Rabobank Slottoernooi – 2017

////Rabobank Slottoernooi – 2017
Rabobank Slottoernooi – 20172017-12-04T20:03:42+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Arend van Buuren

Begeleid door een najaarszonnetje kwamen wij aan op de Nunspeetse. Na het inschrijven stond er een, door de kok zelf gemaakte, heerlijke apfelstrudel met slagroom klaar om genuttigd te worden samen met een kopje koffie.

Onze flight bestond uit Wouter van Zelderen, Marianne Kers en mijzelf. De start was een shotgun. Je moet dan wel eerst naar je starthole lopen, maar het voordeel is dat je aan het eind ook allemaal ongeveer gelijk klaar bent.

De wedstrijdvorm was Texas scramble. Het aardige van deze spelvorm is dat je af en toe best minder kan spelen, als dat maar wordt opgevangen door je flightgenoten, die dan juist een betere slag hebben gemaakt. Bij ons liep dat eigenlijk fantastisch. Wouter kon door zijn lange slagen een aantal keren een prachtige approach slaan, waardoor we op zo’n hole een slag minder nodig hadden, dan wanneer je deze helemaal zelf zou hebben gespeeld. Marianne kon ons weer helpen met een solide afslag als de heren het bos weer hadden opgezocht. En zo ging dat ook met putten, vaak had één van ons wel zijn beste putt van de dag, wat dus ook weer slagen scheelde.

Onderweg hadden we naast een november-zonnetje ook af en toe een buitje, wat weer een extra uitdaging opleverde om de score op peil te houden. Zoals je waarschijnlijk weet moeten de afslagen voor een deel gelijkelijk over de flightgenoten worden verdeeld, wat ons, met wat overleg, ook goed lukte. Het resultaat bleek ernaar, met zijn drieën hadden wij voor onze ronde maar 72 slagen nodig, best leuk om een keer mee te maken. Leuk was het ook in het clubhuis, toen bleek dat we met dit resultaat de eerste prijs hadden behaald. De tweede prijs werd gehaald door het team bestaande uit Wybe Jan Nauta, Paul Postma en Nita Bos, de derde prijs was voor Joke Donkers, Anouck Hage en Jan van Asselt.

Aan de wedstrijdkaart bleek ook een bon bevestigd voor een hapje en een drankje voor elke flightgenoot, zodat we ook soepel hole 19 in rolden. Vanwege een beperkte deelname konden we op een bijzonder gezellige manier gebruik maken van de cirkelvormige hoek in ons clubhuis, met een openhaard.

Na de prijsuitreiking blikte Marianne Kers, als vicevoorzitter, terug op het afgelopen jaar.

Vervolgens gingen we aan tafel. Deze keer werd gebruik gemaakt van de lange tafels, ik noem dat altijd een Italiaanse setting, waardoor je gezellig met verschillende deelnemers over van alles en nog wat ervaringen kunt uitwisselen.

Een woord van dank is ook op zijn plaats voor de Rabobank, als sponsor van dit evenement. Zij maakten de mooie prijzen en de genoeglijke aanvullingen op deze dag mede mogelijk.

Al met al een geslaagde middag en avond waar ik met genoegen op terugkijk.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Fotoalbum

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars