Less is More – november 2018

////Less is More – november 2018
Less is More – november 20182018-12-27T19:17:58+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Kees van der Ham

Less is More

Hebben we hier te maken met de titel van een filosofisch essay? Of een boeddhistische levenshouding? Eventueel een stroming van minimalisme in de architectuur? Nee, het is de naam van de laatste wedstrijd van het seizoen die mee telt voor het klassement van de “golfer van het jaar”! Wat een prachtige titel voor een golfwedstrijd.
Een die precies aangeeft waar het in golf om gaat: hoe minder slagen hoe beter! Zo is golf ooit begonnen. Wie de bal met het minste aantal slagen in het gaatje knikkert heeft gewonnen! Sindsdien zijn er allerlei formules, berekeningen en speelvarianten op los gelaten, maar “less is more” is de meest oorspronkelijke vorm van golf.
Mooi is ook dat deze titel aangeeft hoe je tot het beste spel komt: Hoe minder afleiding hoe beter! Hoe minder twijfel over je voorgenomen slag, hoe mooier de balvlucht. Hoe simpeler en compacter de swing, des te beter het resultaat enz.

Vandaag, 11 november 2018, was Marcel Scholten hier het allerbest in. Op een mooie herfstdag waarbij het weer alleszins mee viel kwam hij tot de “geringe” score van 81 slagen bruto, 69 netto!!! Voorspoed is aan de zijde van Marcel de laatste tijd. Gefeliciteerd Marcel, het is je gegund!

Een mooie tweede plaats voor Bert Snoek: 71 netto. En een verdienstelijke derde plek voor Hein van Mulligen: 73 netto.

Voor mijzelf had “less is more” ook nog een persoonlijke betekenis. Ik moest minder slagen halen dan mijn concurrenten in de strijd om de “Golfer van het jaar”. Met Thijs en Phillippe in de flight werd het een mooie en sportieve confrontatie waarbij zij uiteindelijk aan het kortste eind trokken (“less” is niet altijd “more”). Saskia ten Have stond al zo ver voor dat zij al niet meer was in te halen. Gefeliciteerd Saskia! (Jij ook Jan! toch je naam op een bordje!!).

Uit handen van Bert Snoek kregen we alvast een presentje. Een mooi gebaar en “more” dan waar we op gerekend hadden. Dank je wel Bert.

Volgend jaar een nieuw seizoen waarbij ik jullie allemaal “minder” toe wens!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

EindpositieDeelnemerHCPPl HCPNetto score
1.Marcel Scholten10.61269
2.Bert Snoek12.71471
3.Hein van Mulligen15.71873