Heerendagreis Duitsland 2018

Heerendagreis Duitsland 20182018-11-12T16:51:47+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het verslag

door Ed van Went

Drie zonovergoten en dorstige dagen

Eind augustus was het weer zover, met bijna 50 heeren gingen we drie dagen golven in het Duitse heuvelland, naar Gut Heckenhof bij Eitorf. Het is wel een eindje rijden maar dan krijg je ook een mooie 27 holes golfbaan in de heuvels. Alles op één locatie, een aantal hotel villa’s, het centrale restauratie gebouw en de starttee’s van alle drie loops.

Dus auto geparkeerd en drie dagen sporten, ontspannen, alhoewel zo’n geaccidenteerd terrein wel wat energie vreet.

De banen waren droog en hard, de ballen rolden maar door, wat wel een klein voordeel voor de hogere handicapper was (zeggen de lage handicappers).

We startten tussen 10 en 11 uur, na 9 holes onderbroken door een kleine pauze met een heerlijk Duits broodje met braadworst. Dan weer verder naar de tweede negen. Zo tussen drie en vier weer binnen en dan komen de verhalen over wat we niet hadden moeten doen e.d. en de uiteindelijke resultaten. En bij een heerlijk Duits biertje komen de “sterke”verhalen.

Daarna nat afstoffen en opdoffen voor de prijsuitreiking rond 19.30 uur.

Alle gebruikelijke Heerendag prijzen zijn er zoals, neary, longest, dagprijs en de 2-pot .

Vervolgens een heerlijk buffet diner .
En dan maar serieus blijven en op tijd naar bed gaan om de volgende morgen er weer fris tegenaan te gaan. Eerlijkheid gebied te vermelden dat het “fris er tegenaan gaan” niet bij allen is gelukt.

De volgende morgen ontbijt en lunchpakket maken, inslaan op de driving range en voorbereiden voor weer een spannende zware dag, heuvel op en heuvel af.
Het weer was eigenlijk beter dan verwacht, eerste dag bewolkt maar droog, op de tweede dag brak de zon wat door maar de derde dag was er volop zon en tegen de dertig graden. Dus was het zwaar.
Op die laatste dag spelen de hoogst geklasseerden in de laatste 2 fligts want we starten van holes 1 en 10. Nou dan begint de spanning er al wel wat in te komen.
Hoeveel is jou totaal en hoeveel heb jij?
Maar wat is het heerlijk om zo drie dagen samen te golven, praten, drinken en lekker te eten. Veel gelachen maar ook ernstige gezichten gezien als het er om gaat.

Grote winnaar is Ben Heijnen geworden met 115 punten over drie dagen met als uitstekende tweede Ronald Gorel met 114 punten.

Rest ons veel dank en complimenten te geven aan de organisatie:
De heren: Bram ten Hove, Adri Meijer, John Schouten en Rob van Kranen hebben een fantastische drie dagen neergezet, waarvoor onze grote dank!!!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De foto’s