De Oliebollenwedstrijd 2017

////De Oliebollenwedstrijd 2017
De Oliebollenwedstrijd 20172018-01-02T20:22:24+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscDe Oliebollenwedstrijd 2017

Oliebollenkampioen

Daar was ie dan. De laatste golfwedstrijd van het jaar: de Oliebollenwedstrijd 2017! Voor mij de eerste keer dat ik aan dit prestigieuze evenement mee deed. Vorige keren gooide vakantie en of mijn vrouw’s aandacht roet in het eten. Dit keer bleven wij thuis en heb ik mij zonder overleg met vrouwlief opgegeven. Beter om vergeving vragen dan om toestemming.. of zoiets ;<)

De oliebol om 9:30 smaakte prima. De bijbehorende koffie nog beter. Op de een of andere manier denkt men dat ik hou van wandelen want elke keer bij een shotgun wedstrijd wordt ik verzocht om op een uithoek van de golfbaan te beginnen. Voor de duidelijkheid: deze veronderstelling is een misverstand!

Samen met Paul Postma en Harry van Dalfsen, de voorzitter, in een flight. Het gebeurt mij niet vaak op Nunspeet dat ik de short hitter ben. Het testosteron vloog mij op de eerste hole direct om de oren. Hole 13 (lees Oost-4) is tegenwoordig een haalbare par-5 voor deze drie heren en dus hadden wij allen reden om de eerste afslag zo ver mogelijk de goede kant op te slaan. Dit ging bij Harry en bij mij prima (ver en de goede kant) maar Paul ging helaas alleen ver. Na twee ballen opgehaald te hebben op het strandje (dit is geen bunker bij Oost 4 maar out-of-bounds) was voor Paul de eerste hole over. Zelf chipte ik bijna in voor eagle (bijna telt niet) en de birdie put terug viel ook niet, maar de toon was gezet. Harry en ik gingen gelijk op en Paul speelde om en om wat betreft een goede hole afgewisseld met een mindere hole. Nadat Harry op hole-7 een verkeerd ijzer uit zijn tas had gepakt en gebeld werd door zijn verzekeraar met slecht nieuws, was ook zijn ronde qua score iets minder florissant. Maar ja, we wisten dat het ging om negen hidden holes. Aangezien Paul er negen goed had gespeeld en ik, ondanks 37 punten totaal, ook 3 mindere holes had, was alles nog mogelijk.

Wij moesten een kleine 1,5 uur wachten op de prijsuitreiking vanwege het feit dat wij een door testosteron gedreven driebal waren in deze vierbal wedstrijd. Na twee oliebollen, een appelflap en enige drankjes was het dan zover. De verborgen holes werden bekend gemaakt door Marianne Jaklofsky (we gaan je missen op Nunspeet Marianne! Heel veel sterkte toegewenst in het noorden van het land). De golfbingo kwam tot een eind en rumour steeg op in de zaal. 7 holes op Noord en maar 2 op Oost. Er werd rondgekeken en gezocht naar een belchinees voor een spraakmakend verhaal over een gok-schandaal en omkoping. Tot op heden is dit niet bevestigd nog ontkend..

Met een 20 punten over deze 9 holes mocht ik mij tot oliebollenkampioen (staat toch goed op je c.v.) kronen. Evenementencommissie: hartelijk dank voor de goede organisatie en de mooie fles Prosecco waarmee ik mijn vrouw weer kon behagen.

Een goede jaarwisseling toegewenst en vooral veel gezondheid, geluk en birdies!!

Groeten Thijs van der Schee

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscFotoalbum