omstandigheden met fantastisch weer en een dito conditie van de baan. Kortom: het kon niet beter.

Het totaal aantal deelnemers ingeschreven voor de kwalificatiewedstrijd in het weekend ervoor was 33 versus 26 in 2016 (de reeds geplaatst kampioenen niet meegeteld).

In de voorronden op zaterdag werd vaak een zware strijd gestreden waarbij de overwinning pas op 17de of 18de hole kon worden opgeëist.

Uiteindelijk was Wanda Mochtar in de halve finale bij de dames te sterk voor Thea de Groot en moest Frances Verheul het onderspit delven tegen Karin van Dalfsen. Bij de heren wist de winnaar van 2016, Jan van de Craats, Harry van Dalfsen te verslaan en was Douglas Driessen te sterk voor Jan ten Have. De strijd om de 3de plaats bij de heren werd pas op hole 18 beslist. Jan ten Have mistte de put voor een play off en daarmede werd Harry van Dalfsen 3de.

Uiteindelijk werd Wanda zoals vele jaren daarvoor kampioen bij de dames en Douglas bij de heren.

Felicitaties aan alle Finalisten!

Naast deze Matchplay kampioenschap werd ook gestreden om de titel “best of the rest”. Een drietal Stableford wedstrijd (reduction only). Deelnemers waren degene die zich niet wisten te plaatsen bij de beste 16 heren tijdens de kwalificatieronde en alle dames en heren die de voorronden van de zaterdag niet “overleefden”. Kees van der Ham werd de grote winnaar van deze wedstrijd.

Hoewel ons jeugdlid Bjørn Driessen niet ingeschreven was en hij heel graag deze wedstrijd – op de verjaardag van zijn moeder- wilde meedoen besloten Jan de Groot en Ronald Gorel dat hij in hun 2-bal mocht meedoen. Uiteraard “buiten mededinging”.

En om het “Driessen feestje” compleet te maken scoorde Bjørn maar liefst 41 Stableford punten!

Deze “best of the rest” wedstrijd werd goed ontvangen door de deelnemers en is zeker voor herhaling vatbaar. De prijsuitreiking vond plaats op een vol terras zodat niet alleen de vereniging terug kan zien op een geslaagd Matchplay kampioenschap maar ook het Rijk.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

Dames
1Wanda Mchtar
2Karin van Dalfsen
3Frances Verheul
4Thea de Groot
Heren
1Douglas Driessen
2Jan van de Craats
3Harry van Dalfsen
4Jan ten Have
Best of the restNaamSTB
1Kees van der Ham34
2Thijs van der Schee33
3Bert Snoek33

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Fotoalbum