Paasscharrel 2018

Paasscharrel 20182018-04-06T16:14:37+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Linda Luiting en Jacob Mus

Beginnersgeluk op de Paasscharrel.

Na een nachtje slecht slapen was het dan zover: onze eerste gezamenlijke golfwedstrijd.

Dat was nog niet zo eenvoudig om dat georganiseerd te krijgen. Linda, niet alleen mijn ega sinds 30 jaar, voor deze dag was zij ook mijn scharrel van dienst. Wie anders als scharrel naar voren te schuiven als je nog maar 1 maand lid bent van ‘De Nunspeetse’? Ik ken niemand anders bij de achternaam om het over de voornaam maar niet te hebben.

Wij zijn allebei min of meer nieuw in het golfspel. Afgelopen zomer hadden we als experiment 10 lesjes geboekt bij Carolien Driessen. Van het een kwam het ander. We werden winterlid.

Linda ging mee spelen bij de damesdag. We hebben beide nog nooit van ons leven een qualifying ronde gelopen dus komen in geen enkele handicapregistratie voor. Dat betekende dat Linda van de weeromstuit handicap 54 kreeg en met dit enorme aantal slagen mee direct de damescompetitie ontregelde. Al snel ontstond daar het gevoel dat dat zo niet langer door kon gaan. De handicapcommissie kon echter geen uitkomst bieden. Geen qualifying ronde betekent dat de handicap niet wordt aangepast. Opnieuw ontregeling op de damesdag. Onder druk wordt alles vloeibaar, ook de reglementen van de Handicap- en regelcommissie. Linda kreeg handicap 45.

Ikzelf ben nog aanmerkelijk groener dan Linda als het op golfen aankomt. Uiteraard nog nooit een qualifying ronde gelopen. Meer dan baanpermissie staat er tot op heden niet op mijn golfpalmares. Ons winterlidmaatschap beviel zo goed dat dit per maart is omgezet in een heus lidmaatschap van ‘De Nunspeetse’.

Linda had inmiddels vernomen dat de Paasscharrel een niet te missen evenement is in de Nunspeetse golftraditie. Maar met wie? Derhalve hebben we dispensatie aangevraagd op zo ongeveer alle voor dit evenement van toepassing zijnde regels. We hebben de dispensatie gekregen en de rest is inmiddels historie.

Bij onze aankomst werden wij opgewacht door een buitengewoon vriendelijke medewerker van de afdeling parkeerbeheer. Chapeau 1!

De goede man bleek later in de baan als een volleerd butler zijn mannetje te staan (chapeau 2) en hij serveerde op stijlvolle wijze de heerlijkste versnaperingen uit, chapeau 3 voor de culinaire ploeg!.

We begonnen de wedstrijd met niet minder dan 55 slagen mee! In Marina en Haye hadden we twee uiterst begripvolle flightgenoten. Geen onvertogen woord wanneer de bal op de verkeerde fairway landde. Op subtiele wijze legden zij aanvankelijk de door ons uitgeslagen plaggen terug. We begrepen de boodschap gelukkig snel. Ze riepen “fore” namens ons als daar aanleiding toe was. Kortom, medespelers zoals deze normaal alleen in golfmagazines voorkomen.

Met ons enorme aantal slagen mee was er voor de overige deelnemers natuurlijk nauwelijks een beginnen aan om ons te achterhalen. Van andere deelnemers heb ik begrepen dat het vaker voorkomt. De meeste prijzen win je in de eerste maanden en meestal is dan het prijzencircus daarna snel en vaak ook blijvend over. Hopelijk slapen we dan de nacht voor de wedstrijd ook weer beter.

Wij zijn blij verrast met door de warme entree op ‘De Nunspeetse’. We hebben genoten van de gezelligheid en mentale steun van onze flightgenoten. Sorry dat we zo schandalig gebruik hebben gemaakt van de aan ons verleende dispensaties.

Heel veel dank aan het organiserend committee voor de organisatie van dit hele leuke evenement. En last but not least, hulde voor alle medewerkers van Het Rijk die maken dat het golfen in Nunspeet zo’n feest is.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto album

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars en de foto’s

DamesNaamScore
1Linda Luiting / Jacob Mus53
2Jacomien Eilander / Ad Hoeven41
3Thea de Groot / Frank Korzaan40
4Linda Klomp / Rob Wiecherink 40