Openingswedstrijd 2017

Openingswedstrijd 2017 2017-09-10T15:02:39+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Roos Markus

Opening seizoen 25 maart 2017
… en wat een opening! Mooier weer konden we ons niet wensen: een zonovergoten dag met een fris windje. We konden op het terras genieten van koffie met gebak voorzien van het nieuwe logo met de specht en het logo van Het Rijk. Ook van de vruchtensappen, die op de bar gepresenteerd werden, werd goed gebruik gemaakt.

Een welkomstwoord werd gesproken door Ad Hoeven voor de maar liefst 97 deelnemers; een grote opkomst. Hij bedankte mevrouw Hoogwegt voor haar komst en onderstreepte dat met een boeket bloemen. De Hoogwegt bokaal wordt nu de het Rijk Bokaal genoemd.

Daarna was het woord aan Eric van der Zwaluw, directeur van het Rijk van Nunspeet. Hij sprak over de investeringen die zijn gedaan om de club van een mooi eigen clubhuis te voorzien. Samen met de heer Hans Blaauw, directeur van Het Rijk Golfbanen, werd de nieuwe hoek met open haardpartij onthuld. De heerlijke stoelen en fauteuils, die erom heen stonden, werden al gauw bestempeld als ‘dit wordt mijn stekje’.

Om half een gingen we de baan in. We speelden een shotgun op Noord-Oost, waarbij ons team het geluk had om op hole 11 te starten! De 2 beste scores telden. In de baan werden we onthaald op een heerlijk gevulde sandwich en saté, waarbij wijn of een frisdrank aangeboden werd. Na binnenkomst was het meteen omkleden geblazen voor een aperitief met lekkere hapjes. Voor het walking dinner begon, werden de prijzen uitgereikt door Eric van der Zwaluw en Hans Blaauw.

De longest bij de dames was voor Karin van Dalfsen en bij de heren voor Ben Schreuder. De neary was voor Jan ten Have.
De derde plaats met 85 punten was voor het team van Harry van Dalfsen, Jozien Holm, Nita Bos en Mark de Groot en een eervolle vermelding voor het team van Corinne Noordman, Hein van Mulligen, Mayke Marechal en Arend van Buuren, op de laatste negen holes van de kaart scoorden zij een punt minder dan het team van Harry.

De tweede plaats met 86 punten was voor Thijs van der Schee, Thea de Groot, Annie van Norel en Theo Wiedenhoff.

Eerste met 90 punten en winnaar van Het Rijk Bokaal was het team van Ronald Gorel, Ronald Leeman, Jenneke Dijkstra, Maria aan de Stegge en ondergetekende.

Alle winnende teams kregen namens het Rijk een mooi prijzenpakket met (streek)producten van De Zuivelhoeve.

Het walking dinner bestond uit kleine gerechten o.a. een soepje, vlees, vis en als afsluiting een dessertbuffet. Hulde voor de keukenbrigade.
De voetjes gingen van de vloer op muziek van Henri Nuyen.

Dank aan de Evenementencommissie voor het vele werk dat is gedaan om het alle deelnemers naar de zin te maken. Naar mijn mening zijn zij daar prima in geslaagd.

Het was een zonovergoten dag, een dag met een gouden randje, een belofte voor een goed golfseizoen.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars en de foto’s

TeamsamenstellingSTB
1.Jenneke Dijkstra, Roos Markus, Maria aan de Stegge en Ronald Leeman en Ronald Gorel90
2.Thea de Groot, Annie van Norel, Thijs van der Scheer, Theo Wiedenhoff86
3.Jozien Holm, Nita Bos, Harry van Dalfsen, Mark de Groot85
4.Corinne Noordman, Mayke Marechal, Hein van Mulligen, Arend van Buuren85