Opening seizoen 2018

Opening seizoen 20182018-03-27T19:50:24+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het verslag

door Jacco van Dam

Nunspeet 24 maart 2018.

OPENINGSTOERNOOI er wordt gespeeld om de “Het Rijk Bokaal”.

In de ochtend nog even snel de startlijst checken, de flight indeling is volledig gewijzigd. Later hoorden we dat dit het gevolg was van griep: 12 afzeggingen! Desondanks nog steeds een groot deelnemersveld van ongeveer 80 spelers. Bij aankomst in het clubhuis werden wij verwelkomd met een kopje koffie en een lekker gebakje.

Kennis maken met je flightgenoten, een paar ballen inslaan en gaan. Ons team bestond uit Jan Steenbakkers, Els van der Woude, Karin Vinke en ik (captain). Zoals het een goed captain betaamt nemen we de strategie door, 6 stbf punten per hole om een kans te hebben. De druk zit er direct goed op, lekker!

Na een aantal holes bleek dat mijn teamgenoten in een uitstekende vorm waren,waardoor mijn captainsrol nog belangrijker werd; niet voor de punten, maar voor de mentale ondersteuning. 6 punten per hole bleek een mooie droom, sommige 7 maar dan weer 3 of 4. We waren een beetje teleurgesteld. Jan en Karin gingen echter onverstoord verder en Els sprokkelde ook de nodige puntjes bij elkaar.

Ondertussen genoot ik van de heerlijke salade, ragout en wijn die in de baan werden geserveerd, top!

Met nog 2 holes te gaan het team nog even op scherp gezet, “kom op, we moeten blijven gaan voor die 6 punten”! Gelukkig waren we als eerste flight binnen, snel de kaart ingeleverd, dan zijn we in ieder geval “leader in the clubhouse”.

Na een gezellig praatje van Harry, wat kan die man praten zeg ;-), kreeg Eric de microfoon voor de prijsuitreiking en de mededeling dat het goed gaat met het Rijk Golfbanen.

Jan de Groot werd in het zonnetje gezet vanwege zijn eagle op Oost-4, goed gedaan Jan!

Genemuiden is in the house!
Zowel bij de 1ste, 2de en 3de prijs zat een speler uit Genemuiden. Het geheim: veel oefenen en lessen bij Carolien en Brian.

Na de prijsuitreiking werden er nog heerlijke gerechten geserveerd, omlijst door een trio. Nee, gewoon een muzikaal trio.

Complimenten voor de organisatie voor deze fijne dag.

Als captain wil ik mijn team nogmaals bedanken voor hun geweldige prestatie en het Rijk voor de borrel, maar vooral voor de baancatering!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Foto album

De foto’s vind je hier.

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars en de foto’s

PlaatsTeamPunten
1Els van der Woude, Karin Vinke,
Jan Steenbakkers en Jacco van Dam
91
2Maria aan de Stegge, Erica van Dam,
Rick Hilhorst en Wim Elverding
85
3Carla van Heerde, Linda Klomp,
Roy van der Loop en Eddy Nieuwenhuis
84