Old Grand Dad wedstrijd 2018

///Old Grand Dad wedstrijd 2018
Old Grand Dad wedstrijd 20182018-06-02T12:47:16+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Frank Korzaan

Op woensdag 23 mei is tijdens de Heerendag de Old Grand Dad wedstrijd gespeeld voor donateurs van de landelijke stichting Old Grand Dad (OGD). Deze wedstrijd werd altijd op een zaterdag gespeeld, maar de minimale deelname van de donateurs voor dit goede doel lieten het de afgelopen jaren massaal afweten.

Welk goede doel?
Rond de zesduizend golfende grootvaders in Nederland, lid van 106 golfverenigingen, golfen samen om geld bijeen te brengen voor lichamelijk dan wel geestelijk gehandicapte kinderen en ze te voorzien van hulpmiddelen om ook sportief en lichamelijk bezig te zijn.

Elk jaar wordt door deze stichting een bedrag gedoneerd aan tientallen projecten om deze kinderen met beperkte mogelijkheden toch sportief bezig te laten zijn. Ook in 2017 werd weer een bedrag van € 130.830 overgemaakt naar in totaal 43 projecten.

En wat een geweldig gevoel is dat om iets voor deze groep kinderen te betekenen! De deelname viel ook met deze “proef” niet mee……één deelnemer meer dan vorig jaar op de zaterdag. Tien donerende grootvaders bevonden zich in (nog!) zonniger oorden, zes van hen hadden andere, (beduidend minder valide) excuses en 2 geblesseerden moesten zich ook afmelden.

Toch werd het een mooie wedstrijd met enthousiaste deelnemers en ook de Heeren van de Heerendag, waaronder toch diverse grootvaders (!!!) voelden zich betrokken bij deze speciale krachtmeting. Er volgden derhalve twee prijsuitreikingen, één voor de OGD en daarna de gebruikelijke Heerendag ceremonie.

De gasten (greenfeespelers) werd een excuus geboden voor deze dubbele verstoring van hun “après-golf” drankjes en rust, maar toch ook gewezen op de pracht van onze baan en het dus ontbreken van hun lidmaatschap daarvan.

De cijfers:
De hoogste eer was dit jaar weggelegd voor Ton Coenen met maar liefst 40 stf. punten!
Tweede werd Aart van Rhee met een knappe 36 punten en Henk van der Meijden werd een goede derde met 34 punten.

Als nieuwe donateur wist Willem Hoefakker zich als vierde te plaatsen. Deze heren plaatsten zich daarmee voor de regionale finale die op 19 juli a.s. wordt gespeeld op onze zustervereniging ’t Sybrook.

Als klap op de vuurpijl behaagde het de Heerendag Commissie om de gehele netto opbrengst van deze dag te doneren aan de stichting Old Grand Dad.

Een dankwoord van het landelijke bestuur is inmiddels door mij ontvangen en bij deze overgebracht aan alle Heeren van de Heerendag!!!! Zij vonden het een prachtige geste!

Wij (Wedstrijdcommissie en ondergetekende) beraden ons op een vervolg volgend jaar!

Heeren, nogmaals dank!

En voor de grootvaders die zich nog in de ontkenningsfase bevinden………word voor een minimum bedrag van € 20,- per jaar gewoon donateur van zo’n prachtige stichting.

FTK

Clubconsul OG

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

NaamScore
1Ton Coenen40
2Aart van Rhee38
3Henk van der Meijden34