Midzomernacht 16 juni 2018

////Midzomernacht 16 juni 2018
Midzomernacht 16 juni 20182019-02-05T00:46:48+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het wedstrijdverslag

door Karin Kaptein en Rob Berendsen

Ieder jaar weer een hele leuke wedstrijd georganiseerd door de Evenementencommissie.
Om 16:00 uur startten we met als spelvorm ‘Greensome Zonnewende’ oftewel 9 holes greensome strokeplay en op het ‘keerpunt’ overgaand in 9 holes greensome stableford. Leuke HCP-verrekening om tot een zo laag mogelijke totaalscore te komen, we hadden er ook dit jaar weer zin in!

Op de driving range en putting green je best goed in vorm voelen en dus met veel zin en vol goede moed op weg naar onze 1ste hole: Noord 2 een par 3. We kregen 9 slagen op Noord en 10 slagen op Oost mee voor verrekening, dat moest met Greensome te doen zijn.
Onze flightgenoten, Sandra&Nuy, stonden al op ons te wachten. Als businesslid speelden zij voor het eerst mee met de vereniging en was het ook voor hen afwachten wat deze dag zou bieden. Spelen beiden nog niet zo lang, maar op papier een leuke handicap en dan maar hopen dat de benadering van het spel dezelfde zou zijn als de onze, want dan kan zo’n dag al snel nog leuker worden. En… dat werd het zeker!
We hebben in de baan genoten van elkaars spel, Nuy met veel goede en lange slagen en prachtig chipwerk en Sandra ontwikkelde zich al snel als powerhouse toen ze in de gaten kreeg waar de kracht in de swing echt vandaag komt, You Go Girl!

Worstelen en toch boven komen!

Het was een halve shotgun en was het wachten op het signaal om daarna te gaan ‘knallen’ op Noord 2. Van geel wisten de heren deze green helaas niet te raken, de dames moesten de boel gaan redden.
Maar hoe krijg je het voor elkaar om op een korte par 3 géén enkele bal op de green te krijgen? Zal de lezer hier niet mee vervelen, we vonden het zelf namelijk al vervelend genoeg.
In ieder geval hebben we de schade op deze hole nog weten te beperken en hup… gemotiveerd als wij zijn door naar Noord 3 (par 5).
Prachtige afslag, maar Rob en ik hebben daarna op Noord 3 lekker veel bos, maar vooral struikgewas gezien en kwamen er met 11 slagen af, wat een worstelpartij! In strokeplay is je score dan eigenlijk niet meer goed te maken. Laat je niet demotiveren is mijn motto, de volgende holes gaan we pakken!

Gelukkig kwam er wat rust en meer aansluiting in ons spel, maar Noord 8 (par 5) had zo’n herhaling kunnen worden van hole 3. Slechte drives (Rob was zijn bal zo zat dat ie ‘m zelfs heeft achtergelaten op een andere lus). Mijn drive was wel goed voorwaarts, maar koos voor struikgewas, gelukkig nog speelbaar! Mooie correctieslag daarna van Rob naar het midden van de fairway met genoeg meters voorwaarts. Met het idee dat we met een ‘11 op de kaart’ toch niet in aanmerking zouden kunnen komen voor de winst, vraag ik: “Mag ik nu een bal spelen om de hole alsnog geheel te verpesten?” Rob vond dat geen enkele probleem en ik pak mijn houten 5 (al járen enorme ruzie met dat kreng) om de 170 meter te halen of om met 99,9% zekerheid op deze hole nog een bal voor eeuwig kwijt te raken. Ik haal zelfs wat meer dan het benodigde aantal meters en we weten na slechte afslagen en een reddingsactie er toch weer een par uit te slepen.

Na 8 holes op Noord met de flight naar het terras voor een gezellig en goed verzorgd hapje en een drankje en daarna naar Oost om te kijken of we daar streeploos door konden komen.

Streeploos is na zitten, eten en drinken niet mijn sterke kant, dus een draak van een drive op Oost 1 en ook nog gevolgd door een matig shot van Rob en daardoor nog 162 meter overhoudend naar de green. Raap je spel en jezelf bij elkaar en dan maar rustig voorleggen met een ijzer 8, daarmee uit het bos zien te blijven en vertrouwen op een goede chip van Rob om het af te maken.
Ik trek de boel helaas om, om de bal via een stuiter op het pad gelukkig veel meters te laten maken en dan ook nog op de green pin high uit te laten komen. Te bizar: “mijn ‘ijzer 8 Rules!” Rob weet deze idiote spektakelbal prachtig af te maken en de 1ste birdie is een feit. Nog een mooie 2de birdie op Oost 5, ook gemaakt door Rob, leverden ons heel wat stablefordpunten op. Beetje goedmaken van wat we op Noord 3 hadden laten liggen.

En de overige niet beschreven holes? Het bleef worstelen op bijna iedere hole waar we uiteindelijk toch goed mee boven water konden blijven en de 1ste plaats pakten op deze mooie dag.

Het bleef na het dessert en de prijsuitreiking nog lang gezellig op het terras en hebben een topdag gehad!
We willen onze flightgenoten bedanken voor een héle gezellige en motiverende flight, de EvCo voor hun organisatie en prijzen om dit weer tot een succes te maken, de horeca voor hun goede zorgen en de winnaars van de neary’s en/of longest feliciteren we natuurlijk met hun prachtige slagen!

Tot volgend jaar!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De winnaars

NaamPunten
1 Rob Berendsen en Karin Kaptein14
2Jos Wolters en Jan Goemans16
3Hanneke Schakelaar en Linda Luiting 16
4Aart Franken, Bert Middelkoop en Geert Bouw17

Specials

Neary
Noord 2Annette Horsman
Oost 3Tineke Jager
Longest
Oost 9 - HerenRené van der Molen
Oost 9 - DamesTonny Arends

Fotoalbum

Om foto’s te downloaden, direct te delen op Facebook, een indruk te krijgen van deze mooie dag of om gewoon even rond te kijken… ga dan naar het volledige fotoalbum!