Foursome April

Foursome April2018-04-26T23:47:46+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Janwillem Schiltman & Philippe van den Boogert

Doelstelling eerste Foursome clubwedstrijd 2018 behaald !!

Het doel van deze eerste foursome clubwedstrijd was om een beter resultaat neer te zetten dan afgelopen jaar en met minimaal een prijs naar huis te gaan. Bij het lezen van dit verslag begrijp je dat de 7de plaats een van de prijzen was.

Samen met Petra & Bram ten Hove zijn Janwillem en ik op zaterdag 21 april op een zonovergoten dag als eerste de baan in gegaan. Na een wat stroeve start op hole 1 en 2 van Oost ging het ons vanaf hole 3 wat beter af, wat resulteerde in een zekere neary voor Bram op Oost-3 dachten wij. Echter bij hole 5 aangekomen kwam Bram tot de ontdekking dat zijn goede slag al weer was overtroffen, de koker stond immers niet meer op dezelfde plek en nog dichter bij de pin. Deze prijs ging dus aan onze neus voorbij. Maar er kwamen nog meer kansen dus de focus maar weer terug op deze moeilijke spelvorm.

Omdat je om de beurt slaat en soms op andere plekken op de baan terecht komt als bij andere wedstrijdvormen, is het moeilijk om in je spel te komen of in je spel te blijven. Ondanks dat we stableford speelden hadden we op de eerste negen al snel in de gaten dat we qua flights gelijk opgingen, dus hielden we elkaar goed in de gaten.

Hole 9 Oost “longest drive” voor alle deelnemers, zou dit dan een van de prijzen worden? Janwillem had de eer, ging staan en sloeg de bal als een streep midden over de fairway (nagemeten bij het aankomen bij de bal) 249 meter, ver voorbij de bunker op links. Die is in the pocket zei Bram tegen Janwillem, hier komt echt niemand meer aan voorbij. Toch wilde ik zelf ook nog even een poging wagen, helaas niet ver genoeg en net naast de fairway. Je speelt als team dus de eventuele prijs zou toch gedeeld moeten worden (haha). De par was door deze afslag een stuk zekerder, ook al moest het nog wel even gebeuren. Met beide 16 punten op de eerste negen waren we niet ontevreden, op naar de altijd moeilijke Zuidlus.

We begonnen met een regelvraag op de afslag van hole 1 Zuid, de bal van Bram ging 50 meter vooruit en 50 meter naar rechts: wat te doen? De keuze werd gemaakt om een nieuwe bal in het spel te brengen, met als gevolg dat Petra van de gele tee moest afslaan. Dit was echter geen probleem, daar kon Bram nog iets van leren!

De rest van de holes op Zuid gingen ons als flight aardig af, echter de punten op deze lus kwamen niet boven die van de eerste negen. Na Petra en Bram bedankt te hebben voor de gezelligheid onderweg, was het wachten of wij onze van te voren bepaalde doelstelling zouden behalen. Op het zonovergoten terras was het wachten op het binnenkomen van de andere flights geen straf, misschien ging het zelfs wel iets te hard qua verkleuren. Een frisse douche en wat aftersun deed ons goed.

De 1ste prijs was voor de familie Steenbakkers, veel plezier tijdens het gewonnen weekendje weg.

Wat Bram al had voorspeld kwam uit, de longest drive van Janwillem was niet meer verbeterd, dus deze prijs was voor hem.

Samengevat: doelstelling behaald met de zevende plaats tov 2017 en daarnaast nog de longest drive. Op naar de foursome clubkampioenschappen waar nog veel ruimte voor verbetering is tov afgelopen jaar.

Met vriendelijke golf groet, Janwillem Schiltman & Philippe van den Boogert

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De uitslag

NaamPl.HCPStb
1Marry en Jan Steenbakkers2035
2Maartje Merx en Karin van Dalfsen1434
3Evelien Wiedenhoff en Adri Meijer1833
4Annie van Norel en Geke reijn2732