Clubkampioenschap strokeplay 2018

////Clubkampioenschap strokeplay 2018
Clubkampioenschap strokeplay 20182018-06-25T21:54:20+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door René Groot Bruinderink

23 en 24 juni clubkampioenschappen strokeplay

Maartje en Philippe: van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Na 54 holes, waarvan 36 op zaterdag hebben jullie het minst aantal (straf)slagen kunnen laten noteren. Het was een ware beproeving: geen zon – toch verbrand, veel wind – toch mooie scores, veel parren – en toch ook birdies, soms een shank – soms voor 5 van de tee – vaak een onspeelbare bal – soms niet uit de bunker na 4 pogingen – en iets meer dan de helft van alle weekendscores onder de 100.

Mijn eigen weekend is niet spectaculair, ik word dus 7de en houd de score onder de gemiddeld 90 (persoonlijke doelstelling bereikt). Het is ook leuk om ook dit verhaal te schrijven. Wij, van de Communicatiecommissie, zouden graag sneller en meer uitgebreid verslag van de wedstrijden willen zien! Tevens zijn wij nog op zoek naar aanvulling van de redactie (mede ook namens Frank en Jos).

Tijdens de prijsuitreiking gaf de voorzitter aan dat strokeplay pittig is en dat het aantal deelnemers daarom relatief klein is, maar gelukkig nu hoger ligt dan in 2017. Dit heeft tot resultaat gehad dat er voor de heren een echte cut is geïmplementeerd – 18 spelers naar de zondag met een score van 196 (+52) of beter. Alle 9 (of toch 8) dames gingen door naar de zondag.

Er zijn desalniettemin mooie scores gerealiseerd. Jan Martijn Eijgelaar heeft zijn vorm van 8 jaar geleden weer bijna te pakken en is de leider na de eerste ronde met een 79. Philippe slaat een 75 bij elkaar op zaterdagmiddag (=BAANRECORD ZUID NOORD medaltees) en tijdens de zondagronde heeft een aantal mensen ook de handicap omlaag gespeeld. Specifiek werden Thijs, Jan ten H en Jan vd C (onder de 80 op de zondag) genoemd. Spelen met beleid, om hoge scores van de kaart te houden, heeft dus (soms) ook goede stableford scores tot gevolg.

Het was even druk op de green van de 18de toen de laatste flights op zondagavond binnen kwamen. Karin en Maartje vechten om de winst en hebben een aantal putts nodig om het pleit te beslechten. Annette was op dat moment al binnen. Het was goed te zien dat het er op dat moment nog zeker om ging! Maartje heeft later ook haar bevriende caddie bedankt – een goed voorbeeld voor anderen. Maartje, succes met de elleboog! Philippe haalt vervolgens souverein de vlag van de stok om als winnaar naar binnen te lopen. Er is een nieuwe traditie in de maak: de winnaar (dames en heren) van de strokeplay wedstrijd krijgt vanaf nu een vlag van het Rijk (of de Nunspeetse) aangeboden.

Bij de dames was het met name een tweestrijd tussen Maartje en Karin. Bij de heren was het eigenlijk een driestrijd. Jan Martijn heeft zich opnieuw gemanifesteerd op de Nunspeetse. Jan heeft de onderlinge matchplay (want er is altijd een wedstrijd binnen een wedstrijd) van Philippe (best ruim) gewonnen (dat belooft wat voor de matchplay-kampioenschappen) en Philippe heeft gedaan wat in de lijn der verwachting lag. Na uren trainen – met veel talent, inmiddels kennis van de baan, gemiddeld 2 uur warming up (Philippe is op zaterdag al om 07h15 op de baan gespot) en druk vanuit de groepsapp komt het er in 2018 uit. Als je een rondje 75 op Nunspeet, inclusief de Zuidlus met onze Amen corner Z3-Z4-Z5-Z6 kunt spelen dan kun je met recht golfen.

Iedereen bedankt voor de deelname. Het was gezellig en spannend. Misschien zijn ook de op proware te bekijken scores voor enkele leden van de Nunspeetse een reden om toch in 2019 deel te nemen. Het zijn maar 54 holes – en je leert jezelf als golfer weer beter kennen.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

DamesRonde 1, 18 holesRonde 2, 18 holesRonde 3, 18 holesTotaal
1Maartje Merx969492282
2Karin van Dalfsen9110092283
3Annette Horsman99111104314
HerenRonde 1, 18 holesRonde 2, 18 holesRonde 3, 18 holesTotaal
1Philippe van den Boogert857582242
2Jan van de Craats838578246
3Jan Martijn Eijgelaar798887254

75 = baanrecord medal tees Zuid-Noord!

Philippe sprak na afloop de overige deelnemers toe en heeft tevens zijn eigen verslag van het weekend opgesteld. Veel aanvullend leesplezier!

Kampioen voor een heel jaar !! 

 

Dit weekend zijn de strokeplay kampioenschappen op golfclub de Nunspeetse gehouden met als winnaars: Maartje Merx (282 slagen) bij de dames en ondergetekende bij de heren (242 slagen). We mogen ons dus voor een heel jaar kampioen noemen, dit omdat het strokeplay kampioenschap als mooiste titel van het jaar wordt gezien. Zowel voor de heren als dames zijn er dit jaar op zaterdag 36 holes en op de alles beslissende zondag 18 holes gespeeld. 

Mijn twee rondes op zaterdag heb ik samen met good old Jan van de Craats mogen lopen, altijd iemand om rekening mee te houden. Tijdens de eerste 18 holes (N/O) kwam Jan tot een mooie score van 83 slagen en mocht ik zelf 85 slagen noteren. Op het moment dat ik de achterban informeerde dat ik helaas 2 slagen achterstond, was ik nog niet op de hoogte van de super score van Jan Martijn Eijgelaar (79 slagen en 41 stablefordpunten). Mijn achterstand van 2 slagen, waren er nu dus 6. 

De middagronde bestond uit de lus Zuid-Noord, aangemerkt als de moeilijkste combinatie van golfclub  “de Nunspeetse”.  Met een zeldzame birdie op hole 4 zuid en daarnaast een birdie op hole 9, was ik in staat om de zuidlus binnen 38 slagen te slechten. Dit was voor mij een nieuw record op de zuidlus en hopelijk een kans op een mooie eindscore van de tweede ronde. Ook op de noordlus kon ik de double bogey’s van de kaart houden en met een birdie op hole 18 zat mijn super ronde van 75 slagen, 37 slagen op Noord, erop. Een nieuw 18-holes record, 41 stablefordpunten een nieuwe handicap van 5.5 (Jan, nogmaals bedankt dat je mij tot dit resultaat hebt weten te stimuleren). Wat een heerlijk gevoel om zo de 36 holes op zaterdag af te sluiten en met 7 om 8 slagen voorsprong de zondag in te gaan.  

Alles ging op zondag van een leien dakje tot en met hole 8 op zuid, we stonden met z’n drieën op +4, wat betekende dat ik nog steeds comfortabel aan de leiding stond. Wat er op hole 9 bij mijn tweede en derde slag van dezelfde plek gebeurde weet ik niet, maar er liggen nu 2 nieuwe golfballen van de sponsor in de vijver. Resultaat na 9 holes: Jan 40, Jan Martijn 40 en ik 44 (een 9 was het resultaat van mijn twee waterballen). Mijn voorsprong was dus geslonken naar 3 en 4 slagen, tijd om het hoofd leeg te maken m.b.t. de eerste 9 en een voor het gevoel nieuwe wedstrijd over 9 holes te beginnen. Na parren op de eerste 3 holes en een fraaie birdie op de 4-e was ik met -1 over 4 holes weer terug in de zone. Ook Jan van de Craats speelde de tweede negen erg steady (wat we in de afgelopen jaren ook gewend zijn), helaas kon Jan Martijn de parren niet vinden op Noord, waardoor hij niet meer kans kon maken op het kampioenschap. 

Op de tee van hole 18 aangekomen (hole 9 Noord) konden wij het publiek bij de green al zien staan, waar nog niets van onze scores bekend was. Met een par kwam Jan zijn totaal op 78 slagen, ik kon het mij veroorloven om voor de birdie te gaan omdat ik voldoende slagen voorsprong had. Helaas viel de birdie niet en lipte de par uit de hole, bogey en een totaal score van 82 slagen. Met een marge van 4 slagen op Jan en een aantal meer op Jan Martijn ben ik de kampioen van 2018!! 

Bij deze zou ik graag een nieuwe traditie willen starten, dat de winnaars van de strokeplay kampioenschappen de vlag van de 18de hole (net als we op tv zien bij de professionals) of een nieuwe vervangende vlag, mogen behouden als aandenken. 

Graag wil ik via deze weg ook mijn vrouw en kinderen bedanken voor de support en de mogelijkheid die zij me geven om alles uit mijn hobby te halen. Op naar het volgende kampioenschap maar dan man tegen man (Matchplay in augustus). 

Iedereen bedankt voor de felicitaties en see you on the TEE…..