3 stokken en een putter

3 stokken en een putter2018-01-16T19:36:09+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Douglas Driessen

Op zondag 14 januari 2018 werd alweer de tweede weekendwedstrijd van het nog prille seizoen gespeeld. Op voorhand had ik de “Drie stokken en een putter wedstrijd” niet direct rood omcirkeld op mijn computer, maar het vriendelijke doch dringende verzoek van onze kersverse Heren1 rookie Jan ten Have, om maar eens te laten zien wat we nu wel waard zijn met slechts een kleine selectie van onze 14 dure wapens, konden we natuurlijk niet in de wind slaan. Teamcaptain Wybe Jan Nauta zelf wist wedstrijdleider Jan Steenbakkers ruim na het sluiten van de inschrijfdatum te overreden een grote afvaardiging van Heren1 toe te laten tot bovengenoemde wedstrijd. We kregen heel snel groen licht, omdat het aantal deelnemers, geheel ten onrechte, ietwat tegenviel.

Vanaf woensdag zijn de voorbereidingen gestart:

  • Teamtraining boeken bij Carolien voorafgaand aan de wedstrijd. Shortgame.
  • Stokkeuze: denk hier niet te licht over als je besluit volgend jaar mee te doen. Hoe lang zijn de holes, rekening houdend met wintertees, windrichting, pinposities en de gesteldheid van ons terrein. Alles neem je mee in je overweging welke drie clubs je in je tas stopt.
  • Op de ochtend zelf: 2 graden boven nul, licht briesje uit het zuidoosten, dus nog maar een laag kleren erbij en dus in plaats van een ijzer-8 toch maar een ijzer-7 in de tas door nog minder mobiliteit?
  • Driving range: oefenen van verschillende afstanden met één en dezelfde club, definitieve keuze bepalen welke drie clubs het gaan worden en dan de wei in. Of toch een ander houtje?
  • Gameplan per hole: ik had het helemaal uitgedacht dat ik met en hybride, ijzer-7 en pitchingwedge mooi Noord en Oost zou moeten kunnen rondkomen en slechts een enkele keer een aangepaste slag zou moeten doen.

Kortom ik was er om 11:34 helemaal klaar voor.

In theorie had ik alles, zoals zo vaak volledig onder controle. Helaas was de praktijk, zoals net zo vaak, weer eens geheel anders. Je zult dat wel herkennen: de ene keer sla je de ene na de andere afslag ver en recht de fairway op en de andere dag loop je lekker in de schaduw onder de bomen na weer een afzwaaier. Dan zijn je ijzerslagen naar de green loepzuiver of is het chippen weer Europese tour-waardig om nog maar te zwijgen van het briljante putten wat zo nu en dan de kop opsteekt. Maar nooit allemaal tegelijk! Twee keer per jaar lijkt alles samen te vallen en dat was niet vandaag helaas. We houden dat nog tegoed voor later in het seizoen, hopen we maar.

Gezien de uitslagen was ik gelukkig niet de enige, die toch wel enige moeite had met een lege golfbag. Het begin van mijn ronde was ronduit slordig en nogal teleurstellend. Gelukkig deden steeds meer ballen wat ik met ze van plan was. Uiteindelijk raakte ik op deze manier verwikkeld in een heroïsch gevecht om de zevende plek met Jan Steenbakkers, Jos Schoot Uiterkamp, Wybe Jan Nauta en Marianne Kers. Met twee knappe parren op Oost-8 en 9 heb ik uiteindelijk het pleit in mijn voordeel beslecht, waarbij met name Jos een hardnekkige tegenstander bleek. Jos moest helaas met de troosteloze achtste plek genoegen nemen (hij miste een put van 60 cm op de laatste hole) en ging dan ook met lege handen, maar een ervaring rijker, naar huis.

Natuurlijk waren er ook echte winnaars deze wedstrijd. Vierde met 35 punten werd good-old Hein van Mulligen, derde Cris Bijker (35), tweede Thijs (gelukkig weer helemaal op de weg terug) van der Schee met 36 punten en winnaar (nu ook van geel) Björn Driessen met 39 punten. Dat is dus de tweede keer op rij een nederlaag tegen zoonlief en als hij zo door gaat zal het er niet bij blijven.

Al met al een leuke wedstrijd, je speelt de baan eens op een andere manier en echt een aanrader voor de thuisblijvers om volgend jaar wel mee te doen.

Nog een kleine voetnoot: wat mij betreft zouden de tee markers best weer eens verplaatst mogen worden naar plekken mét gras en zonder modder voordat er ongelukken gebeuren zoals afgelopen week bij een buurvereniging van ons. Hier gleed iemand uit op een modderige winter-tee en brak een enkel.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto en ranking van de winnaars

NaamHCPPL HCPSTB
1Bjørn Driessen22.52639
2Thijs van der Schee14.01636
3Cris Bijker16.11935
4Hein van Mulligen17.42035
5Jan Uytenbogaart23.62233