Het Rijk Kampioenschap

///Het Rijk Kampioenschap
Het Rijk Kampioenschap2019-10-30T19:08:11+02:00

sponsor16 HetRijkNunspeet1

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscDe winnaars van Het Rijk Kampioenschap 2019

 

Het Rijk Kampioenschap 2019

Verslag door Thijs van der Schee

Het hele jaar wordt er gestreden om maandbekers. Mijn lichtelijk nasale stemgeluid zorgt er voor dat mijn vrouw denkt dat ik altijd meedoe aan de maanbeker. Laatst legde ik haar uit dat het vernoemd is naar de frequentie van 1 keer per maand in plaats van de stand van de maan. Een openbaring was het. Binnenkort maar goed oefenen op de uitspraak van de wedstrijd: “tegen par met bisque” voordat ze denkt dat ik op de golfbaan loop met een kaakje in mijn hand. Maar terug naar de maanDbeker. De wedstrijd met een dubbele start voor de twee categorieën. De eerste voor strokeplay zonder maximum aan het aantal slagen en de tweede voor de stableford. De prijs: een parkeerplaats, eeuwige roem, een shoptegoedbon en natuurlijk een plaats in de landelijke finale. Die landelijke finale was ooit een wedstrijd die er toe deed. Een eer om te strijden voor je club tegen die golfers uit Sybrook, Nijmegen en Margraten. Uit heinde en ver kwam de winnaars (en runner-ups) naar Nijmegen omdat ze trots waren op hun prestatie, op hun vereniging te vertegenwoordigen en op de kans om Rijk Kampioen te worden.

Helaas waren er dit jaar maar 35 deelnemers. Niet vanuit Nunspeet maar in totaal. Verdeelt over 29 deelnemers in categorie 1 en 6 (!) deelnemers in categorie 2. Onze Jan Goemans had zich geplaatst via categorie 2 maar speelde strokeplay vanaf de witte tee’s. Hierdoor was er niemand van De Nunspeetste aanwezig om te strijden in categorie 2. Uiteraard viel het dit keer in de herfstvakantie en kwam het niet zo goed uit maar dit is wel erg beschamend.

Zelf mocht ik in categorie 1 strijden om de felbegeerde titel. Het was een heerlijk warme zaterdag met een verraderlijke en felle wind die continu van richting veranderde. Dit maakte het niet makkelijk. Toch was ik zeer positief gestemd. Jan ten Have (veelvraat en butcher in 1) zat in Portugal. Met Jan vd Craats, Jan Martijn en Jan Goemans waren er nog wel Jannen over om te verslaan maar mijn vorm is stijgende (lekkere handig aan het einde van het seizoen). De tweede 9 was prima met 41 slagen vanaf wit maar helaas had ik een paar slechte holes op de eerste 9 en wist ik al snel dat winnen lastig zou gaan worden. De lastige hard wind en sommige schuine pinposities had het elke Jan ook te moeilijk gemaakt en dus won er dit keer geen Jan.

Er was 1 golfer uit Nunspeet die zich perfect had voorbereid met een trainingskamp langs de Belgische Kust. Speciaal voor deze wedstrijd speelde hij Royal Oostende. Dit betaalde zich uit en hij wist als enige zijn handicap te verbeteren deze dag. Met een rondje 78 (71 netto) wist hij de overwinning en binnen te halen. Onze Björn Driessen is nu niet alleen Nederlands Kampioen maar ook Rijk Kampioen. Onwijs knap gedaan en van harte gefeliciteerd Björn.

De Nunspeetse winnaars door de jaren heen

Winnaars categorie 1

  • 2008 Hans Brandt
  • 2010 Harry van Dalfsen
  • 2015 Bert Snoek
  • 2016 Henri Steneker
  • 2019 -Björn Driessen

Winnaars categorie 2

  • 2012 Thea de Groot
  • 2014 Ben Leider

Zij hadden zich geplaatst voor Het Rijk Kampioenschap in 2019:

DatumMaandbeker categorie 1Maandbeker categorie 2
22-09-2019Jan ten HaveJan Goemans
Thijs van der ScheeJacqueline Benckhuijsen
11-08-2019Jan Martijn EijgelaarJoke Donkers
Jan van de CraatsMarieke Uytenbogaart
07-07-2019Gerald NijhuisLinda Klomp
Roy van der LoopJan Steenbakkers
06-04-2019Kees van der HamMarianne Kers
Jan ten HaveThea de Groot
05-05-2019Bjorn DriessenBas Douwstra
Jan van de CraatsMarnix Timmers
02-06-2019Jan van de CraatsHenk Rietman
Bjorn DriessenEster Oomens