Kreziecup 2018

Kreziecup 20182019-02-05T00:46:40+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het verslag

door Frank Korzaan, foto’s door René Groot Bruinderink (fotoalbum)!

Het was weer Kreziecup dag!

Zaterdag 3 november was voor dit jaar de dag dat het bestuur van De Nunspeetse haar commissieleden bedankte voor het vele werk dat zij gedurende het jaar voor de vereniging verrichten. Een “Krezie” golfwedstrijd gevolgd door een gezellige borrel en diner. En……uiteraard de verkiezing van het “Commissielid van het jaar” ! Het commissielid dat zich dat jaar onderscheiden heeft door haar/zijn inzet, gemaakte uren en vanzelfsprekend ook met de daarbij behorende aansprekende resultaten! De foto’s van deze dag zijn te bekijken en te downloaden in het volledige fotoalbum!

De commissies die dit jaar voor de organisatie van de wedstrijd verantwoordelijk werden gesteld, waren een aantal “kleinere” commissies, namelijk de Communicatiecommissie, de Handicart- en Old Grand Dad consuls. De wedstrijdvorm, ontsproten uit een aantal zieke geesten binnen deze commissies, was een zgn. Krezie stableford wedstrijd: iedereen binnen de flight afslaan, de meest voor de hand liggende bal kiezen en vanaf die plek speelde iedereen verder met zijn/haar eigen bal en individuele score.

Edoch….. de stroke index was 100% omgedraaid, waardoor stroke index 1 ineens index 18 was, stroke 2 werd 17 enz. Ook werden sommige holes door de afzonderlijke commissies gesponsord, zoals op Oost 2, (Handicart) waar een cirkel was aangebracht op ± 110 m. van de hole. Wie daar met de afslag in terecht kwam zou een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Helaas lukte het niemand (!) van de 43 deelnemers om dit voor elkaar te krijgen! Op Oost 8 kregen alle opa’s en oma’s uit naam van de Old Grand Dad stichting een extra slag. Voor velen ook een bittere noodzaak. Op Oost 9 werd een additioneel stableford punt uitgedeeld door de Communicatiecommissie aan diegenen die deze hole in een (bruto!) par score konden uitholen. Tja…..hoe verzin je het allemaal!

Er werd lustig op los gescoord. Kennelijk doet de omgekeerde stroke index wonderen voor (bijna) alle handicaps! Voor de verandering ook wel eens leuk, nietwaar? Maar liefst 3 personen wisten 43 punten binnen te brengen en twee net iets minder begenadigde golfers hadden er 42! De betreffende toppers waren Saskia ten Have-Sirag, Thijs van der Schee en Roos Markus.

Tijdens het diner hield onze voorzitter een toespraak om al die vrijwilligers te bedanken voor hun inspanningen tijdens het afgelopen jaar. Opvallend genoeg waren er geen wisselingen binnen de commissies. Dat mag best wel een unicum genoemd worden en getuigt van de goede sfeer binnen de vereniging.

Jan, van de Kascommissie, heeft daarna bekend gemaakt dat er ruim een half duizend euro is opgehaald voor de handicart stichting tijdens een loterij van enkele goede flessen wijn die ook vandaag spontaan is gehouden. De mooiste flessen gingen naar Annette, wat een geluksvogel – of toch niet? Ze had het winnende lootje namelijk hoogstpersoonlijk ’s-ochtends uitgezocht.

Bij het tellen van de beste prestaties om uit te maken welke commissie(s) volgend jaar de eer ten deel valt om dit festijn te organiseren was het een nek aan nek race, die uiteindelijk door Nita op meer dan enthousiaste wijze werd bekendgemaakt. De fraaie beker die tevoorschijn werd getoverd (lees: de lelijkste koffiemok die te vinden was…..) kon worden uitgereikt aan……….. de Wedstrijdcommissie en werd met gemengde gevoelens in ontvangst genomen door haar voorzitter Bert Snoek.

Daarna brak het grote moment aan voor de bekendmaking van het commissielid van het jaar. Harry van Dalfsen hield iedereen nog even in spanning, maar toen werd JOS SCHOOT UITERKAMP aangekondigd als Commissielid van het jaar!!! Een volkomen terechte keuze die een oorverdovend applaus teweeg bracht, want wat Jos het afgelopen jaar als Webmaster voor elkaar heeft gekregen was en is nog steeds van enorme waarde voor onze vereniging! Zoals Harry verwoordde: “als je Jos een mailtje stuurde met de vraag of er iets op de site kon worden gezet of worden veranderd, kwam er meestal binnen een uur antwoord”…..: ”Staat er op” of  “is inmiddels gebeurd”………

Daarmee werd de dag en het voortreffelijke (mag wel weer eens gezegd worden!) diner afgesloten. Iedereen keek al vooruit naar de volgende editie! Alle sterkte gewenst aan de Wedstrijdcommissie!

logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Het commissielid van het jaar

Fotoalbum

Om foto’s te downloaden, een indruk te krijgen van deze mooie dag of om gewoon even rond te kijken… ga dan naar het volledige fotoalbum!