Maandbekers september 2017

Maandbekers september 20172017-09-30T12:33:09+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Thérèse Leeman

De laatste maandbeker van 2017 op 23 september. Ik had hem al bijtijds in de agenda gezet want dat was dé wedstrijd om aan mee te doen. Zou je die winnen dan mag je 6 maanden lang je auto op de bekende parkeerplaats neerzetten. Wat een topprijs. Ik heb Ronald meteen enthousiast gemaakt om ook in te schrijven. Hebben we uiteindelijk twee kansen!!

Het zou een prachtige dag worden met veel zonneschijn. Een mooi afscheid van zowel de maandbeker als de zomer. Nu nog het goede spel en een gezellige flight om de dag tot een overwinning te brengen. Dat laatste was prima voor elkaar met Joke Donkers en Henk Jan Plakke. Voor Henk Jan was het de eerste keer dat hij meedeed aan een wedstrijd van onze vereniging. Tja, voor alles moet een eerste keer zijn. Op Oost-1 was het allemaal nog een beetje onwennig voor hem, zeker met de ogen van zijn zoon Alex, die in de flight achter hem startte, op hem gericht. Niet voorbij de damestee, in de heide en achter een boom. Hoe kan je het bedenken. Maar hij heeft zich uitstekend hersteld en is uiteindelijk als vierde geëindigd. Niet gek voor een eerste keer. Volgens mij is hij ook niet echt van ons geschrokken en gaan we hem hopelijk nog vaak zien. Wat het goede spel betreft heb ik gewoon lekker door de baan gelopen, genoten van het weer en het prettige gezelschap alleen wilde de bal niet altijd rollen zoals ik dat had bedacht. Het blijft golf hè!

Marianne mocht de eerste prijs in ontvangst nemen, een auto…parkeerplaats en natuurlijk een beker. Zij heeft ons allen duidelijk verteld wat voor auto zij heeft, kleur, merk en nummerbord. Alleen die auto staat daar de komende maanden. En zo is het. De auto van de prijswinnaar. Naast haar auto gaat Jan ten Have zijn auto parkeren, ook voor de komende 6 maanden. Met 71 netto bleef hij Thijs en Gerald net voor. Hij heeft die dag een bijzondere flight gehad vertelde hij ons. Beide heren hadden op zuid al bijna 60 slagen nodig. Niet echt iets om je aan te kunnen optrekken. Maar een echte winnaar gaat stoïcijns door. Met resultaat. Jan heeft nog een poging ondernomen om als winnaar een langere speech te houden als Jan van de Craats gewend is te doen maar daar stak de rest van het terras gauw een (golf) stokje voor. Jan gaf nog wel even mee aan het bestuur of het mogelijk is om de parkeerplaatsen iets ruimer te maken. De beschikbare ruimte is toch wel een beetje krap voor 2 auto’s. Het wordt meegenomen.

Daarnaast kwalificeerden de nummers 1 en 2 van beide maandbekers zich voor de kampioenschappen van Het Rijk. Deze wedstrijd wordt op 28 oktober op Het Rijk van Nijmegen gespeeld. Meer informatie over dit kampioenschap en alle Nunspeters die zich hiervoor dit jaar gekwalificeerd hebben vind je hier.

Ook ik viel die middag in de prijzen. De zevende prijs. Een klein notitieboekje met een pen. Je begrijpt het al. Mijn prijs mag gelezen worden.

Volgend jaar weer nieuwe kansen op het winnen van de parkeerplek. Ik blijf het proberen. Jullie ook?

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto en ranking van de winnaars

Witte tekst

Uitslagen
eerste categorie
HCPPl. HCPScore
1.Jan ten Have10.61371
2.Thijs van der Schee15.01872
3.Gerald Nijhuis12.61672
4.Ronald Gorel12.21574
5.Marry Steenbakkers15.02075
Uitslagen
tweede categorie
HCPPl. HCPScore
1.Marianne Kers22.02833
2.Saskia ten Have18.42432
3.Ronald Leeman24.12931
4.Henk Jan Plakke26.13230
5.Lidwien van Loon19.32528